8 Eki 2010

Siz Adam Bile Değilsiniz

Bu sütunlarda yıllardır götümü yırttım durdum. Futbolcu değilsiniz lan siz. Takımı yıllardır itin götüne sokan sizlersiniz. 3 senede 6 hocayı kovduran sizsiniz. 10 senedir Fenerbahçe'yle berabere bile kalamadınız. Köy takımlarına, dağ takımlarına elendiniz. Şampiyonlar ligini kuran takımın futbolcususunuz, acaba bileniniz var mı içinizde? Şampiyonlar Ligi logosundaki 8 yıldızdan biri sizsiniz. Bu taraftara unutturdunuz lan Şampiyonlar Ligi marşını. 10 metreye  pas atamazsınız, orta yapsanız tribüne gider. Geriye düşseniz çıkaramazsınız, galip duruma geçseniz tabelaya yatarsınız.

Yere düşseniz sakatlanırsınız, sakatlansanız iyileşemezsiniz. Nesiniz lan siz iki maç üst üste iyi oynayamazsınız. Cebiniz büyük, paraları koyacak yer bulamıyorsunuz, arabalarınız en pahalısından. Hepinizin meneceri var, muhasebecileriniz, para sayıcılarınız var. Sorsak hepiniz Dünyanın elit futbolcularındansınız. Taşak geçersiniz bizle. Maçta, tribünde 10 kişi bağırsak koşa koşa gelirsiniz, dışarıda rastlasak bize boka bakar gibi bakarsınız.

Neler gördük lan biz, sizden bin beter kötü futbolcular seyrettik. Yine siz arada sırada şansa mansa Şampiyon bile oluyorsunuz. Bizim koskoca çocukluğumuz geçti lan takımı Şampiyon göremeden. Evet onlar kötüydü ama sadece kötüydü.. En kötü bellediğimiz Öner Kılıç, hepinizden daha büyük Galatasaraylıydı. Hepsi Galatasaray tarihini yazdılar, Galatasaraylılığın en büyük örneğini verdiler. Ben bir çoğunu şahsen tanıyorum, hala can ciğer arkadaşlar. Birinin başına bir şey gelse tam kadro oradalar. Cenazede, düğünde, bayramda. Sefer'in oğlu, Bülent Dalkılıç'ın ve daha nicelerinin oğlu futbolcu oldu. Bir tanenizin çocuğu bizim Mahalle Takımında oynasın eşşek olayım.

Kimsiniz lan siz. Bu ne hokkabazlık, bu ne şaklabanlık. Tamam tescilli, lisanslı kötü futbolcusunuz, itirazımız yedek kaldığınıza değil. Oynarsanız küfür ediyoruz zaten. Takımda Elano yok, Baros yok, Arda yok, Servet kadro dışı kalmış ve siz yedektesiniz. Utanın lan, takım ilçe takımına yeniliyorken bile size ihtiyaç duyulmuyor. Mecburiyetten isminiz yazılıyor işte tahtaya, mecburiyetten para alıyorsunuz. Eski düzen olsa, takımlar sahaya 14 kişi çıksalar tribünden bile maç seyretmeyeceksiniz. Zaten sikinizde bile değil ya, takım yense umurunuzda değil, yenilse hiç değil. Oynarsanız, istatistiğe yazıyor, oynamasanız farketmiyor. Ulan sıkımıydı be Cüneyt'i yedek bekleteceksin, Tanju'yu oynatmayacaksın, Fatih' ikinci devre oyuna sokacaksın. 10 gün sokağa çıkmazlardı lan utançlarından. Ben yedeklerin ısındığını bile hatırlamıyorum, her halde saklanırlardı.

Notunuz belli, Galatasaray'ı bok gibi futbol oynatan elemanlarsınız. O yüzden yedek kalmanız hiç birinizi üzmüyor, neşeniz daim olsun. Yedekliğiniz de daim olur inşallah. Futbolcu değilmişsiniz ki şu boktan takıma bile giremiyorsunuz, amma ve lakin adam bile değilmişsiniz lan siz. Hocanızın babası ölmüş, aranızda babası ölen var mı bilemem? Anladık Reykart düşmanınız, ondan önceki hocalarda öyleydi, ondan sonra gelecek olan da düşmanınız olacak. Düzen böyle olduğu sürece, bir takımda oynayabilecek 35 kişi olduğu müddetçe adam olmadığınızdan dolayı hangi hoca gelirse gelsin düşmanınız olacaktır. Neticede 11 iniz oynayacak  oynayamayan diğer çoğunluğun hedefi hoca olacaktır. Oynayanlara ne demeli, ulan insan biraz sıkar be, biraz koşar, şu günde bir galibiyetle bile gönderemediniz Hocayı mezarlığa ya yazıklar olsun size.

Arkadaşınız Servet kadro dışı kalmış, o akibeti meçhul, hocanızın babası ölmüş, siz yedeksiniz ve akla hayale gelmeyecek maymunluk icat etmişsiniz ısınma bahanesiyle. Nerenizi ısıtıyorsunuz lan şebekler. Hnagi antrenman metodunda var böyle ısınma hareketleri.

Ulan Reykart, bu adamları oynatırsan sen de adam değilsin. Bak sana ufak bir tüyo vereyim usta. 2 senedir yırtınıyorum, burası senin bildiğin ülkelere benzemez. Taşları bağlar, köpekleri salarlar, evrimi tamamlayamamış türler vardır bizim buralarda. İnanma kulüp doktorlarına, tanıdığın vardır senin. Çağır gelsin, at muayene eder gibi muayene ettir hepsini. Sağlamlardan 16 kişi ayır, gerisini Servet'in yanına gönder kuaföre gitsinler. Floryaya sokma, bu 16 kişiyi karantinaya al, her birinin başına azılı 10 taraftar bulmak benden. Kıpırdayamasın pezevenkler, antrenmandan maça, maçtan yatağa. Başka yerde görülene verdir sopayı. Eğlenmek yok, arabaya binmek yok, forma eşofmandan başka bir şey giymek yok. Gıda, et, süt, besinden başka bir şey yeme içme yok. Maçtan sonra koştur, koşacak dermanı kalmış olan varsa ceza ver. Bütün maçlara parçalı formayla çık, hepsinin içine Metin Oktay yazılı tişört giydir. Daha kötü netice alırsan ben Sami Yen'de kendimi asarım.

Şebekleri mi ne yapacaksın? Bırak işte layık oldukları yerdeler zaten. O kadar para verip maçlara geliyoruz, futbol seyredemiyoruz, bari şebek seyrettik der güler geçeriz.

6 yorum:

kapalıtayfası dedi ki...

Nazmi abi yazdıklarının tamamına katılıyorum,özellikle yerli futbolcularımız vasatın altında,futbol mantelitesi olarak Galatasaray'da oynayacak oyuncu değiller,bir çoğunun öz güven sorunu var,bırak diklemesine pas atmayı,taçı bile ancak geriye kullanabilen futbolcu bunlar.Kanatda bek ile birebir kalmışsın,at çalımı geç bek i
yap ortanı,yok.Adama takılırsam,ortayı kötü yaparsam ne olur,en garantisi topu 20 metre gerideki arkadaşıma atayım,istatisliğime top kaybı yazılmaz,isabetli pas yazılır düşüncesindeki adamlardan ne olur.Maç penaltılara kalsa yerli futbolculardan penaltı atacak yürekde 5 kişi çıkmaz.
Top bizdeyken pas atmasınlar diye, rakibin arkasına saklanmak,top rakipdeyken kıçı yanmış gibi koşup topu kapmaya çalışmak,kapınca asla ileri değil,en yakın arkadaşına yan pas yapmak tek bildikleri.

Mario Jardel dedi ki...

Eline koluna zihnine sağlık abi. Sabri ortam maskarası olmasından gurur duyuyor, sarp kaçak güreşir, ali turan futbolcu değil; servet ve gökhan zan'a gelmiyorum bile. Senin tribünleri eskittiğin dönemdeki futbolcuları hatırlamam mümkün değil ama bu ruhsuzları, mağlubiyetten sonra bile soluğu gece kulübünde alan futbolcuları görünce şampiyonlar liginde senelerdir olmayışımızı çok iyi anlıyorum. Bunlar için futbol sadece ekmek kapısı, abilerinin dediği gibi sağlıklı yaşam için oynamıyorlar kapağı galatasaray gibi bir markaya atmışlar ve sezon sonuna kadar tribünde oturacaksın deseler eminim onu da hiç utanmadan yaparlar. Dünyanın en elit teknik direktörünün bile başını yediler ben ne anlamışım bu dakikadan sonra gelecek hocadan, kuracağı sistemden. Bu kokuşmuş futbolcu düzeni yıkılmadıkça bizim eski günlere dönmemiz imkansız ! Adnan Beyler " bu sene de hocamızın son şansı" diyen bir futbolcuyu hala takımda tutuyorlarsa buna dair de hiçbir inancım yok !

alig dedi ki...

AĞIR OLCAK BRZ AMA BEN HİÇ BU KADAR O.Ç. NU Bİ ARADA GÖRMEMİŞTİM...

metak dedi ki...

Rijkaard in babasi öldüğü gün bari numaradan da olsa bir ciddileş, hayatları şebeklik ordan para kazanıyorlar!

SEFA dedi ki...

40 yıllık ömrüm;B.Mehmet'den bu güne kadar gelen sırasıyla Gökmen,Fatih,Cüneyt,Yusuf,Erdal,Tugay,Bülent ve Hakan Şükür'ü kaptan olarak görmeye yetti..Hiçbir dönemde bu kadar başı boş lidersiz,vasıfsız sıradan adamlar topluluğunu bir arada görmedim.Diliniz varmıyor ama bu işlerin baş sebebi; Arda'nın kaptan yapılmasıdır.Galatasaraylıyım diyen herkesi ve de bu çocuğu özellikle hepimiz seviyoruz ama olmuyor işte Arda Metin Oktay değil B.Mehmet değil Hagi değil...Erdemli olmak; bazen yapılan hatadan da dönebilmektir...Aşkı hak etmeyen sevgiliyle yolları ayırabilmektir.Şirketi yönetemeyen yöneticiden kurtulmaktır.Çok sevsek de bu kardeşimiz hem kendine hem de 30 milyonluk camiaya istemeden zarar vermektedir...Sonuç çok açık ortada....

zachpaulsen dedi ki...

aykut, servet, g.zan, ali turan, sabri, m.sarp, ayhan, barış, aydın,arda..
içlerinde yetenek olarak bir tek arda var. onun da adamlığını ve karakterini görüyoruz. ayaklarından çok çenesi çalıştığı için futbol kariyerini bitirmekle meşgul.
şu yukarıdaki listenin tamamından bu takım kurtulmadığı sürece buna Arda da dahildir iflah olmayız. futbolcuya dayalı bu düzen bu inanılmaz yönetimle birleşince böylesine gayri ciddi bir durum oluyor.
bu kadro mu kadıköye gidecek. sorumluluk almaktan çekinen, kişiliksiz, karaktersiz oyuncu topluluğu mu? fenerbahçe maçında 5 yedikten sonra acaba gitmesi gereken rijkaard mı yoksa bu şerefsizler mi?