19 Eyl 2008

Ayıboğan Serveeeeeet


Bir takımın en iyi futbolcusu Servet ise o takım kötü takımdır. Dolayısıyla takım, şampiyon olmasına rağmen yeterli görülmemiş ve tarihinin en büyük transferleri yapılmıştır. Ben bunu geçen sene söylediğimde genç Galatasaray'lı kardeşlerimden çok tepki aldım. Adamımız canla başla, kafayla tekmeyle hatta götüyle top oynuyor. Bizde taraftar olarak böyle oyuncuları seviyoruz. Geçen yıl geldiğinde bir bilmeceydi bizim için. Çoğumuz Boizid baltasını Popescu sanıp(öyle yutturmuşlardı) Servet'e ilk 11 vermemiştik. Sırtında dinamit çuvalı taşıyor. Öyle disiplinli oynadı ki dinamiti düşürmedi. Tek bir maçta düşürdü onu da Aykut hayatının tek ve son kurtarışını yaparak bizi de kurtarmıştı.

Kendini taraftara kabul ettiren Servet bu sene çaylak bir hocayı bulunca dağıttı. Bırakıp 18 çizgisini bu kadar büyük futbolcu varken gol aramaya çıkıyor, tekniği yok bu yüzden komik durumlara düşüyor. Ver kaça giriyor, şut çekiyor, yakında korner, serbest vuruşların başına da geçer. Hatta bu gidişle kaleye bile geçer.

Kolay gol yememizin sebebi budur. Serseri mayın hesabı sahada koşan, mücadele eden, taraftara şirin görünen Servet dikkat edin defansta fazla kafaya çıkmamaktadır. Bırak kardeşim bir sürü üst düzey forvet var, sen takılma onlara. Belki zararın bile oluyordur. Baros varken sen mi kafa golü atacaksın.

Çaylak biraz tecrübe kazansa Servet'i ya oynatmaz, yada yarı sahayı geçmeyi yasaklar. Kim ne derse desin ben son ikilide Emre Güngör ve Meira'yı oynatırım. Söylemedi demeyin bu Servet bu sene başımıza çok büyük iş açacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Meira Stuttgart ta oynarken hucüma çok katılırdı.Servet bunu kovalıyor olabilir bu sene.
Geçen seneden 4-5 golü var bu tip pozisyonlarda ama biz geçen seneki gibi oynamıyoruz gereksiz bu yüzden.
defans zaaflarını kapatmak için yapıyor olabilir .uçuk bu.
son zamanlarda üzerinde gereksiz bir ukalalık var durmadan basına defans ve hücum oyuncularının oyun anlayışı üzerine ahkam kesiyor.nedendir bilinmez.
e.güngörün onu kesmesi muhtemel.yedeklik korkusu.
takımdaki başıboşluk,birilerinin ona illa defanstan çıkma demesi gerekiyor.kimse demezse haldun ağbi der.içim rahat.
bir türlü beceremediği uzun topla çıkma olayına habire kasıyor.Meira oyunu dün nasıl kurdu arkadan anlayan görmüştür zaten.ona mı özeniyor-gereksiz.sezona formsuz başladı hermeçta mutlak hatası var-asıl gerçek mi?

durum karışık..

Adsız dedi ki...

Servet disiplinsiz. Yerini bırakıp hücuma çıkma hevesi var. Bence çok iyi bir stoper ama yerini (haddini) bilmesi lazım. Bir kere gol attı kaleciyi takip edip. Ondan beri bazı maçlarda kafasına göre ileri çıkıyor, olmuyor.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Meira geldikten sonra onla sidik yarışına girdi.Adam teknik stoper, bizimkisi balta. song ta baltaydı. İkisi idare ederdi. Şimdi meira çok klas bir stoper, Serveti 18 dışına çıkarmak bile futbolu bilmemektir. Servet yarı sahayı geçmesin galatasaray gol yemez.