30 Ağu 2009

Nedir Bu Kuyruk Acınız


Ümit Davala, Hakan Ünsal, Hakan Şükür, Hasan Şaş, Bülent Korkmaz, Suat Kaya, Okan Buruk, Arif Erdem. Ergün Penbe. Galatasaray tarihinin en büyük maceraperstleriydiler. En büyük maçları oynadılar ve muzaffer çıktılar. Kendileriyle birlikte bizlerin de başını göğe erdirdiler ve hepsine minnet ve şükranlarımızı fazlasıyla ödedik. Sonra birer birer aramızdan gözümüzün önünden ayrıldılar. Gönlümüzden asla ayrılmayabilirlerdi. Çok geçmedi daha dündü, kimileri sabır edemediler, çoktan tarih olmuş jübile maçları sevdasına düştü kimileri. En son jübile maçı, Mehmet Özdilek'in jübilesiydi. Beşiktaş takımı İnönü Stadında işemeye gelse en az 10.000 kişi tribünlere dolardı. Mehmet'in maçına 2.000 kişi, ya geldi ya gelmedi. Fatih Terim jübile yaptığında maça 40.000 kişi gitmişti. Jübile eskidendi. Bırakın ağlamayı çocuklar.

Ümit Davala, Arif, Suat sessizce çekildiler ortamdan. Galatasaray aleyhine bir laf ne duyduk, ne okuduk. Okan Buruk, döndü dolaştı kürkçü dükkanına bir tur daha attı. Oynadı oynayamadı, sonra o da gitti. Futbol oynayabileceği bir takımda devam ediyor.

İlk ihanet Hakan Ünsal'dan geldi. Tutturdu ben oynayacağım diye. Atarım tutarım, yar başında tutarım Fatih Terim'in bir bildiği varmış demekki. Tekrar geldiğinde alayını kadro dışı bıraktı. 2. Fatih Terim dönemi fiyaskoyla sonuçlanınca yerine gelen Hagi bunları affetti. Onlar da Hagi'nin sonunu getirerek borçlarını ödediler! Hakan Ünsal Rize'ye gitti, aklı sıra kendini gönderenlerle sahada hesaplaşacaktı. Sahada olmadı ama maymunlar cehenneminde gün be gün hesap ödemekte kendisi.

Ergün Penbe fazla ısrarcı olmadı, büyük takımın efsane futbolcusu olma sıfatıyla kendisi de oynamadan para aldı Galatasaray'dan. O kadar da olurdu, kolaymıydı Avrupa Şampiyonu olmak. Kolaysa aradan 10 sene geçti hadi bizden geçti diyelim, medyamızın, ülkemizin resmi takımı alsaydı. Ergün oynarım sandı, gitti Gaziantepspor'da bir kaç maça çıkabildi sadece.

Hakan Şükür küstü, Şampiyon takımın kaptanı olarak bir sezon daha oynamak istiyordu. Dediler Baros'u getireceğiz. Olsun bana ne ben Hakan Şükür'üm bana para verin diye tutturdu. Yalvardılar, gel heykelini dikelim dediler, gel istediğin kademede Galatasaray'da ol dediler. Kendini biliyordu, ömür boyu tutamayacaktı dilini. Heykeli dikilseydi şimdi yıkılacaktı.

Bülent Korkmaz son sene hiç oynamadan milyon dolarları cebelleze indirdi. Aynı şey onun içinde geçerliydi. İstese tekme tokat Galatasaray Başkanının odasına girer kimse de bir şey söyleyemezdi. Oynayacağım dedi, gitmem dedi. Kayboldu, haber alınamadı kendisinden. Bir de baktık Bakkal çırağı olarak Ankara'daydı. Galatasaray'a gol atmıştı çıraklık yaptığı takım. O golde yaptığı şaklabanlık, benim Bülent için bitim noktası oldu.

Bu sene de Hasan Şaş fırladı lüverden. Son 4 senede 10 maça çıkmamış Hasan Şaş bir sene daha oynamamak üzere kalmak istiyordu. Galatasaray tarihindeki en sevdiğim futbolculardan Hasan Şaş, böyle mi şaşırtacaktı beni? Hangi takımın var böyle efsane futbolcuları? Sessiz sedasız çekilip, taraftarın kalbinde sonsuza kadar oturmak varken, her görüldüğün yerde saygı, sevgi, izzet ikram görmek varken nedir bu kin, neyin kuyruk acısıdır? Üç beş çapulcu(yarın Arda Turan için de yapacakları garanti) ıslıkladı diye koskoca Galatasaray taraftarına kusmak. O Galatasaray taraftarı değil miydi sizleri bağrına basan, hançerlerini yırtarcasına bağıran, gaz veren, normal oyununuzun üstüne çıkartan.

Bunların derdi futbol oynamak değil. Eğer futbol oynayabilecek gücü, kabiliyeti kendilerinde görseler şüpheniz olmasın, Hasan Adana'ya, Hakan Sakarya'ya giderdi. Oralarda bile oynayamayacaklarını bildikleri için , oynamayacakları takımda kalıp para alma derdindeler. Bu Galatasaray kadrosunda hangisi oynayabilir? Koskoca Kewell'in, Elano'nun ilk 11 yeri garanti değilken Hasan şaş, Hakan Şükür oynayabilir mi? Oynayamaz, antrenmana çıkarlar, tribünde otururlar para alırlar. Daha öncekiler yediler kolpayı, Adnan Polat yemedi. Oynatmayacağım futbolcuya niçin para vereyim dedi. Bizimkiler de kutsal ittifak içinde oldular. Şimdilerde muhtemel bir ikinci zaferin önünü tıkamakla iştigal etmekteler. Göreceksiniz ortalık kızıştıkça bunlar ellerinde benzin tenekeleriyle koşacaklar yangın yerine.

Şimdi moda Galatasaray'lı eski futbolculara kapı aralamak. Prim yapıyorlar, Rıdvan, Selçuk para etmiyor. Onların Galatasaray'a sövmesine kimse yeşil indirmiyor. Fener'e yalamalık yapıyorlar zaten yaptıkları kadar, bilinmedik beklenmedik şeyler değil.

Bakıyoruz ve çok üzülüyoruz, Hasan Şaş'da sürüye katılmış. Beni Kaptan yapmadılar'da Arda'yı yaptılar diye için için hayıflanıyor.

Ulan Surinam'lı yarın yenilde şu garibanlar sevinsinler. Öteki hafta da maç yok nasılsa bir 15 gün içlerindeki irini kussunlar. Bizim içimizde hala onlara laf söyletmeyenler var, onlar da görsün yıllarca koynumuzda neler beslediğimizi. Bir elensin ortalıktaki sülükler, bakalım kimler kalacak bizden yana. Dostumuzu düşmanımızı öğrenelim.

Dün yazdık, hızımızı alamadık bugün de devam ettik aynı konuya. Hiç bir şey istemiyoruz sizden eski Galatasaray'lı futbolcular. Gölge etmeyin yeter. Bırakın takımı bize, ArdaTuran'a ve Surinam'lıya.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Nazmi Ağabey yanarım yanarım bir Şaş'a yanarım. Sonuçta o'nun başını yakan sakatlıklardı. 2005-2006 sezonunda 18 asisti vardı bu adamın. Hani 4 senelik bir sorun yok ortada bence lafın gelişi söylemişsin gerçi ama... Kendi diyor biraz hazmetmem lazım vefasızlığı. Sen bakma ona ağabey. Adanalı işte siniri geçer şeker gibi adam olur o.

Adsız dedi ki...

Bu efsane kadroda yer alıp da,Gs'ın yenilmesni dört gözle bekleyen topçulara(başta H.Ünsal,H.şükür,Bülent,Şaş vs.) yönetim jübileyi bırak resimlerni Floryadan kaldırmalı..GS kazandıktan sonra Hakan Şükür ve Bülentin suratlarından düşen bin parça.Çünkü eleştirmek için baltalarını bileylemişler bekliyorlar.H.Ünsal köpeğine zaten diyecek küfür bulamıyorum.Kuyruk acısından nerdeyse bağıra bağıra ölecek..
'Surinamlının rotasyonundan tutun da,yaptığı transferlere kadar' eleştricek noktaları pis belleklerinde hazırda bekleten bu satılmış köpekler dört gözle bu eleştrileri,pislikleri dökmek için Gs'ın mağlubiyetini bekliyorlar..
Bülent Usrinamlıya baksın da bişeyler kapsın azıcık.Hocalığı bırakın çoban olacak vizyon yok o adamda..

Adsız dedi ki...

Abi yine yine müthiş yazmışsın..Emre Bölezoğlu denen kasap'ın kırmızı kartını bakalım büyük tarafsız(?) yazar Mehmet Demirkol nasıl yorumlaycak..Kendisi Emrenin en yakın kankasıdır.her platformda korur..

Adsız dedi ki...

Nazmi abi güzel yorumlamissin ama bu yaziya sen bu gece de devam edersin bence bügün hasan sas kanaltürkte cikacak gene salliycak cim bom hakkinda atacak tutacak anlamadigim nokta serhat ulueren koyu gs li ne alaka simdi hasan sasi cikarip gs ile konusturmak anlamiyorum,bunlar gs deyken adam oldum gittiler adamliklari bitti lavuk oldular,bi önceki yorumda oldugu gibi yarin bu medya maynunlarinda m.demirkol yarin ne diycek acaba satilmis emre icin gene kesin savunucaktir,salliycaktir,bu camur kasarlasmis eski tüfekleri(emre,h.ünsl,bülent,sas),biz posterlerden cikardik abi o yüzden konusmaya bile degmez lavuklari.en sonunda geldi pazartesi su ankaraya da bi düzine tohum birakip dönelim evee maymunlar uyumasin genee....tessekürler abii..

Camelludo dedi ki...

Buyrun Hakan Ünsal'ın Emre'nin kartına yaptığı yorum:

"Emre’nin atılışında ben biraz hakemlerin hafif intikamvari bir davranış içinde olduğunu düşünüyorum.

Geçtiğimiz haftaların acısı ve dolduruşların etkisi fırsat bekleyen hakemin eline geçince icraatı yaptı."

kapalıtayfası dedi ki...

Eski futbolcularımızın biraz aynaya bakması gerekiyor.Hakan Şükür son sezonunda kaç gol attı,o nun yerine Özgürcan oynasa daha az mı gol atardı.Ergün Pembe,bir marsilya deplasmanında solbek Orhan Ak sakat olmasına rağmen,Greets tarafından kadroda düşünülmedi,sol bek Cihan oynadı.Hasan Şaş'ın fiziği bile futbolcu normlarının dışına çıkmıştı.Ayrıca seslerini çıkarmasalar,efendice kenar otursalar(örnek Emre Aşık)bir ihtimal takımda kalabilirlerdi.Vefa bir yere kadar,her şey vefa olsaydı,kalede Turgay Şeren,liberoda Fatih Terim,forvette ayı Gökmen olması lazımdı.Galatasaray forması kimsenin tapu malı değildir.Mezardan kalkıp gelse Ali Samiyen'in bile değil.Milyonların takımında en iyiler oynamalı.Tamam bu futbolcular jübileyi hak ediyorlar,ama hiç biri futbolu bırakmak istemedi,futbolu bırakmayan adama nasıl jübile yapacaksın.Galatasaylılık sadece top oynmakla olmaz,hizmet etmenin diğer yollarıda var.(aynı zamanda para kazanmanın)bakın kaleci anterenörü Nezihi 30 maça çıktımı acaba Galatasaray formasıyla.Dilini tutarsak her zaman iş bulursun bir şekilde.Bunlar Mehmet Oğuz gibi her kapıyı kapatıp,çıktılar kulüden

Adsız dedi ki...

abi Hakan Ünsal'ın bugünkü yazısında Emre bölezoğlu denen katilin kırmız kartı için yaptığı yorum herşeyi anlatyor sanrım..Bu kadar Gs düşmanlığ ve Azize yalakalığı olmaz yahu..Mehmet Demirkol yine kankası,cihangir sokaklarında zaman geçirdği sırdaşı Emre'yi korumak için binbir takla attı sabahki programda. ''Emre bu kardeşim,onun yapsında bu öfke var,olanlir,Cantonasında tut da bir dizi büyük futbolcuya kadar birçok isim de öfkeliydi zaten'' cümlelerini sıraladı bir çırpıda.İşin ilginç tarafı kamera Demirkolu göztermedğinde Demirkol Fuat Akdağa 'başka konuya geçelim'işareti yaptı ki,Fuat akdağ bunu canlı yayında deşifre edince Demirkol itin götüne girdi resmen:))
Akşam Rıdvan,Emrenin görüntüsü geldğinde 'geçelim kardşeim bunu,' şeklinde cansperane çığlığını bir solukta atıp Azizeye selamını çaktı..
Abi sen oldğun müddetçe(sen nerdeysen biz de ordayız) bu maymunlar rahatça GS' a bok atamaycaklar.
Bu akşam aynı ''ciddiyetle'' farkı bir skorla dönüp maymunlara fırsat vermeyelim...
sayılar..

SEFA dedi ki...

VERİN BİRBİRİNİZE GAZIII....
BEYLER TARİHİMİZİN EN BÜYÜK BAŞARILARINA İMZA ATAN OYUNCULARIMIZA NEDİR BU KOMPLEKSİNİZ ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL.
SİZİN KUYRUK ACINIZ BAŞKA ANLAŞILAN...AYIP AYIP...HEM DE ÇOK AYIP...