20 Eyl 2008

De Sanctis'le, Taffarel'le Oynamak


Galatasaray'ın defansında problem var sanıyoruz hepimiz. Nasıl olurda kıyttırık takımlardan bir araba gol yiyoruz diye kızacak adam arıyoruz. Arıyoruz da bulamıyoruz. Kime kızacağız, 3 gol yemiş defanstaki resital yapan Meira'yamı, geçen senenin cengaveri Servet'e mi yoksa Taffarel'den sonra gelen teknik büyük takım kalecisene mi. Hiç kimseye kızmayacağız. Bu noktadaki adres kızanlar olacaktır yine ama Çaylak'tadır. Bir türlü büyük takımın başında olduğuna inanamamaktadır.

Bana göre Santctis'in Taffarel'den aşağı kalır yanı yoktur. Topu elle oyuna sokmakta, çıkacağı topa çıkmakta, biri ona pas verdiğinde o da en az pasan veren kadar teknikle topu verimli kullanmaktadır. Benim için her maç 3 tane yese bile notumu vermişim kesin büyük takım kalecisidir.

Hatırla Taffarel'i Galatasaray taraftarı. Önünde Popescu'yla ne teknik oyun kurarlardı. Taffarelden sonra gelen Mondi, Popescu'dan sonra gelen Dünya'nın en büyük liberosu Frank De Boer'i maymuna çevirmişti. De Boer topu Mondi'ye atıyor, Mondi'de Olimpiyat Stadı'nın tavananına. Eğer Popescu, Mondragon'la ya da Aykut'la aynı takımda oynasaydı odunla döverlerdi.

Çaylak ne bilsin bunları. Bu takımda kalede Sanctsis oynayacaksa Servet oynayamaz, oynarsa her maç gol yeriz, hatta dandik goller görmeye hazır olun. Kazma Aykut kaledeyken işi kolaydı Servet'in, paslaşıp başını derde sokma ihtimali yoktu. O yüzden savaşarak oynuyor gönlümüze giriyordu. Götünü dayadığı zaman adamını taca atınca bizde götümüzü yırtıyorduk.''Serveeeeeet, Serveeeeeet''

Çaylağın yapacağı iki şey var. Ya Servet'i oynatmayacak ya da Sanctis'i, Kalede İtalyan olacaksa ki her maç o olacak artık, Servet oynamayacak. İkinci yol Servet'e yarı sahayı geçmek yasaklanacak. Bırak Ayıboğan biz senden gol beklemiyoruz. Tamam bazen son dakikalarda Denizlispor maçında ki gibi battı balığın geldiği dakikalar olursa, cümbür cemaat saldırırsınız o zaman ne yaparsan yap. Normal zamanda o kadar üst düzey forvetin cirit attığı mahalde sırıtıyorsun komik oluyorsun kardeşim.

Tez elden kaleciye alışın, kaleci bir kaç maç geç başladı, alışması lazım dediler. Meğerse defansın alışması için süre lazımmış. Servet'e teknik kalecilerle nasıl oynanır öğretildiği zaman bu takım gol yemez.

Hiç yorum yok: