3 Ağu 2009

Küfür Etmek Yok


Santchiz'le, Kewell'le, Lincoln'le, Arda Turan'la, bir daha gelmez dediğimiz kadroyla ligi 5. bitirdik. Az daha Avrupa Ligi'ne bile giremeyecektik. Kıyısından tutunduk işte Avrupa'ya. Gerçi daha Edirne'den çıkamadan iki Avrupa Kupası maçı yaptık ama olsun. İleriye gitmek için geriye gitmekte varmış kaderde.
Bombalar patladı lig biter bitmez. En büyük bomba karizmatik antrenör takımıydı. Dünya'da daha önce Barcelona'nın başına gelmiş bir büyük olay, bizim başımıza gelmişti. Hala inanamıyorum, sanki ilk yenilgide, ilk pürüzde çekip gideceklermiş gibi bir evham var içimde. Ne güzel olurdu oysa, bizde yıllarca aynı büyük bir hocayla çalışsak. Misal bugün 10 yaşındaki çocukları, Surinam'lı sürse sahaya 10 yıl sonra.
Surinam'lı ve arkadaşları geldikten sonra, içimiz rahatladı. Önce kaleci geldi, daha doğrusu Leo'nun cismi indi Ali Sami Yen'e. Giden kalecimizin iyi mi kötü mü? olduğunu tartışamadık bile. Hemen eski maçlarını araştırdık, aklımıza yıllar önce bizden yediği golleri getirdiler. Sanki kaleci o maçtan sonra başka maça çıkmamış gibi. Yıllardır en büyük liglerden birinde kaleye geçmiş kaleci, hele ki Güney Amerika'lı Leo, kesin iyi kalecidir. Daha seyretmedik ancak, Aykut ve Orkun kardeşler gönül rahatlıyığla başka takım arayabilirler.
Peşinden Keita ve en sonunda Elano'nun inişiyle, kalkışa geçtik. En büyük futbolcu transferimiz ise Arda Turan oldu her sene olduğu gibi. Her yıl bir öncekine oranla daha da büyüyen futboluyla, Galatasaray'lı olan futbolseverleri çıldırtacak.
Toparlarsak, şu sıkıcı futbolsuz yaz günlerinde, yine de yazacak bir şeyler bulduk. Hemen hemen her gün yazı yazdık. bazen imbiklerle çektik yazacağımız şeyleri, bazen ekmeğimiz taştan çıkardık. Aynı yazı için, kiminden en büyük küfürleri, en büyük lanetleri yediğimiz de oldu, kiminden de en büyük övgülere de layık görüldük. Az da olsa sevenimiz var, çok da olsa sevmeyinimiz. Şikayetçi değiliz bu durumdan, biz azız, az olmakla, az la, az kişinin sevdiği, az kişinin gördüğü şeylerle övünüyoruz. Ve bu sütunlardaki ortak sevdamızın peşine düşmek için gün sayıyoruz. Bir hazırlık maçını, şimdide diğer hazırlık maçını sayarsak macera başladı bile.
Galatasaray sitesi bu resmi koymuş, bu sene küfür etmeyecekmişiz. Aynı şeyleri bir de ben yazayım dedim. Etmeyelim lan bu sene küfür ne çıkar. Hatta Fenerbahçe'ye bile etmeyelim küfür. Fenerbahçeli'yi bu sene yok sayalım. Bize ne kadar küfür ederlerse etsinle vakur duralım, duymamazlıktan gelelim. Küfür ederken bile olsa ağzımızdan Fener kelimesi çıkmasın. Çok işimiz var bu sene tribünlerde. Coşkulu, takıma katkı sağlayan tezahüratlar yapalım. Büyük maçlarda görsel şov hazırlayalım. Hepiniz formalı gelin maçlara. Deplasmanlara organize gidilsin, maçtan önce çok içmeyin, maça biraz erken girin.
Haydi çocukllar, şimdiden kolay gelsin işiniz. Bu sene küfür yok, seneye bakarız. Eğer pişman olursak söz ilk küfürü ben edeceğim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nazmi abii bravooo harika yazmissin gercekten öle olalim bu takima sahip cikalim hep destek olalim trübünleri cehhenneme cevirelim ama mesaleyle degil sesimizle sovlarla bayraklara gene ilklere imza atalimm nazmi abi gs mobile icin de bir yazi yazsana klüb ancak 100 bin kisi olursa para kazancak ama suan sayi 12 bin fenerr bizi 5 e katladi suann haydi galatasarayliilarrr destek zamaniii simdiii abi sende bu konuda birazz yardim ett ....

halk dedi ki...

fenerbahçe'Yi yok saymak, hmmm. bulunacak en iyi yöntem hakikattende.

tek gerçek galatasaray tribünüdür..diye giden bir sloganımız vardı.onun anlamını zaten her zaman kavrıyordum fakat son gelişmeler daha da yardımcı oldu yeni anlamlar yüklememe.

fener daum'u neden getirdiğini açıkcası bilmiyor, ortada bir hedef yok, daum seneye kovulursa süper kupa'yı aldım ya işte diyecektir muhtemelen, bir kupa alıp gittim fener'den, tamamen sonuç adamı yani

ve fakat, riijkard'ın ve bütün galatasaray taraftarının kupalardan da öte istediği bir şey var, kesinlikle iyi futbol, 2000 yılından beri hep onu aradık, o esmeyi, gürlemeyi aradık lakin asla eski tadımıza varamamıştık, şimdi kara göründü gibi geliyor,vira bismillah diyelim, ayağımızı karaya basalım artık.stop.