22 Ağu 2008

Futbolu Sevdirenler ; Savaş Demiral(Büyük Savaş)



Hepimiz 1988 yılındaki büyük yürüyüşün onurunu yaşarız. Hani o Avrupa Avrupa duy sesimizi diye yırtındığımız seneyi hiç birimiz unutamayız. İlk yarı final çektiğimiz Şampiyon Kulüpler turnuvasını. Neushatel maçı der başka bir şey demeyiz. O maçı maç yapan ilk maçtaki beklenmedik 3-0 yenilgi ve sonrası büyük motivasyonla tarihin en büyük geri dönüşü.






O maç önemli olmayacaktı, Büyük Savaş Türk futbolunun kader golünü atmasaydı. Çünkü biz o maçı oynamayacaktık. Rapid Wien'le Avusturya'da oynanan maç hezimete gidiyordu nerdeyse. 2-0 yenik duruma düştük, Simoviç direniyordu 3. yememek için. Rakip üzerimize çullanmış işimizin evliyalara kaldığı dakikalardaydık. Nasıl olduysa oldu sol taraftan bir korner kazandık. Topun başına Gevur (Prekazi) geçti. Hepimiz orta yapacak belki Tanju çakacak diye bir umut nefesimizi tuttuk televizyon başında. Gevur 18 köşesine doğru yerden pas attı. Gelişine Büyük Savaş olanca kuvvetiyle vurdu. O kadar şiddetli vurudu ki bazen barajdakileri sakatlardı. Top gitti Rapid ağlarına yapıştı. Gerisi bizim işimizdi. Yeteki Ali Sami Yen'e umutla çıkalımdı. Tanju ve Cüneyt'le çok rahat geçtik Rapid'i. Gerisini hepiniz biliyorsunuz.

1 yorum:

aslan-murat dedi ki...

galatasaraydaki günleri çok iyi değildi savaşın.. samsundaki havasını bir türlü bulamamış çok yedek kalmıştır..ama işte o rapid maçında öyle bir gol atmıştırki..bütün herşeyi unutturmuştur hatta erken ligden koptumuz bir sene bir bursa maçında 3 gol atmış 3 ünüde ceza sahası dışından sert vuruşlarla atmıştı..bir ara alt yapıda hocalık yapmıştır.. futbolu bıraktıktan sonra çok kilo alan futbolcuların ilk sırasındadır..