18 Nis 2008

Tersine Evrim



Ne güzel insandılar onları tanıdığımızda. En güvenilir hakem onlardı. Maçlarınıza ikisinden birini verdikleri zaman aklınıza hiç bir şeytanlık gelmezdi. Ne görürlerse onu çalan hakemdiler. Sevmeyenleri yoktu. Çok hata yaptılar, ama hiç bir yönetici, futbolcu, taraftar şüpheye düşmemişti. Tempolu küfür edildiğine şahit olmadım. Tarihe geçen takım yakmaları yoktur Ali Aydın, Cem Papila, Erol Ersoy ... gibi. Övücü yazıları pek yazamam, kısaca hakemlikleri adam gibiydi. Bıraktıklarına üzülmüştük. Bıraktılar ama gitmediler. Gitseydilerdi keşke, hep özlemle hatırlardık kendilerini.

Önce hakem yorumcuları oldular. Birinin ak dediğine öbürü kara dedi. Erman penaltı demişse, Ahmet değil diye parçaladı kendisini. Hep kavga çıkardılar ekranlarda, kaç hakemin ekmeğiyle oynadılar, hakemliklerinde küfür yemeyenler yorumculuklarında dünyanın küfürünü yediler. Adamlıktan tersine evrimmi gerçekleşiyordu ne. Garip yaratıklar oluyorları gün be gün. Google'a adlarını yazdığınız zaman 100 kişiden 90 ı küfür ediyordu. Ne gerek vardı ki, değermiydi bir kaç yüz bin dolar için adamlıktan vazgeçmeye. Sevenleri yoktuda, seyredenleri git gide eksilmekteydi. Uyanan televizyonu açmıyor, kapatıyordu. Bir şeyler yapmaları gerekiyordu. Daha doğrusu birileri onlara bir şeyler daha yaptırıyordu.

Birde baktık ne görelim, her ikiside yarışma programı sunar oldular, gerçi daha önce başka maymunluklar yaptırılmıştı( mahkeme gibi birşeydi) ama şimdi resmen evrim gerçekleşmişti. Darwin çöpe atılmış, insanlar, maymuna dönmüştü. Bekleyelim bakalım daha neler göreceğiz, maymundan önce neymişiz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

erman toroğlunu kimse sevmezdi. ahmet çakar fifa klasmanında baba maçlara verilen kendini ispat etmiş bir hakemdi. ermanı kimse sevmez, sallamazdı.