11 Eyl 2008

Futbolu Sevdirenler;Metin Çekiçler (Küçük)




80 li yılların başlarında muhteşem bir PAf takım vardı. Maçlardan önce oynarlardı Ali Sami Yen'de. Bazen PAF maçını seyredip maçtan çıkmışlığımız bile olurdu. O muhteşem takımın forvetinde iki Metin vardı. Maçlardan önce el ele tribünlere çağrılırdı. Aralarındaki paslaşmalara doyum olmazdı. An meselesiydi A takıma geçmeleri. Nitekim kısa zamanda geçtiler de. Birini yazdık, herkes tanır, Büyük olan Metin Yıldız'ı. Küçük olanını hemen hemen kimse hatırlamaz. Arda kıvraklığında, tekniğindeydi Küçük, 1 metrede iki kişiye çalım atardı. Bana göre Büyük 'ten
daha büyük futbolcu olacaktı.

18 lig maçına çıkabildi çocuk. Sonuncusu Zonguldakspor maçıydı. Daha sonra talihsiz Samsunspor kazasında rahmetli olan Muzaffer diz kapağını parçaladı. Teller, platinler, yamalar dikiş tutturamadılar Küçüğün dizine. Kayboldu gitti, bir daha oynayamadı.

Ama olsundu, takımın gençlerinin herkesi yendiği fakat büyüklerin yenemediği, şampiyon olamadığı senelerde Galatasaray'la bağlarımızı daha da perçinleyen futbolculardan biriydi. Onlar olmasa belki o zamanlar, o kadar kötü takımın maçlarına kimseler gitmeyecek, o zamanki çocukların çocukları başka takımlara sevdalanacaklardı.

Küçük Metin çok kısa oynadın, oynadığın maçlar, attığın çalımlar gözümün önüne geldikçe, Galatasaray'ı daha fazla sevdim. İyi ki o zamanlar maçlara gitmişim. Çok yaşayın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kücük Metini Findikzadeden tanirim.Eski bir arkadasimdir.Ayni apartmanda oturduk.Uzun zamandir kendisinden haber alamadim kendisi hakkinda malumati olan buraya yazarsa cok sevinirim.
Cengiz Topuzoglu

metin çekiçler dedi ki...

Bu acılı günümde yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ederim..


Metin ÇEKİÇLER

edis2209 dedi ki...

K.Metin için sadece "çok yazık oldu" diyorum. Sevgiyle yad ediyorum. Nazmi Bey, makalenizde Sevgili Metin Çekiçler'i sakatlayan futbolcu için "kazma'nın biri" tabirini kullanmışsınız. O futbolcu elim bir trafik kazası geçiren Samsunspor kafilesindeki futbolculardan "Muzaffer Badalıoğlu" dur. Kendisi rahmetli olmuştur. Belli ki farkında olmayarak yazmışsınız. Yoksa bilerek öyle bir terim kullanacağınızı ümit etmiyorum.Cümleyi düzeltme imkanınız varsa lütfen düzeltiniz. Kendisini saygı ve rahmetle anıyorum. Kazada diğer vefat eden futbolcu kardeşlerimizi ve Galatasarayımız'da uzun yıllar futbol oynamış ve bu kazada hayatını kaybetmiş olan Samsunspor Tek. Dir. Nuri Asan abiyi de bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyorum.
Sevgiyle kalın.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Daha sonra Samsunspor'a gidip o talihsiz kazada vefat eden Muzaffer'i rahmetle anıyor,edis'in uyarmasıyla yazıyı düzeltiyoruz.