10 Eyl 2008

adam Sandıklarımız ; Saffet Sancaklı(Eşşek Saffet)


Herhalde sürekli eşşek traşlı olduğu için bizim tribünlerin Eşşek Saffet namlı golcüsüydü. Golcü dedikte, hani öyle Tanju gibi, Hakan Şükür gibi, Semih gibi çok gol atan biri yani bi bok sanmayın. Bazı adamların götünü evliyalar doğarken yalar ya işte bizim Saffet öylelerinden. Tökezlenir, yere düşer eli ayağına dolanır o arada top gider ona çarpar gol olur. 3 büyüklerde oynadı hiç kimse unutulmaz bir golünü hatırlamaz. Ruhsuz kansız futbolculardan biriydi, varmı yokmu belli değildi o yüzden büyük takımları dolaşır taraftarlar adam yerine koymadığından unutulur gider, küfür bile yemezdi. Gittiği takım kurban keserdi. Gol attığında sevinmeyen, yenildiğinde üzülmeyen cimri, arkadaşları tarafından sevilmeyen adamdı.

100 dolar fazla veren takıma gidecek kadar ruhsuz biriydi. Ama demek adam akıllıymış, hiç bir camiaya muhtaç değil. Bu kapasitedeki bir futbolcu bu gün ancak 3.ligte oynayabilir. Kendisi göçmen olduğundan, bütün Balkan asıllı futbolcuların doğal meneceri durumunda. Top oynarken ticareti düşünmüş, Kocaelispor'dayken Efetur'u kurmuş otobüs işine girmiştir. O iş kesmemiş Aziz Yıldırım'ın ortağı olmuştur. Garanti daha önce Ali Şen'lede ortaklık etmiştir. Hayatını en önde beleş bekleyerek idame ettirip, herkesle iyi geçinerek vakvakları ürkütmemiş yürü ya kulum hesabıla şimdilerde bir kulüp sahibi 40 cm Havana purosu içen büyük işadamıdır.

Zamanında Televolelerde yaptığı maymunluklar sonradan kendisine yeşil dolar olarak geri dönmüştür. Mahsun Kırmızıgül şarkıları söylerdi, şimdi de söylermi acaba, para verilmese asla topa ayağını bile sürmeyecek olan eski topçu.

7 yorum:

ilkay dedi ki...

o 40 cmlik purosunu alıp bi yerine monte edecek kadar nefretim vardır kendisine...

Adsız dedi ki...

hakkaten ... bu adamin attigi bir tane bile gol yok hafizamda. cihanin bile olimpiakosa attigi golu hatirliyabiliyorum ama:)

Dobrowski dedi ki...

efe tur'u kuran adam bu değildir. mehmet sadık efe dir. anlış bilmiyorsam bu elemandan daha eski bi mazisi var efe turun.

her maç 89 dakka küfür yerdi bizim tribünlerden gol attığı dakika hariç düşünün işte nasıl bi maldı :)

jose dedi ki...

cok onemlı bır golu vardır hatırlamıyorsunuz:

1993-1994 sezonu son haftaları

Kocaelıspor:1
Fenerbahce:0

Gol:Esek Saffet

jose dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jose dedi ki...

http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=29&macId=53328

Cezasahası dısından atmıstı bu golu sert bır vurusla.

Adsız dedi ki...

Fenere de kadıköyde golü vardır. Yanlış hatırlamıyorsam 1-1 bitmişti..