28 Haz 2008

Futbolumuzdaki Rüştü Yutturmacası


Adamı yıllardır Fener savunmasının arkasındaki kale direklerinin ortasında beklettiler. Oynadığı dönemde Fener Galatasaray’ın çok gerisinde kaldı. Saçlarını uzattırdılar ki öyle olması gerekiyordu. Hani İlhana da uzattırmışlardı ya. Bi de şekil yaptırıp gözlerinin altına kömür sürüyordu o zamanlar. Şimdi sürmüyor, ya göz ameliyatı oldu ya da güneş eskisi gibi parlak değil artık gözünü almıyor. Bartezin kafası kabaktı, demek artık kabak kafalı kaleciye rağbet yoktu. Ulan modayı bari takıp edin. İngiliz’in İlhan Mansızı Bekamın saçları uzunmu. Neyse Rüştüyü yazdıra yazdıra dünyanın en büyük kalecisi olduğuna milleti inandırdılar. Yazanların Allahları vardı ki Rüştü 3 yediği maçlarda 3 tanede yüzde yüz kurtarıyordu. Stepne olarak beklettiler. Salamura yapıp dolaba kaldırdılar Rüştüyü. Irak savaşı patlak verdiğinde Müslümanlarla İspanyollar arasında bir gerginlik falan oldu. Endülüs’ten beri devam eden bir kuyruk acısı olabilir. Dolaptan Rüştüyü çıkardılar. Onlar için tam zamanıydı. Barçaya gönderdiler. Bir Müslüman, Emevilerin hüküm sürdüğü topraklarda spor yapacaktı. Ortalığı bombalamayı düşünen müslüman teröristler bunu da hesaba katsınlardı. Rüştü hayatında ilk defa kaleye geçti. İlk geri pasında dövdüler, güldüler geri gönderdiler. Futbolu herkesten daha çok bilen halk çocukları bir kaç sene önce anlamışlardı da kaleci olmadığını gerçekten dövmüşlerdi ya eşek sudan gelinceye kadar. Aynı öyle

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazmi abi şuana kadar okuyup da katılmadığım tek yazındır bu... Fenerbahçe tarihi içindeki beğendiğim tek topçudur Rüştü. Barcelona'ya da öyle şunun bunun torpil veya kandırmacasıyle falan da gitmiş değildir. Zaten Milli takımın kuruluş tarihinden beri en büyük başarısı olan dünya 3.lüğüne bakarsanız da görürsünüz ki o turnuvanın en büyük topçusu(Türkiye adına) ve en büyük kalecisi (her ne kadar Oliver Kahn seçilmiş,Rüştü 2. olmuşsa da) bana göre Rüştü'dür. Futbolu herkesten çok bilen halk çocukları tarafından da değil Aziz ve onun yalakaları(misal Sivas başkanı-Mecnun)nın emriyle 3-5 esrarcı çakal tarafından dövülmeye çalışılmış oldukça kaliteli ve de çocukluğundan beri çok iyi bir Galatasaray'lıdır kendisi. Hatırlatmak istedim.
Saygılar
Bülent

Nazmi Hasdemir dedi ki...

Barcelona kalesinin eni, boyu Fener kalesinden herhalde çok fazlaydı, Toplarda ispanyada yağlı güreş topu. Uçamadı, zıplayamadı. 118 milli maça çıktı hala geri top geldiğinde topu taçta bulursun. top ile kale direklerinden oluşan üçgenin dışında kalarak 100den fazla gol yemiş. Doğrudur ne yazıkki rüştüden iyi kalecimiz yok. Varın gerisin siz düşünün. Rüştü gibi kaleci 20 senedir üst düzey kalede top oynuyor. Fenerin, milli takımın sıfır çekip turnuvalardan elenmesinin baş sorumlusu. Yazık oldu Ömer Çatkıç'a

Dobrowski dedi ki...

fenerde enginden sonra geçmişti kaleye engini yere göge sığdıramıyordular daha ufaktım o zamanlar ama engin'in son dönemlerini hatırlıyorum "ulan ammadan dandik kaleciymiş" diyecekken takımın yıldızı olarak gösteriliyordu bende "demek biz daha birşey bilmiyoruz" diyordum.
Rüştü içinde biraz böyle. Barcelonada eline verdiler malzemelerini gönderdiler gerisin geri. SErdar kulbilgenin 1.7trilyon istediğibi ülkede yaşıyoruz. Rüştü yü milli takıma alanda kabahat... Memlekette hiç mi kaleci yok arkadaşım. çok afedersin nuri şahin e yağtığı tşk geçmeyi bir ara serkan kırıntılıyada yaptı oda çok iyi kaleci değil ama bir rüştü eder en kötü.. neyse inş. seneye beşiktaşın kalesinde rüştüyü görürüz :D

scapula dedi ki...

Nazmi Abi, Genco diyor ki bizim bloglar son zamanlarda birbirinin antiblogu gibi oldu :)

Şimdi de bu yazı süper denk gelmiş..

Yahu ben ak diyorum, sen kara diyorsun ama ben senin yazıyı da büyük keyifle okuyorum. :)

Rüştü gelmiş geçmiş en iyi Türk kalecidir diyorum, o ayrı. :) İzlemediğim Yasin Özdenak'ı, Turgay Şeren'i de katayım, en iyi 3 kaleciden biri olsun hadi.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

tğrkiyenin gelmiş geçmiş en büyük kalecisi uzak ara göztepeli Ali'dir.İsteyen araştırsın. Rüştü ile kova yaşar arasında hiç bir fark yoktur. Turgayı seyretmedim. İyi kaleci olması imkanı yoktur. Yasin'i çok syrettim. Büyük maçlarda kaleye Nihat geçerdi. başkada türk kaleci gelmedi galatasaraya.

Adsız dedi ki...

Rüştü'nün Barcelona'da başarısız olmasının sebebi kötü kaleci olması değil, kendini ispat etmeye çalışması ve bunu yapacağım diye sürekli hatalar yapmasıdır. Şunun farkında değildi Rüştü, oraya dünya 3. sü takımın kalecisi ve dünyanın en iyi 2. kalecisi olarak gitmişti ve kimseye ispatlayacak birşeyi yoktu eğer birileri bunu Rüştü'ye anlatsaydı şimdi hala Barcelona'nın kalesinde onu seyrediyor olacaktık.Kendi hatasının bedelini ödedi, hala da ödüyor. Bu pisklojik bir hata, asla kabiliyetsizlik veya kötü kaleciliğe yorulmamalı.
Bülent

scapula dedi ki...

Yabancı sınırlamasını da unutmamak lazım. Rüştü AB vatandaşı olsaydı, kat kat iyi olduğu Valdes'ten kaleyi devralacaktı. Barcelona da Rüştü'ye özel izin çıkarmak için fazlasıyla uğraştı zaten.

hadesperado dedi ki...

bizim de hayromuz vardı, kısfmetsizlik :))