26 Haz 2008

Geri Dönüşün Kralları Almanya 3- biz 2


Hayatımda ilk kez milli takımla iftihar ettim. Turnuvanın en en büyük maçını oynadılar. Tarihe geçtiler. 2008 artık, Türko'larla anılacak. Rüştü salakça çıkmasaydı bugün danalar gibi bağırıyor olacak bu yazıyı yazamayacaktık. Bu günlere gelişimizi şansa bağladık, bu gün iki topumuz direkten döndü, geri dönüş golünü attık, serseri bir topla elendik. Elenişimiz şanstı.

Şimdi ne olacak, yarı finalden dönen takım için ne yazılacak. Kim sorumlu tutulacak. Kimin yüzünden elendik araştırılacak, ceza kesilecek. Ben demedimmi diye soranlar olacak.

Susulacak, takım karşılanacak, bağırlar açılacak, sarılanıcak, sağlık olsun denilecek sonraki turnuvalar için gaz verilecek.

Sıçan gibi geri gelmedik ülkemize. Aslanlar gibi elendik, kan kusturduk, kan işettik. Ne diyelim ne söyleyelim, milli takım(Atanın korkusundan ulusal takım diyemitorum) hava limanından alınmayı hakketti. Maçla ilgili fazla şeyler yazmak imaknsız oldu. Olası galibiyet için hazırlanmıştık, içmiştik, ne yazdığımızı bilmiyoruz. Belki daha iyi yazarız, şimdilik canınız sağolsun takım. Güle güle gelin

2 yorum:

hadesperado dedi ki...

kendimiz ettik kendimiz bulduk...

buraya kadar bir şekilde gelip eksiklerle dahi iyi oynayıp kaybetmek baya kötü oluyormuş bunu anladım.

dediğin gibi; sağlık olsun, canları sağolsun, helal olsun... umarım yakın gelecekte daha çok yaklaşırız o kupaya.

scapula dedi ki...

Nazmi Abim...

Takılıyorsun diyeceğim ama her ihtimale karşı ben açıklamamı yapayım.

Birincisi, medya dedim be abi. Basında yazdıktan sonra sen ben söylemişiz çok mu. Ben zorlama bir tabir olarak dilimize sokulduğunu düşünüyorum. Biri yazmış yoruma, "bence daha mantıklı ulusal demek" demiş. Doğru, daha mantıklıdır ama her mantıklı olanı yapsak keşke. Öyle bir hayat yaşıyoruz ki mantıklı olanı yaptığımızda kahrından ölür insanlar, boşluğa düşer. Zira mantıksızlıklar üzerine kurulu hayatımız. En yüce değerlerimizden mantıksızlık akıyor, biraz dışarıdan bakıldığında insanların hayatlarının ne büyük mantıksızlıklar üzerine kurulu olduğu görünüyor.

Neyse abi, dağıtmayayım konuyu ama ben bu tabiri ortaya çıkaranlardan söz etmiştim. İkinci olarak, sabit kafalı adamlar vardır abi. Durmadan zorlama bir şekilde ulusal takım da ulusal takım konuşurlar. Gözüne gözüne sokmaya çalışırlar siyasi görüşünü. Siyasi görüş olsa iyi, "Biz görüp geçirdik genç, eski solculardanız." demektir bu. Konuşmaktan zevk almazsın. Şimdi abi biz senle oturup iki rakı içsek, Milli Takım muhabbeti yapsak, ben milli takım dedikçe sen ulusal takım mı diyeceksin? Şu blogda dahi yirmi kere "ulusal" dediysen seksen kere "milli" demişsindir, istersen aratalım. Kaldı ki istersen "milli takım" tanımlamasını toptan reddet, "ulusal" de sürekli, nedir yani ben bu tabiri sevmiyorum diye bu tabir ortadan kalkacak değil ya! Ben kendi fikrimi söylüyorum abi sadece, doğruluk kaygım yok. Dolayısıyla yanlışımdır belki, ancak her türlü senin anladığın tarzda bir şey kastetmedim. Ben bu tabiri zorlama olduğu için sevmiyorum, zorlama şeyler de insanın gözüne çarpıp dikkatini dağıttığı için zorlamadır zaten. E ama ben senin ulusal dediğini bile fark etmemişim, nasıl zorlama bu!

Sözüm Cumhuriyet gazetesi ve birtakım "eski" solcularadır. Yanlış ifade ettiysem affola.

Baştan yanlış anlaşılmadığımı, en kötü ihtimal şimdi daha net ifade edebildiğimi umuyorum..