14 Nis 2008

Biz Başka maç Seyrettik


Son günlerde mandacı Osman'a takmasaydım, keşke onu bi bok yerine koymasaydım. İğreniyorum bıyığını buramayasıca adamdan. Bir göz attım ne yazmış bakalım diye. Maç yazısını geç yazmış entellektüel ittihatçımız. Hafta sonu eşiyle dans etmiş jöntürk, sonra Sultanahmet Meydanından uluslararası bisiklet turunun startını vermiş. Spor bakanıyla, spor toto genel müdürüyle takılmış.


Alpet maymunu,Galatasaray'ın bu seneki en büyük oyununu beğenmemiş. Top gelmeyen, gelse kesin yiyecek Aykut olmasa kaybedecekmişiz. 5 senedir ilk defa iyi oynamış Okan ona göre bi bok oynamamış. Galatasaray defansı maçın yıldızıymış. Bu Trabzonspor'dan 5 kişi seneye Galatasaray'da oynarmış. Hem takım iyi oynuyorsa bile bu Kalliden kalmaymış. İhtiyar Çakal'ın kurduğu takımmış. Trabzonun attığı gol ofsayt olmayabilirmiş, Arda kaza golü atmasa berabere bitecek maç şansa Galatasaray'a dönmüş. Şampiyon olursa Galatasaray'lıyım diye böğürecek, olamazsa yazıları hazır, zehir kusacak.


Ben bu Galatasaray yöneticilerinden yıllardır neden nefret etmekteyim. Bu şerefsizde hiç kabahat yok, ekmeğini Galatasaray'a söverek kazanıyor herkes gibi. Uyarına gelirde yanıltabilirse hocaları ikramiye verecekler kendisine. Uzak durun şerefsizler. Şunu bilinki Galatasaray'ın şovu Galatasaray taraftarı içindir. Galatasaray taraftarı ise yapılan bu icraattan son derece memnundur. Galatasaray'lı futbolcu profosyonel değildir. Taraftar profosyonellerden nefret eder, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Sabri gibi futbolcular futbolu çok iyi oynadıklarından oymamadılar yıllarca, onların Galatasaray'lılığı futbolculuklarından önde gelir. Son örnek Arda'dır, daha dün top toplayıcıydı Ali Sami Yen'de.


Serveti, stadı, yabancı futbolcuları, arkasında medyası, televizyonu, mağazası, havası, hocası, kat kat Galatasaray'dan üstün olan takımla aynı puanda olmasını, yenerse şampiyon olacak olmasını hazmedemiyorlar bir türlü. Nasıl oluyor diyorlar başta Galatasaray'lı olduğunu söyleyen şerefsizler, diğerlerini önemsemiyoruz zaten.


Aslında çok memnun oluyorum böyle yazmalarına o şerefsizlerin. Onlarla aynı görüşte olmak benim için şerefsizliktir. Maalesef bu ülkede taşları bağlayıp köpekleri sokağa salmışlardır. Banka cüzdanları olmasa sümük atılmayacak olanların işgali altındayız. Bu yazılarımı okuyan herkes bir test yapsın etrafında iyi dediği 10 kişiyi ve kötü bildiği 10 kişiyi yazsın. Hangi takımı tuttuklarına da bir baksın lütfen. Galatasaraylı olmanın ayrıcalığını yaşasınlar. Genç olanlar yaşam biçimi oluştursunlar kendilerine, Fenerbahçelilerden uzak dursunlar.


Yarın maçı var, kupada tur maçı, 3 gün sonra Olimpiyatta lig maçı var. Hocası yok, başkanı yok, sakatları çok, taraftarı çok, yensede büyük yenilsede. Sarı Kırmızı parçalı formalı, işte bizim takım.

2 yorum:

GSUMIT dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GSUMIT dedi ki...

Bıyıklıyı Seven Kimse Yoktur Diyorki Bana Galatasaraylılar Yazma Diyor Her Yazdığımı Eleştiriyorlar Diyor Yazma O Zaman Bıyıklı Osman Tanburacı Efendi!!