28 Tem 2008

Flaş! Türkiye Olimpiyatlardan Çekildi


Aslında bu haberi ilk patlatacak olanlar Bombatransfer ekibiydi. Ama ben onlardan önce haberi yayınlayarak bir bomba patlatmanın heyecanını yaşıyorum. Evet haber ne yazık ki doğru. 10 gün sonra Çin'de başlayacak olan Olimpiyat'a sporcu göndermiyoruz.


Olimpiyat Komitesinden yapılmayan yazılı olmayan açıklamamaya göre, Milletimizi aşırı ilgisi nedeniyle bu yıl taa Dünya'nın öbür ucuna sporcu gönderip boşuna masraf etmeme kararı almış bulunmaktayız denildi. Milletin sporla ilgisi olanları, sadece Aragones'in ve Dünya Futbolu'nun yeni kralı Guiza'nin Fenerbahçe'ye transferini, Fenerbahçe'nin ne kadar büyük ve zengin(Borsa verileri) olduğuyla ilgilenmekte, bir bölümü terliksi hayvan muhabbeti ettiği, kaptanlarını kovduğu, bir bölümü Lincoln acaba bu sene oynarmı dan öteye ilgi alanı bulamadığı bir ortamda Olimpiyat Sporcu'larını tanımadığı, yok saydığı, hangi dalda yarışacağımızı bile bilmediği bir ortamda Dünya organizsasyonuna katılmayı gereksiz bulduğu vurgulandı.

Sporla alakası olmayan sevgili halkımızın bir bölümünün de başı şu sıralar Ergenekon opersayonuyla dertte. Bir bölümü ki- yüzde 60'ın üzeri- ot olduğundan ne sporla ne siyasetle ilgilenmekte bütün yaptığı iş karnını doyurmak ve abdest almak olanlardan ibaret. Geriye kim kalıyor Olimpiyat'la ilgilenen. Sporcuların aileleri, görevliler, Hıncal Uluç, Cüneyt Arcayürek ve toplasan 10 15 kişi daha.

Eskiden Olimpiyat denince 1 yıl öncesinden takip edilirdi sporcular. Elemeler, neticeler. Sporcular kıyasıya mücadele verirdi Olimpiyat'ta yarışmak için. Biz 1972 Münih Olimpiyat'larının bütün sporcularını sayabilirdik. Hala unutmadık, Mark Spitz'i, Kornelia Ender'i Aki Bua'yı, Emerson Fitibalti'yi......Varmı içinizde bu Olimpiyat'ta yarışacak rekortmenlerden en az birini tanıyan.

Ne gerek var lan bu ortamda Olimpiyat Molimpiyat. Oturun yerinizde bekleyin Fenerbahçe o tarihlarde MTK'yı eleyecek Avrupa Şampiyonluğu Final'inde kimle oynayacak onu tartışın. Galatasaray bakalım ön elemeyei geçebilecekmi. Memleket krizden çıkabilecekmi(1950 den sonra hiç çıktığı bir periyot varmı), % 60 büyük çoğunluk akşam evinde ne yiyecek, karısına suyu ısıttırabilecekmi siz ona bakın.

Biz bir garip çingeneyiz, nemize gerek gümüş zurna.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Baba biraz güreş biraz da bokstan başka derece alınan dal yok ki ilgi gösterelim. İlgi göstersek ne olacak, yüzmede 20nci, atletizmde klasman dışı, falan filan. Bence de boşuna masraf. Bu memlekette güreş-boks-futbol azcık da basketbol dışında hiçbir spor dalına yatırım yaptırmam ben olsam. Hatunlar da voleybolla tenis oynasınlar, yakışıyor. Gerisi israf valla.