31 Ağu 2009

Dirilen Ölü Top; Ankaraspor 0- Galatasaray 2


Devlet takımı hakem ve gök tanrının desteğiyle 3 puanı alınca, artık Cim Bom'dan puan kaybı beklemek farz oldu çanak yalayıcılar için. Bir gün önce iki Ankara takımı birleşmiş, ve tarihinin en iyi maçını oynatmak üzere son kez Ankaraspor'u salmışlar üstümüze. Saddam'ın oğlu Uday'ın havasında Ahmet Gökçek şeref tribününde babasıyla beraber fal baktılar maç boyu. Aziz mübarek ramazan günü bol bol beddua ettiler. Maça Galatasaray'lı taraftarların yoğun kalabalıklarla gelmesini yüksek bilet fiatlarıyla engellemeye çalıştılar ve maç başladıktan sonra da kapıları açtılar.

Ayhan orta sahada olmayınca iki çapa birden sahaya sürülmüştü. Bunlardan Mehmet Topal ya sakatlıktan çıktığı için, ya da formayı kaptırdığı ve geri alma olasılığı riske girdiği için tedirgin olduğundan bildiğimiz oynununu oynayamadı. Aynı gerekçelerle Sarp'da önceki maçlardaki oyununu arattı. Hatta oyunun ilk 15 dakikasında top bile gelmedi. Topun kendisine gelmemesi için saklandı durdu maç boyu.

Orta sahada Ankarasporlular, topa çok iyi bastılar ve dünkü Manisasporlular gibi ayağa fazla top yapıp, Galatasaray'ı bilinen silahıyla durdurmayı planladılar. Ben bu tempoya fazla dayanamazlar görüşündeydim, tahminimden fazla direndiler. Arda Turan bile maçın ilk bölümünde hiç etkili olamadı. Galatasaray'ın özellikle deplasman maçlarında maçın başında farka gitmesini kimse beklemesin. Karşısında kapalı kutu, açıklarını, özelliklerini tanımak biraz zaman alıyor, kenarda notlar tutuluyor, hesaplar yapılıp, denklemler çözülüyor sonra darbe için kurgu yapılıyor, strateji belirleniyor.

İlk yarım saat rakibin oyun şeklini belleyen Galatasaray başladı saldırmaya. Kara Şimşekle çöktük sağ taraftan. Getirdiği, ortaladığı toplar kıl payı gol pozisyonuna dönüşmedi. Arda'nın kullandığı kornere kafayı yapıştıran Mustafa Sarp yedek kulübesine doğru koşmaya başlamıştı ki kaleci maymunluk yapıp topu çeldi. Arkadan Elano'nun topunu ters tarafa doğru koşarken durup geldiği yöne uzayarak ilk yarının limonun sıktı.

İlk yarı Hakan Balta'nın tarafından atak yedik bu maç. Belli ki Sabri'den bahsetmemişler Alman'a. Belki Hakan Balta'da sakat olduğu için pek fazla ileri çıkamadı ve kazasız belasız atlattılar ilk yarıyı ellerini göğe doğru uzatıp puan kaybı bekleyenler. Bir devre daha dayanamazlarmıydı acaba Ankaralılar?
İkinci yarı taraftarla birlikte takım, bir an evvel gole ulaşmak taraftarı haftaya mutlu başlatmak için bastırdı. Yarın Ankaragücüne transfer olmak isteyen Ankaraspor'lular kolay kolay pes edecek gibi değildi. Arda voleybol takımı oyuncusu gibi döndü durdu. Sahanın her tarafından bir delik bulmak için uğraştı. Fakat dakikalar geçiyor gol gelmiyordu. Surinam'lı ile Neeskens kafa kafaya verdiler bir şeyler yapacaklardı. Brezilya ve Çek milli takımının futbolcularını çıkarıp, Oz Büyücüsü ve Manda Yiyici'sini soktular.

Kara delik bir türlü bulunamazken ve dakikalar azalırken ve Ankaraspor ruhu teslim etmekte unutulmaz direnç gösterirken başka da çare kalmamıştı Galatasaray için. Dirilen ölü toplardan medet beklenecekti.


Hala gol gelmeyince Surinam'lı Nonbertarafus'u bertaraf etti. Ezberindeydi ya, Kara Şimşek'i çıkarıp Keweel'i alıyordu oyuna. Yanlış yapmıştı bu maç. Bu kez Aydın'ı aldı Kara Şimşek'in yerine. 20 dakika vardı, başka hoca olsa ya herro ya merro taktiğini uygulardı. Ancak bilinçli ataklardan asla vaz geçilmeyecekti. Bir sepet yumurtanın içindeki çürük yumurta Sabri'nin yaptığı ortalar, attığı şutlar isabetsizliğe uğrayacaktı her zaman ki gibi. Her zanmanki gibi saçlar başlar yolunmaya devam ediyordu.

İlk yarıdaki Arda'nın çalışılmış serbest vuruşundan sonra, sayamadığımız kornerlerden birini Kewell'in kafasına nişanladı. Kewell topa en iyi bir zamanlamayla yön vererek Ankara kalesi'ne bıraktı. Ameliyat bitmişti, Aydın'ın slalom yaparak getirdiği topu Manda Yiyiyici'si atamasaydı benden büyük bir küfür yiyecekti. 3. gol için fazla ısrarcı olunmadı, Galatasaray'lı futbolcuların da canı çıkmıştı.

Ah be Surinam'lı ah be Galatasaray yine sevindiremedin sevmeyenlerini. İddiada alt kalınca maçı seyretmeyenler çok kötü oynadığını yazacaklar. Kaybedecek bir şeyi olmayan Ankaraspor'un direncine saygı duymayacaklar. Helal bir 3 puan aldık, sarı kartsız, sakatlıksız dönüyoruz.

Yürüyedurun çocuklar, bizi sevindirmek, mutsuzluğumuzdan mutlu olacakların mutluluğunu engellemek için yürüyün. Seviyoruz sizi, ekmeği tuza banıp yer gibi, zaten bütün aşkların yalan olduğu alemde bize her sevdadan geriye kalan sadece sensin.

7 yorum:

çetin dedi ki...

Yazmam farz oldu ulan Erman!...

Senin tarzında yazacağım ulan...

Suret-i haktan gözüküyorsun, ama alçak adamın birisin...

Dün senin ve şerefsiz ulemanın ağzından bir tek laf çıkar mı diye merakla bekledim ulan...

Hiç biriniz sesinizi çıkarmadınız...

Bu gün Baros'un pozisyonunda ayıp dedim kendi kendime. Olmayacak bir hıyarlıktı onunki! Ayıp gol olmasa bari keşke dedim...

Hagi babanın dağa taşa vurduğu haksız penaltı aklıma geldi. Galatasaray'a yakışan gene budur dedim, gol olmasın diye yalvardım oturduğum yerde...

Ulan dün neredeydin kabzımal...

Hakem eskisi!

Hakem müsfettesi!...

Delikanlı müsfettesi!...

Lugano hakemin götünde koşturup, ayağımla değdim dediğinde, tipsiz tipsiz hönkürüp haykırdığında neredeydin ulan, neredeydin? Emre'ye prim verdin, yapmadığın şaklabanlık kalmadı. Bu futbolcu gider dedin, gitmedi dedin ben olsam vermem dedin! Samimyetsiz kabzımal!

Gözünün önünde kaval kemiği kırıldı faul bile vermedin. Adamlığı senden mi öğrenecek bu ülkenin insanları? Aklın taşaklarının arasına sıkışmış ulan senin!

Senin samimiyetine inanmıyorum, adamlığına hiç inanmıyorum...

Bi siktir git!...

Biz kendi cezamızı keseriz. Senin dersine hiç ihtiyacımız yok...

Adsız dedi ki...

Hahha,satılık GS düşmanları için bulunmaz fırsat..Hakan Ünsalın ne yzacağını merak ediyorum.Elanoya atıp tutacak,Surinamlyı eleştirecek..Bi siktirin gidin A.K.larım..Surinamlı'yı çekemeyn eski futbolcu müsveddelerinden GS'ın kurtulma zamanı geldi..Şükür-Şaş-Ünsal Allah belanızı versin..

Mario Jardel dedi ki...

Şu an ahmet çakar lincoln'ün elano'dan daha iyi bir futbolcu olduğunu zırvalamakta.. İşte tam onun tarzı 2 maçta oyuncuyu çözmek.. Daha geçen hafta elano diye kıçlarını yırtanlar bu gün yerin dibine sokuyorlar.. Tıpkı keita'da olduğu gibi yiyeceksiniz bu laflarınızı !! İşte sizin tarzınız tek maçta bi adamı çözmek..

Adsız dedi ki...

Kazandıkça Ahmet Çakal'lar,Erman top'oğulları,Hakan Ünlallar, Şaşlar daha bir mutsuz,daha bir kuduzlaşarak salyalarını akıtmakta.Surinamlı iyi ki varsınn....

Adsız dedi ki...

Nazmi abi dün gece maratonda erman gene cildirdi gs yenilmeyince,medya ayisi erman gene snir oldu,Nazmi abi bu ermana bi yazi istiyoruz senden,her hafta barosu hedef gösteriyor hakemlere dünde hirsiz etti barosu,canli yayin olmasa küfür bile edecekti,4 haftadr gs nin oynadigi futbolu rakipleri kötü diyor,attigimiz tüm goller defans hatasi,kademe hatasi,balik,defans yaylalar,diyip duruyor medya ayisi lavuk,bu gs düsmanligi erman da hat safhada her hafta gs yi nasil yenersiniz diye recete veriyor ey anadolu klüpleri diyerek,bu adam ne yedi de bizden cikaramiyor abi sen aydinlatsana bizii??? tessekürlerr..

hadesperado dedi ki...

ermanı, şansalı, çakarı
ve diğer sülükleri geçtim...
gerekli ayarı vermişsiniz zaten...

Surinamlı "Frank Rijkaard röportajı"

http://www.tff.org/default.aspx?pageID=286&ftxtID=7835

yine karşımıza çıktı ki; bu ne güzel bir insandır,
ne büyük bir hocadır...
röportaj diyemiyorum buna,
her cevabında bir futbol felsefesi var...

ders olarak okutulmalı...

burak dedi ki...

bu tarz yazılarını daha çok bekliyoruz.resmen tercüman oluyosun be bize. bu kadar satılmışlık şaşırtsada, düştükleri durum baya eğlenceli. aslanımın taktik-teknik yorumlarını okumaya gerek yok.izliyorum o futbolu o keyif yetiyor zaten :) kolay gelsin