11 Eyl 2008

Unutulan Maçlar;Eskişehirspor 3-Galatasaray 0


Ne takım kurulmuştu o sene. Yıllardan beridir gelmeyen şampiyonluk artık garanti gelecekti. Takımın başına Darwall getirildi. Rüyalarımızda görsek inanamazdık ama gerçekti. Kaleye Dünya Kupasında Yugoslavya'nın kalesini koruyan Simoviç geçti. Bir önceki sezonun gözdesi Köylü Yusuf Florya'daydı. Alman milli takımının sağ açığı Abramczik, Dortmund'un bankosu Erdal Keser, yine Almanya'dan Burak'lı, Fatih Terim'li Cüneyt Tanman'lı, Büyük Metin'li takımın uzak ara çampiyon olacağına bahse girelimdi

İlk maç Sami Yen'de Denizli'yi misafir ettik. Havamızdan geçilmiyordu. Simoviç bana gol atana saat hediye ederim falan demişti. 1-0 yenildik, kaza maza dendi. Olsun nazar boncuğu hesabı önümüze baktık. Ali Sami Yen'de Malatya'yı zor yenince takım oturuyor falan diye geçiştirildi. 3. Maç Eskişehirspor'laydı. Unutulmaz büyük bir otobüs konvoyuyla gittik Eskişehir'e. O büyük seyircilerinin önünde bizi evire çevir yendiler. 3-0 yenildik. O maçı bu gün gibi hatırlıyorum. Sağ açıkta Rıza diye bir vardı. Abeylise Elvan'ın bacakları gibiydi bacaklar. Korneri yetiştiremezdi. Sağ tarafta gölgeden çıkmamıştı.

Yenildik polis eskortuyla konvoy Eskişehir dışına çıkarıldı. O zamanki külüstür maç otobüslerinden biri arızalandı Bozüyük girişinde. Diğer otobüsler durunca taraftar sıcaktan boğulup dışarı çıktı. Çevre illerden gelen Eskişehir'liler maalesef bizimkilerin önünden geçiyorlardı. Daha doğrusu geçemeyip, dayak yiyor, arabaları darp ediliyordu. O yönden gelen arabaların bize verdiği istihbarat hiç de iç açıcı değildi. Bütün Bozüyük ellerinde odunlarla asfalta dökülmüş bizi bekliyordu. Jandarmalar geldi bizi tarlaya yatırdılar gece yarılarına kadar beklettiler. Suçluları arıyorlardı oysa asıl suçlular çoktan arazi olmuştu.

Geç vakitte Metin Oktay geri geldi. Zarar ziyanı tazmin etme sözü vererek ve de önümüze geçerek Bozüyük'ten geçirdi. O maçtan sonra ambara fare girdi, ligi ancak 5. bitirebildik.



Tribünler tezahürata devam ediyordu,''13 senelik bu çileeeee, bitsin artık bu seneeeee''

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazmi abi bir hata olmasın,biz ilk maçta İstanbul'da Denizlispor'a Bulgar Mehmet'in attığı golle bir sıfır mağlup olmuştuk.Hatta Simoviç bana gol atana saat hediye ederim demişti maçtan önce