29 Ağu 2009

Bırakın Bari Anılar Güzel Kalsın



Metin Oktay'ı seyretmedim, emek harcamadım yani. Yani seviyormuyum sevmiyormuyum bilemiyorum. Ancak saygı mecburdur bizde, sevgi ise özgürdür. Sevenleri üzmeyen babayı, görmesek bile sevmişizdir. Sevginin de bire bir karşılığı emektir. En çok neye emek verdiysen o en sevdiğindir, en sevdiğin şeye de en çok emeğin geçmiş demektir. Yani biz, yani Galatasaray'ı 1000 defa seyretmiş taraftarlar için en büyük emek takıma verilmiştir. Ve bu yüzdendir di, geceleri ateşler içinde uyanıp, kana kana su içer gibi, ekmeği tuza batırıp yer gibi sevdiğimizdir Galatasaray.

Galatasaray'a emek harcarken aynı zamanda yüzlerce Galatatasaray futbolcusu geldi geçti. Yüzlerce Galatasaray futbolcusuna da emek harcadık. 40 yıllık blançoya baktığımda Galatasaray futbolcularının içinde benim için özel olan futbolcu sayısı 5(yazıyla beş)i geçmez. İlk yıllarda Büyük Mehmet'ti idolümüz, topun kendisine gelmesi için adeta yalvardığımız Ördek Mehmet son iki sezonunu Fenerbahçe'de geçirerek sevgimizi çaldı götürdü. Bizim için Galatasaray'la ilgili ilk travmaydı.

Sonrasında Büyük Metin'i sevdik, Metin Yıldız'ı. İsyancıydı, serseri avare ruha sahipti. Sapına kadar Galatasaray'lı bir büyük futbolcuydu. Galatasaray'ın ilk maceralarında vardı, kim bilir kaç çocuğu Galatasaray'lı yapmıştı. Ve bugün 20-25 yaşlarındaki ismi Metin olan Galatasaray'lı gençlerin sorumlusuydu. İsmini Oktay'dan miras olarak almış ve miras olarak bırakmıştır.

Fatih Terim, Cüneyt, Prekazi, Simoviç, Tanju Çolak, Papaz... gibi nice sevdiğimiz futbolcular geldi geçtiler. Ama tüyler diken diken değildi işte bir şekilde. Sonra bir baktık Tugay Kerimoğlu çıktı sahalara. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en teknik futbolcusu Tugay, her Galatasaray'lının olduğu gibi benim de en sevdiğim futbolcular arasındaki ilk 5 ime girmişti.

Ve unutulmaz senelerin başlangıcında, 1996 yazında Hagi devraldı sevilen Galatasaray'lı futbolcular bayrağını. Adını andıkça içimizin bir tuhaf olduğu Karpatlar'ın Maradona'sı gelmiş geçmiş en sevilen Galatasaray futbolcusu oluvermişti benim nazarımda. Gittikten sonra futbola küsmüştüm ki, antrenör olarak geri dönmüştü. Hagi en çok emek verdiğim Galatasaray futbolcusuydu. Ne yazsak az gelir, yazamayız, hiç bir kelimeyle tarif edemeyiz sevgimizi.

Bir de Karataş'lı Hasan vardı, benim en sevdiğim futbolcular listemde. Hiç oynamadığı 2006 şampiyonluğu onundu. Hastaneden kaçıp, tribünlerde oturması bile yetmişti. Ağlayarak beklediği şampiyonluktaki resmi, duruşu asla unutulmayacaktı. Hiç oynamadığı son üç sezon vardı. Hiç birimize fazla gelmiyordu.


630 maça çıkmış Bülent Korkmaz, inanın benim için en sevdiğim futbolcular listesine hiç bir zaman girmemişti. Aynı duygularım Hakan Şükür için de geçerliydi. Onları sadece Galatasaray futbolcusu oldukları için sevmiştim yani. Futbolu bıraktıktan sonraki icraatları Galatasaray'lıları yaralasa da ben bunlardan fazla bir şey beklemiyordum zaten.

Hiç affedemeyeceğim şey nankörlüktür. Biz de nankörlük etmiş olmayalım. Ancak Hasan Şaş'la, Bülent Korkmaz'ın sanki sözleşmiş gibi kustukları irini görmezden de gelmeyeceğimizi dosta düşmana gösterelim.

Neler söylemişler, hepiniz biliyorsunuz, ben tekrarlamayayım. Büyük Hocamız Bülent Korkmaz kendini, Rijkaard'la bir tutmuş, Kewell'i yedek bırakmakla övünüyor. Kewell yedekteyken Yaser'i oynat, elinde Lincoln varken Mehmet Güven'i sahaya sür, tek gol at üstüne yat, küme düşen takımlardan hezimet ye ve kus. Sana aykışır, benim Bülent'ten beklentilerim çok fazla. 630 maça çıkmış, Galatasaray'dan başka bir takımda oyna(ya)mamış, son senesini kulübede geçirerek milyon doları cebe indirmiş, Gençlerbirliği yardımcıyken Galatasaray'a attıkları golden sonra el kol hareketi yapmış, bi bok sanılarak Çaylağın yerine getirilmiş, takımı boka çevirerek kovulmuştur. Göreceksiniz çok yakında bütün Galatasaray'lılar kendisinden nefret edecektir. İlk yenilgide, başlar ilk derde girdiğinde salyalarını akıtmak için tereddüt göstermeyecektir. Galatasaray'ı beter olmasını istemiyorsa eğer ben Galatasaray'lılığımın hayrını görmeyeyim. Lucescu'nun geçen yıl Fenerbahçe'ye hoca olarak gelme ihtimalinde yardımcısının Bülent Korkmaz olacağını söylersem ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Şaş, dümeni her futbolu bırakan Galatasaray'lı gibi Bokludere'ye doğru kırmıştır. 5 defa istemişlermiş, gitmediğine pişmanmış. Merak etme Hasan'ım seni o zamanlar isteyenler iyi futbolcu olduğun için değil, Galatasaray'ı karıştırmak için istemiştir. Keşke gitseydin de bu lafları senden işitmeseydik Hasan. Surinam'lının Barca'dan başka başarısı yok diye zırvalamışsın. Daha ne olsun, Galatasaray'ın başındaki adamlar Dünya'nın en büyük takımında 5 yıl hüküm sürmüşlerdir. Keşke Bülent'in dolduruşuna gelip, iki oda bir holken oyuna girip maskara olmasaydın. Belki şimdi sen de medya maymunu olacağına Büyük Surinam'lının büyük futbolcuları içinde olacaktın.

Arif, kadar Suat kadar, Ümit Davala kadar olamadınız. Param da param diye tutturuyorsunuz dilenci gibi. Ne oynadın kardeşim son 5 sene, eğer maç başı para yazsalardı Galatasaray muhasebecileri sana, şimdi Hakan Ünsal gibi bir delikten çıkmak için yalamalık yapacaktın. Bizim sevdiğimiz Hasan Şaş asla yalama olmayacaktır, Bülent Korkmaz önemli değildir, istediğini yapabilir, şaşırtmaz bizi Hasan. Ama sen şaşırtırsın, senden Galatasaray zararına bir hareket duymak, okumak bizi yaralar. Yol yakınken çık bu eski Galatasaray'lı futbolcuların Galatasaray'a sövme çetesinden. Sen kim Bülent Korkmaz kim, Bülent Korkmaz'ı tel örgülerin dışına çık kimse tanımaz, seni bütün Dünya tanıyor Hasan. Mısır'da Türk'üm deyin hilafsız yanınızda kim varsa ''yavaş yavaş Hasan Şaş''der.
Ha yok kardeşim, ben paramı isterim, ben de diğerleri gibi ekmeğimi Galatasaray'a söverek daha rahat bir şekilde kazanırım diyorsan yolun açık olsun. Listeden adını çıkarırım olur biter, nitekim senden önce oynayanların nicesini sildiğim gibi.

Bize Metin Oktay, Hagi ve Büyük Kaptan Arda Turan yeter.10 ların sevgisi büyük Galatasaray taraftarını doyurur. Siz elinizden geleni ardınıza koymayın.
Bıraksaydınız bari anılar güzel kalsaydı.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi ellerine sağlık.. Bu eski futbolcuların sözü 'vefa'dan açmaları ve GS'i Surinamlyı eleştirmeleri aptallıklarından başka birşey değil..geçen yıl Kewel'ı ankaragücü maçında 90.dk'da oyuna sokan Bülent benim nazarımda düşük profilli bir insandır.H. Ünsal denen satılmış köpek ntv'den kovulduktan sonra girecek delik arıyor.Artık hiçbir kanal itibar etmiyo bu satılmış köpeğe..Surinamlının hata yapmasını dört gözle bekliyor bu eski futbolcu yaratıkları.Allah belanızı versin.. satılmış ibneler..

Adsız dedi ki...

Nazmi abi güzel olmuss, gec bile kalmistik,bu hasan 3 haftadir atip tutuyor meydanda,neden medya önünde cim bomu satarlar anlamam bunca zaman ekmek yediniz ictiniz,neden bu ihanet,rejkarti elestirmeye senin capin yetmez hasan sas,sasirma akilli ol,anadolu turuna cikmayi istemedin futbolu biraktin git simdi kumda oyna hasan sizin yeriniz oralarr.. yola devam destege devamm...agzina saglik abi..

Adsız dedi ki...

Bir yanlışı düzeltmek isterim. Hasan Şaş, "Fenerbahçe'ye keşke gitseydim" dememişti, Liverpool'a gitmemesinin hata olduğunu söylemişti.