19 Ağu 2008

Kaleci Aykut


Korkarım aldığımız kaleci Sanchis bok çuvalı çıkacak. Yoksa bu Aykut şu iki final maçında Galatasaray kalesindemi olacaktı. Geçen yıl rulet tuttu, son 6 haftayı nerdeyse gol yemeden bitirecekti. Mayın patladı patlayacak derken Sivas'ta gümledi. Bereket takımın tecrübeli futbolcuları ve Arda, Şampiyon olacağız diye söz vermişlerdi. Almanya'nın belkide 5. sınıf hocası başımıza geldi. (1. sınıfı gelse bile itirazım olur) Kim tanıyordu neden geldi başımıza. Geçen yıl bize Orkun'a( Galatasaray'a değil) 5 atmıştı ya şapkadan tavşan çıkarırdı. Orkun o maçtan sonra iptal oldu. Saymadım kaç yıl oldu Aykut yedek bekleyeli. Geçen yıl ligin en az gol yiyen, şampiyon takımının kalecisini Milli Takıma almıyorlarsa iki şey var. Ya Milli Takım CEO su'nın Aykut'a gıcığı var(bence en son ihtimal) Ya da Aykut kaleci falan değil. Çizgiye yapışık oynuyor, olduğu yere uçuyor, kendisine atılan pasları taca atıyorki maymun olsa böyle kalecilerden nefret ederim. Yan topa çıkmaz, yer tutamaz. Sadece kendisinin iyi kaleci olduğuna inanıp kaleci alınmasına itiraz eder.



Eldeki öteki kaleci Orkun'u saymayalım. Galatasaray PAF takım kalecisi ayarında bile değil. Yazık şampiyon takım büyümüş, Milli takımdan onore dönmüş futbolcular, tam kapasite Hasan Şaş, sakatlık çıkmazsa Meira ve Kewell nokta transferler. Bu takımın başına şu Alman ve gerisine bu kaleci yakışmıyor.



Fal tutalım Sanchis iyi çıksın, oda gerçekten aldığımız istihbarata göre çuval(umarım yanlış bilgidir, ilk geri pasında anlayacağım) çıkarsa yazık olacak emeklere.

1 yorum:

jimmy sokoban dedi ki...

Sayın hasdemir sizi biraz anlayışa hoşgörüye ,sukunete davet ediyorum.Futbolcularımız için kullandığınız argo kelimeler -bok çuvalı-çuval-maymun- bu takımda o kutsal formayı giyen hiç bir futbolcu için kullanılmaması gereken benzetmelerdir.
Burada futbolcuların kabiliyetinden bahsetmiyorum.Önemli olan bu formaya hizmet ettikleri sürece kendilerine verilen saygıda kusur etmemektir.Siz nasıl üzerinize Metin Oktay forması giyip ona saygı duyuyorsanız bu tabirleri yaptığınız futbolcularımız da o formayı giymektedirler.
Kabiliyetten bahsedersek de Sanchis için önünüzde internet dünyası biraz araştırma yapmanızı öneririm.Sizden başka hiç bir futbol "otoritesinin" kalecimizin meziyetleri için -bok çuvalı- benzetmesi yaptığını sanmıyorum.Umarım bu üst maraton KFY üslubunuzdan vazgeçersiniz.
Saygılarımla