3 Eyl 2008

Büyük Takım Kalecisi


Daha canlı görmedik kendisini. Televizyondan dikkatle izledim maç boyu. Evet Taffarel'den sonra yıllardır Galatasaray kalesine beklediğim kaleci. Mondragon dahil. Mondi'de büyük kaleciydi ama benim aradığım kaleci Sanctiz'dir. Tek maçta yorum yapılırmı diye soran çıkar, ben tek maçta yorum yaparım. Nasıl ki Aykut için Orkun için yarım maçta karar verdiysem bu adam içinde tek maçta verdim. Artık gözüm arkada kalmaz. Biz ilerdekileri rahat rahat izleyelim.




O yaptığı inanılmaz kurtarıştan söz etmiyorum. Onu yese de büyük kaleci derdim. Üstelik her kalecinin yiyeceği topu çelmişse gözümde çok daha büyüktür. Ben kalecinin oyun şeklini kaleci hocası(Nezihi)belirliyor sanıyordum. Demek karışmıyormuş. Sanctis her yan topa çıktı, daha doğrusu müdahele edebileceği her topa. Kalesinde demir zincirle bağlı değil. Sıkışırsak son dakikalarda gol kovalayacak göreceksiniz. Topu eliyle ayağıyla oyuna sokuyor. Çok gerekmedikçe şişirmiyor. Defans güvenle paslaşıyor. Yine bir kaleci metre vardır. Televizyonda kaleci degajı kadrandan çıkmıyorsa iyi kalecidir. Gerekirse hiç degaj yapmaz büyük takım kalecisi.




Çok pahalıya patlıyor kalecilerin anlaşılması. Geçen yıl Orkun Leverkusen'e elettirdi koca Galatasaray'ıi bu yıl Aykut tarihinin en kötü Steaua'sına. Ne olurdu bu futbolcularla yatıp kalkanlar maçlardan önce sezip te şu kaleci tercihlerini doğru yapabilselerdi. Neyse ki Aykut en azından en yakışıklı büyük takım yedek kaleciliği ünvanını geri aldı. Teşekkürler Aykut, kusurumuza bakma. Galatasaray'ı senden çok severiz biz.

1 yorum:

selaminko dedi ki...

de sanchis alındıgından beri bazı arkadasların kafasında soru isareti vardı. ben kendisini oynadıgım FM oyununda tanıdım. Sonra da o merakla izlemeye basladım her udinese macını sırf bu adamı izlemek icin. gs forması altında en cok gormek istedigim adamlardan biriydi. geldi cok sevindim. mondi kadar iyi bir kalecimiz var. adamın tek sanssızlıgı italya'da buffon adında bir adam olması.