23 Ağu 2009

Elano'dan Sevgilerle; Galatasaray 4-Kayseri 1


Yine atlattı Surinam'lı yalama medya mensuplarını. Bir tutturmuşlar rotasyon , senenin en çok kullanılan kelimesi oldu daha şimdiden. Arda'yı dinlendirdi bu maçta bizim muhabirler. Bir baktık aynı takım sahaya çıktı. Aslında rotasyonsa mevzu, seyirci girmeli artık rotasyona. Yorulduk valla, bir haftada 3 maça gittik, bünye kaldırmıyor diyeceğiz de, takım böyle oynasın biz Sami Yen'de yatarız. İnsanın maçtan sonra çıkası gelmiyor.

Defileye çıkar gibi çıktı yine Cim Bom. Mor formalara gözler alışınca hoş gelmeye başladı. İftarı açan taraftar şov için hazırdı. Maçın başlamasıyla birlikte gök gürledi her zaman ki gibi. Kewell 18 de yoktu. Hafif sakatlığı var dediler. Sağ tarafta lakabı bu hafta Kara Jilet veya Kara Şimşek olarak belirlenecek Keita bu maç tersoya geldi. Maç içinde de kanat değiştiremeyince adamını geçemedi. Olmadı mı olmuyor, elde var Elano nasıl olsa. Rotasyon saha içinde oldu. Keita çıkıp Aydın sağa Arda sola geçti ve Brezilya'lı maestroya geçti. Yani taraftar olarak istiyoruz bazen futbolcunun kötü oynamasını. Mustafa Sarp iyi oynadıkça ben pek sevinemiyorum açıkçası. Misal bugün Ayhan kötüydü, biraz daha kötü olsa da! yeni birini seyretsek.

Duran topu yine içeri soktular bu maçta. Uzun yıllardan sonra korner, serbest vuruş atılırken rahatız. Neydi o maçlar, korner atardık kendi kalemizde gol tehlikesi yaşardık. Taç bile atamazdık doğru dürüst. Bence futbolcuların yolda yürüme şekli bile değişti. Bakınız Sabri'ye, maçlar geçtikçe üstüne koyuyor, stili değişmiş, kademeler mükemmel, Uğur'a maç göstermeyecek gibi Tommiks. Umarız milli takımda da formayı kaparda defansta poker oynarız, kare as çıkartırız.

Dünyanın 4 bir tarafından ne futbolcular geliyor, bir bakıyoruz beraber Florya'da sünnet olmuş Sabri, Aydın, Arda aynı maçta sahada. Var mı eşi benzeri başka takımda?

Kaldı 9 gol. Ben bu sene 10 gol bekliyorum diye söyledim rakiplerden, bizim tabelaya. Kaleci dahil herkes gol atacak, bir kaç takım hezimete uğrayacak, olmadı rakiplerde yardımcı olacak. Elano'nun füzesi ağlara gittiğinde bütün futbolcular kapaklandılar Elano'nun üstüne. Ve golden sonra başladı Galatasaray taraftarının ''asla yanlız yürümeyeceksin'' şarkısı, ''Nevizade Geceleri''

Galatasaray zayıf takımlarla oynadı bu güne kadar. Öyle dediler ulamalar, kolaysa dişli bir takıma atsın buyurdular. Kayseri 4 lük muamelye uğradıktan sonra bakacağız ne diyecekler. Takipçisi olacağız, cevabımızı vereceğiz. Onların cevabı belli, '' Kayseri'yi bu kadar kötü görmedik''

Şimdi biraz dinlenme zamanı, takımı Letonya'ya gezmeye göndereceğiz, arkadan Başkent'e ve sonrasında Beşiktaş maçını bekleyeceğiz. Yani biz klasik önümüzdeki maçlara bakmıyoruz, önümüzdeki maçın önündeki maçı kolluyoruz. Maç kaçırmak yok, her hafta bir sürpriz var, kimse geri kalmasın.

Kaptan'la kapatalım, sol taraftan kopup giderken kapanışı yapacağı belli oldu. Maç bitiminde Sabri'yle çektirdikleri 3 lü, maç klasiği olacak.

Kısır geçen haftanın bereketi biz olduk, golsüz maçımız geçmez. Ancak her maç gol yiyoruz, üstelik pozisyon vermeden gol yiyoruz.

Elano taraftarı selamladı, muhteşem golüyle hatırlanacak bu maç. Son gol 11 pastan sonra Arda'ya geldi, Arda katladı Baros'a siftah yaptırdı. Sağolasın Cim Bom, gururluyuz.

5 yorum:

Uğur Gültekin dedi ki...

abi bugün ertuğrul sağlam'la rıza çalımbay maçı izlemeye gelmişler stada. surinam'lıdan futbol dersleri başladı. akıllı adamlarmış vesselam. böyle hoca bulmuşken gelip izleyeceksin ne kaparsan kardır.

cheese dedi ki...

nazmi abi,

keita'ya nasil hitap edecegimiz konusunda bir öneri yapmak istiyorum:

ben galatasaray formasi altinda ilk gördügümden beri "pire" diyorum ona.

"kara pire" de yakisiyor bence ona, ne dersin? :)

sembolist dedi ki...

Sürekli olarak 'rakipler zayıfdı' muhabbetine verilmiş en güzel cevap bu 4-1 lik galibiyet oldu..Hakan ünsalın yarınki yazsısnı merak ediyorum:))Kendisi eleştri yapmak için dişlerin hazırlamış salya akıtıyordu..

hadesperado dedi ki...

abi langırt futbolundan çıkmış adamlar yeni yeni öğreniyorlar, rotasyon nedir, formanın hakkı nedir, total futbol nedir, 433 nedir... anca alışırlar..

bu arada Uğur'un dediği gibi kursa gelenler de olmuş :))

Elano'nun golü mükemmeldi, golden sonra Gica'yı hatırlamayan oldu mu merak ediyorum...
nasıl bir tekniktir ya..

sülükler bu hafta çok zorlanacak çok ıkınacak :))

sevdiğim kalem, kanat akkaya'nın yazısını mutlaka okuyun ;)

Keita için kara jilet ilk göz ağrım ama kara şimşek daha çok yakışıyor gibi geliyor, bakalım...

bu arada taraftar yine süperdi, sanki her maç ilk kez izliyormuşsunuz gibi...
aslında öyle... doyulmuyor...

Adsız dedi ki...

nazmi abii takim süperrr gidyor nazarlardan korusun,ben hala iddaa ediyorum bu sene lig 25. hafta da biticek +18 yazicaz tsörtümü bile bastirdim azize 3 sne üst üste sampyon olcaz demisti ya tshotrümde slogan "aldin mi 3 ün 1 ni" bunu gs storeyle de paylasicm.nazmi abi dün gene medyamaymunlari isbasindaydi gs övmek yerine bu sefer rotasyondan ekmek cikaramadilar simdi de servet-gökhan ikilisine taktilar,hatta erman gs yi nasil yenersiniz ey külüpler diye tarif verdii.ridvan haric geri kalan maymunlar gs nin nasil defansinda acik verir bunu arastirmaya baslamislar gece boyu bunu konustularr,bu maymunlarr daha cok tarif verirr hepside ellerinde patlarrr..destege devammm nazi abiye selammmm...