3 Mar 2008

adam Sandıklarımız; Müfit Erkasap



Galatasaray 3 yıl üst üste şampiyon olmuştu. Dönemin iyi futbolcularına açıktan prim vermek istediler. Metin Kurt isyan etti normal parasını bile almadı, isyana başka futbolcular da katıldı. Fatih Terim'in ilk yılıydı, Trabzonspor ile oyananacak kupa finali öncesi kadro dışı kaldılar tüm isyancılar. Sağ bek mevkisinde bir balta seyretmeye başladık o dakikadan sonra. Top geçer adam geçmezdi. Hatta bir maçta isyancılardan Gökmen yoktu santrfor oynattılar, ayağının burnuyla topa vurdu. Demek o maçtan beri arkadaşlar Fatih Terim'le.
Terim nereye o oraya. Şamaroğlanı, Erman Toroğlu'nun Fatihin yedek kulubesindeki koltuğunu temizler diye yorumu var. Ezik bir karakter, yıllardır büyük takım hoca yardımcılığı yapmış ama ne öğrendiğini kimse bilememektedir. Fatih Terim olmasa ne yapacak bu zavallı yardımcı.
İnsan hayatı boyunca yardımcı kalırmı ya, geç bir anadolu takımın başına bildiklerini öğret. Ecevit'in Hüsamettin Özkan'ı, İbrahim Tatlıses'in Aydemir Akbaş'ı neyse Fatih Terim'in Müfit'i de aynı. Sesi varmı, ne kadar maaş alır, maçtaki tek görevi, ısınan oyuncuların yanına koşarak hangi futbolcu girecekse onu çağırmaktır. Dikkatli izleyin ilk maç, gerçi bu görev kaleci antrenörünündür ama( Şu an Nezihi çok iyi yapıyor bu işi, kale arkasında ısınanlara koşarken, çok zevk alıyorum) Müfit üstlenmiş durumda. Tuncaaaaaay, Nihaaaat, Haliiiil..... çok iyi çağırır.
Abi ne olur bir yalan gazete haberi ya.'' Filanca takımda Müfit Erkasap sesleri''

Hiç yorum yok: