11 Nis 2008

Cefa'nın İkiz Kardeşi; Sefa


Yeni kuruldu bu takım. Belki şampiyon olacak, belki de olmayacak. UEFA'da da pek başarısız oldu bu sene. Ama yeni kuruldu işte. Elbette çekeceğiz cefasını. Daha seneye Avrupa'ya çıkacağız, orada başarısız olup döneceğiz. Belki en güvendiğimiz Servet'in ve Emre'nin büyük hatalarıyla olacak bu, belki Arda'nın çok kötü oyunuyla, belki de Mehmet Topal savunmadan çıkarken top kaptıracak, son anda veda edeceğiz Avrupa'ya. Hakan Balta ve Uğur hayal kırıklığı yaratacak. Balta'nın yerine Volkan'ı deneyecek yeni hoca, o daha da kötü oynayacak. ''Bu muydu öve öve bitiremediğiniz Linderoth, sakatlıktan sonra bitmiş bu.'' diyeceğiz. ''Ulan Hasan, 2002'den beri top oynamadın, haybeden yer kaplıyorsun bu takımda'' serzenişinde bulunacağız. Ümit'in yine vurdumduymazlığa başladığından dem vuracağız, Barış'ın toplu oyunu hâlâ öğrenememiş olmasından, Ayhan'ın bir türlü istikrarı sağlayamamasından yakınacağız. Serkan da çeviremedi hiçbir maçı, gitsin! Nonda zaten en kolay golleri atamıyor, bak o golü atsaydı kesin elemiştik, ne zaman gelecek bu takıma bulduğunu atan forvet? Ya da Lincoln gruptan çıkma maçında yerlerde sürünecek, üstüne bir de penaltı kaçıracak, üzüleceğiz, ''Küstü Hoca'ya bu, küstü. Bilerek oynamıyor.'' olacak. Takasta kullanalım. Yazık oldu Galatasaray'ın paralarına.

Ama sefasını sürdüğümüz vakit, bu takımın stoperleri yine Servet'le Emre olacak, sağlarında yine Uğur, solda yine Volkan yahut Hakan Balta olacak. Ön liberomuz yine Mehmet Topal, sol açığımız Avrupa'nın önemli takımlarını peşinden koşturan Arda olacak ve bu takımı saha içinde Lincoln yönetecek. Ulan Linderoth, ne adammışsın sen de, aylarca oynamadın, formsuz döndüğünde korktuk ama bak ne işler başardın. Cezalı olduğun o maçta da hiç sorun yaşamadık, Ayhan tecrübesiyle iyi kapattı orayı. Nonda'yla Ümit'ten hangisi oynasın seçemeyeceğiz, kim yedek kalsa yazık olacak ama onlar kulübedeyken bile bir diğerinin attığı gole sevinecekler. Barış güçlü takımlara karşı savunmayı kuvvetlendirmekle kalmayacak, sağda Uğur'la iyi bir ikili oluşturacak. Serkan sağ kanada hareket getirecek. Maç kötü mü gitti, yenik miyiz? Kenarda Hasan'ım var, iyice yaşlandı ama delirmiştir şimdi o, oyuna alalım yine çevirir maçı. Ya tek tek bahsettik ama şu Mehmet Topal - Linderoth ikilisinin uyumu da ayrı bir güzellik, ne güzel oturdu şu takım be!

Evet. Aşağı yukarı böyle olacak.

Başarıyı, istikrar getirecek. Kadroyu yakaladık, revizyonlara operasyonlara gerek yok. Başarıyı bize bu çocuklar getirecek.



Not: Nazmi Abi şehir dışında, ben de blogu öksüz bırakmayayım deyip karınca kararınca bir şeyler koyuyorum daha önce benim blogda yayımlanıp da henüz güncelliğini kaybetmeyenlerden...

2 yorum:

Kapali Ust dedi ki...

Scapula bana Hakan balta deme:))

( solda yine Volkan yahut Hakan Balta olacak.)

scapula dedi ki...

Vallahi ben Hakan Balta konusunda genel kanının aksine olumlu düşüncelere sahibim. Savunması sağlam, teknik bilgisi yüksek bir oyuncu Balta. Bu ara formsuz ama genelde en az Volkan kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Değişik özelliklere sahipler, mesela Volkan'ı bu yılın Galatasaray'ına daha uygun görürken Hakan'ı da Milli Takım şablonuna daha çok yakıştırıyorum. Her halükarda Türkiye'nin en iyi 2 sol beki bizde. Varsın Balta yedek olsun, ama olsun derim ben.