24 Ağu 2009

Sülüklerin Ardından #3


Dün geceki maç yazısında yazmayı unuttuğumuz önemli bir ayrıntıyla açıyoruz konuyu. Maçın seremonisinden sonra, Arda Turan koşarak Kayserispor kulübesine gitti ve Tolunay Kafkas'la kucaklaştı. Bu Arda'nın bu sene hayata geçirdiği, rakibe saygı göstergesiydi.
Bir Galatasaray taraftarı olarak huzur ve güvenli, mutlu bir şekilde evimize döndük. Geleceğe de umutla bakıyoruz, uzun yıllardan sonra dolu ve coşkulu tribünler önünde, bütün futbolculara sevgi gösterisi yaparak maçtan çıkıyoruz. Gel gelelim biz her zaman ki gibi başka maç seyrettiğimizi anlıyoruz.
Televizyon sülükleri bir anket yapmışlar hemen. Hangi gol daha güzel Das Santos'un ki mi?, Elano'nun ki mi? Yani Das Santos'un attığı gol bütün bir sezon anketlere girecek anlaşılan. Gelecek hafta biri gol atarsa Elano'ninkiyle kıyaslayacaklar mı? Boş verelim, Santos'un ki tabiki daha güzel diye mesaj atalım, sülükler sevinsin bari.
Maçın sonlarında top bütün Galatasaray'lı futbolcuları turlamış, tur 40 saniye sürmüş ve top balta dedikleri Servet'e gelmiş. Servet topu kesmeyle Kaptan'a ulaştırmış. Arda topu stop ederken adamı dumura uğratmış, geri vitesine takar gibi yapıp 4. vitese takıp 3 metre fark atmış, geriye çıkardığı topu Baros içeri yollamış ve son gol olarak tabela kalkmış. Kalktık ayağa, tezahürat yapmayı bıraktık dakikalarca alkışladık. Birde ne duyalım, televizyonun dün geceki 2. sülüğü Galatasaray'lı futbolcuları piknikte yürür gibi göstermeye çalışıyor. Böyle paslaşmaya izin verilirmiymiş, takacakmışın birinin dizine kramponu bakalım bir daha paslaşıyorlarmıymış.
Tribünler boştu nedeni belli. Gelen azınlık vefakar taraftar ise hiç susmadı. Aslanlar gibi desteklediler takımlarını.
Sülüğün biride böyle yazmış, aklı sıra taraftarı onore etmiş. Maçı izlemeyen, ya da televizyondan göründüğü kadarıyla(kapalının altı loca ve orası satılmadı, kale arkası sol taraf loca yapıldı orası da lanet yer, kale arkası sağ taraf rakip takıma ayrılmış) boş diye yutturmaya çalışmış. Yalan sakın inanmayın, tribünler bu yıl her maçta kapalı gişeydi.
Sülüklere bu hafta ekmek çıkmadı. Galatasaray puan kaybetmedi, rotasyon yapılmadı. Nerden taksalar acaba? Galatasaray'ın her maç gol yediğine taktılar. Milli takım defansına bok attılar. Sıkıysa Milli Takım yenildiğinde saldırsanıza Servet'le Gökhan'a. Aralarına top atıldığı zaman dinamit hükmündeymiş. Galatasaray'da Servet'le Gökhan'ın arasına top atılma ihtimali, Milli Maçlarda atılma ihtimalinden sanki daha fazla. O kadar aklınız varsa söyleyin Fatih Terim'e almasın bu her maç gol yediren stoperleri takıma.
Bekledi haftanın sülükleri, bu maça kadar Galatasaray'ın oynadığı takımlar dandikti. Kayserispor'da 4 yediğine göre, Kayserispor'da bundan böyle dandik takım ilan edilebilir. Medet Ankaraspor'da, haydi Ankara sevindir şu medyamızın baloncularını.
Keita etkisiz bir ilk yarı çıkardığında sülüğün biri rahat bir nefes aldı. Ben demedimmi diye kasım kasım kasılmak üzereyken ne yazık Elano'nun bazukasını seyretmek zorunda kaldı. Bu ne ızdırap dır çekene sormak lazımdır.
Sülüğün tek tesellisi Kewell'in kadroda olmaması. Birde o olsaydı dünkü maçta, mutlak maça bir imza da o atardı. Salyalar akmaya, kinler kusulmaya devam. Maçlara artık bir de bu gözle bakıyoruz. Maç bizim için ikinci maça kadar bitmeyecek. Sülükler için de tabi ki.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi varya senin bu yazı dizinden sonra bu sülükler susmaya başladı:)
Bu eski futbolcu ve yönetici tandanslı sülükler bile susmya başladı.İlk puan kaybında başlayacaklar yine..

Adsız dedi ki...

Saaraçoğlunda GS maçlarında envayi çeşit maddeyi sahaya atmak,misafir takım koltuklarına hayvan dışkısı koymak zararsız di mi?
Diyarbakırda karşılaşınca işte böyle afallarlar..Fenerin gittiği her deplasmanda böyle şeyle roluyo.En sevilmyen itici takım da ondan.Emre denen kabadayıya Bilica denen kasap-pislik de çoktan yerini almış.Bilica adam gibi bir hakemin maçında ilk yarım saatte atılr..

Adsız dedi ki...

abi şunuda bir oku bi bok sandıklarımıza eklemek lazım neyin ezikliği içinde hıncal uluç çözemedim

Adsız dedi ki...

http://www.sporyazarlari.com/FFutbol/galatasaray/h-ncal-uluc/25-08-2009/rijkaard-yanl---yolda/138510.aspx

hadesperado dedi ki...

hınçal, o kategorinin müdavimi zaten...
gülüyorum böyle yazıları okudukça,
ne acı çekiyorlar kimbilir :)

Adsız dedi ki...

Gene döktürmüşsün bay nonbertarafus, atıyor tutuyorsun gene...

Şimdi de ezber tanımı yapıyorsun! Haddin değil de, yapıyorsun gene...

Efendim "Dedim ben" diyorsun, "ezberlediler", "Elano girecek, Keita çıkacak!"...

Nereden baksam tutarsızsın arkadaş...

Ezberin tanımı bile yok sende..

Olsa ilk önce kendi boktan ezberlerini bozarsın...

Yav ben böyle bir fenomen görmedim desem, senden kaynaklı bir ezber oluverir benim için...

Bir kuple de Ziya Paşa'dan sana;

"nâdânlar eder sohbet-i nâdân ile telezzüz,
divânelerin hemdemi dîvâne gerektir."

Çetin

futbolitika dedi ki...

Fazla bir etkisi yoktur, işini yapmaya çalışandır diyoruz. Sülüklere bulaşmamış basın emekçisi olarak görelim diyoruz, ama şu Bahri Havadır ne biçim adamdır?

Sorduğu sorulara bak, hadi bir-iki defa oldu, 5 senedir aynı saçma soruları döne döne herkese sormaktan bıkmaz mısın arkadaşım?

Bu herhalde yeni bir kategori: Sülük taklidi yapanlar. Rijkaard inceden ayarı veriyor, bu hala ısrar ediyor:

-"Onu sormadım, bu işin sırrını sordum, çok gol atmanızın sırrı ne?"

"İşin sırrı Olin'de, iki kere rafine."

Adsız dedi ki...

M.Demirkol emrenin hakeme yaptğı hareketi şirin göstermek için binbir takla attı sabah ntvspor'da.Tesadüfe bakın ki,Emrenin en yakın kankisi de M.Demirkol.(bir çeşit akıl danışmanlığını yaptğını sağı sultan bile biliyor artık)Geçen yıl da,Cangeleye yaptğı 'kelle koparma hareketi' için,'Cantona da yapyodu böyle hareketler' şeklinde bir savunma psikolojisi aşılmaya çalışmıştı tüm Türkiyeye..Ne de olsa tarafsız(?) yazar..Emre ve Aziz Yıldırım konularında toz kondurmaz kendilerine..

Rh_ErciyeS dedi ki...

Nazmi abi ben bunlara medya maymunlari diyorum,aralarinda öle sülükler varki fb yazari götü yemiyor fb yi elestirmeye almis kalemi gs da bu degirmenin suyu nerden geliyor dye sruyor ulen sen önce git silah kacakcisi azizeye sor nerden gelior diye satilmis medyanin satilmis kalemleri,sizin capiniz rejkarti elestirmeye total futbolu konusmaya yetmez,halen dedikleri su büyük takim iyi takim gelmedi daha bjk ye 5 cektgmizde ne diyceker simdiden soleyim o zamanda 2. planda kalcaz bjk de yönetim denizli istifya cagirilicak gs nin futbolu gölgede kalcak,almanyada yasiyorum bizdeki geri zekali medyanin dünyada esi benzerii yok ingilize bile bilmeyen futbol bilgisi play stationdan gelen sigir sürüsüü, nazmi abii bu pislikleriii yazmayaa devammm,, hep destk tam destekkk...

başkan dedi ki...

hay ağzına sağlık futbolika bende şu bahri havadır denen adama bir anlam veremedim.herşey güzel takım gün geçtikçe daha çok havasını buluyor ..adam rijkaard a başkan takım istediğim seviyede değil dedi diyerek tad kaçırıyor...sana ne kardeşim başkanın tespit,ni iletmek sana mı düştü..ne tad kaçırıyorsun...

bu arada tribün büyüğü editördrn ricamız leo frankoya da seyircinin çoşkulu tezahurat yapması biraz ihmal ediliyor gibi geliyor bana ...ayrıca duygusal da bir havası var...mustafa hakettiği desteği gördü...gökhan zan da biraz daha seyirci ilgisini hak ediyor...seyirciye yön verecek abilere nacizane tavsiye.....

başkan dedi ki...

TRİBÜN BÜYÜKLERİ VE ÖNDERLERİNE NACİZANE FAKAT ÖNEMLİ BİR TESPİT:


maçlarda maçın başlamasıyla birlikte çekilen üçlü ve klasik tezahurat maç başlamadan istiklal marşından hemen sonra başlasa çok daha etkili olur kanaatindeyim...çünkü bu dakikada maç başlamadığı için rakip takım oyuncukarı tribünleri seyrediyor ve çok daha iyi algılıyorlar..maçın başlamasıyla birlikte ise maça konsantre olup seyircinin sesini daha az algılıyorlar...maç başlamadan hemen önce yıkarsak samiyeni elliri bellerinde bizi izlerler ve zaten yarısı çözük olan diz bağlarının hepsi çözülür...ayrıca bizim oyuncularda maç başlamadan önce topla ilgilenmeden bizi dqha iyi seyredip ve duyup tam gaz hale gelirler....benim tavsiyem bu...gerisini tribün liderleri ve büyükleri bilir....nazmi beyden isteğim bu konuyu masaya yatırıp bi düşünmesi....

Oz cimbomlu dedi ki...

http://maratonalmaty.blogspot.com/2009/08/fazla-aclmayn.html

Adsız dedi ki...

Diyarbakır Türkyede Galatasaryın kalielernder biridir.Arkadaşlar bu tepki sadece Fenere azizaye dyulan tepkidir.Hiç bir ilde(istanbul dşında) Galatasaray sevgisi Diyarbakırdaki gibi değildir..Anadoluda,Kayseri-Diayrbakır GS nin kaleleridr.Kim ne derse desin..