2 Ağu 2009

Futbolu Sevdirenler; Lincoln!


Galatasaray Resmi Sitesi'nden transfer haberi geçtiğinde, milyonlarca Galatasaray'lı nasıl da heyecanlıydı, coşkuluydu. Gecelerce nöbet beklenmişti sitede, haberi ilk ben duyayım diye. Duyuldu, karşılamaya binlerce taraftar gitti. Nihayet Hagi Baba'nın hasreti dinecekti. Bir 10 numara getirdiler. Tam da Cihan'ların, Orhan Ak'ların, Necati'lerin yüzünden futboldan nefret etmek üzereyken, koşturdular bizi Galatasaray dükkanlarına, sıraya soktular Ali Sami Yen kombine gişelerinde.


İlk maçlarda cezalıydık, sokmadılar tribünlere. İlk çıktığımız maç Avrupa Kupası eleme maçıydı. Ali Sami Yen çıkış tünelinden Lincoln'ün silüeti göründüğü anda kıyametler koptu.''Lincooooonl, Lincooooln'' Fantastik bir futbolcuydu, topun kendisine gelmesi için yalvarır olmuştuk. Şaşı pasları şaşı yapıyordu sevmeyenlerini. İlk sene öyle veya böyle geçti, anladık ki sorunluydu. Sanki futbolu zevk için amatörce oynuyordu. Para vermeseler bile oynayacaktı zaten. O yüzden endüstri futbolu için fazlaydı.


Çalım attı diye dövdüler, topu sektirerek yürüdüğü için küfür ettiler. Geç geldiği için kızdılar, ceza kestiler. İkinci senesinin ikinci yarısı tam bir fiyasko oldu. İlk yarının en başarılı futbolcusu birden bire itin kıçına giriverdi. Düğmeye basılmıştı, Bülent'e verdiler Lincoln'ün sehpasını devirme görevini. Tereyağdan kıl çeker gibi kurtuldular Lincoln'den. Oynadığı sürece an meselesi olan futboldan nefret etmemi engellemişti.


Galatasaray ligi 5. bitirirken, son maçlarda oynadığı futboldan, Lincoln'süzlükten artık karar vermiştim. Bırakacaktım taraftarlığı. Zaten futbolu sevmiyordum, bana futbolu sevdiren Dünyada 10 futbolcu yoktur. Ve tam yeter derken, Lincoln zararın neresinden dönersek kardır mantığıyla iptal edildi. Surinam'lı geldi, Lincoln gitti. Bu demekti ki endişeye gerek yok, Lincoln'den çok daha iyisi gelecek.


1 Ağustos 1996 da Hagi Türk futbolunun kaderini değiştirmek üzere İstanbul'daydı. 1 Ağustos 2009 da Elano Blumer, Galatasaray'ın unutulmaya yüz tutmuş Avrupa karakterini yeniden hortlatmak üzere imzayı atıp 9 numaralı mübarek Galatasary formasının arkasına ismini yazdırdı.


Bazıları vardır gelirken iz bıraktığı gibi giderken daha büyük iz bırakırlar. Teşekkürler Lincoln, sen gitmeseydin, sen geçen yıl son düzlükte Bülent'le dalaşmasaydın, vak vakları ürkütmeseydin, bugün Elano diye bir futbolcu gelmeyecekti. Bu büyük fedakarlığın için, beni futbola bağlayan pamuk ipliğini mumladığın, biraz daha sağlamlaştırdığın için bile her şeye değerdi. Çok futbolcuya yaptığım tezahüratları haram ettim ben. Çok futbolcuyu sildik, attık gönlümüzden.


Geldiğin, oynadığın, büyük futbolcu refleksi gösterip direndiğin, Volkan'la dalaştığın, Erdoğan Arıca'ya boka bakar gibi baktığın, plajda eğlenip kampa gelmediğin, gelmeyip küfür ve ceza yediğin, atalardan miras 10 numaralı formayı en kralımıza bıraktığın, yerine Elano isminde bir büyük futbolcu aldırdığın için, senin ismini ne kadar bağırdıysam helal olsun. Bana futbolu sevdirdin, en iyi gününde de en kötü gününde de, güle güle. Yolun ve bahtın açık olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Türkiyede Futboldan Tek Zevk Aldıran Oyuncuydu Lincoln.

Hele Lincoln Baroş Arda Şeytan Üçgeni Yokmuydu Bitirirdi Beni.

Ah Şimdi Kadroda Olsan Elanoyla Birlikte Tadından Yenmezdi.Belki Olsaydın Elona Gibi Bir Rüya Gerçekleşmeyecekti.

Ama Bildiğim Bir Şey Var.Feldkampın ve Bülent Kaptanın Yapamadığını Surinamlı Yapar Adam Ederdi Seni.

Seni Bir Sene Daha İzlemek İsterdim.Bir Sezonda 10 Maç Oynamasan Bile 34 Haftaya Değerdi.

Artık Belkide Kariyerine Dünayadan Sessiz Sedasız Kendi Liginde Oynayacaksın.Belki Seninde İsteğiğin Buydu.

Shalkedenken Fenere Attığın 2 Gol İçin..

Bizdeyken Kadıköyde Hernekadarda Yenilsek Bile Henüz İlk Saniyelerde Yaşattığın Bir Upte Sevinç için..

Oynadığın Diğer Maçlarda Attığın Goller Yaptığın Asisit Ve Showlar İçin Teşekkürler..!

Adsız dedi ki...

bir nasrettin hoca hikayesi vardır bilirmisiniz bilmem nasrettin hocanın evine hırsız girer bunun üzerine komşuları yaw hocam kapını kitlesydin pencereni kapatsaydın kapına demir takdırsaydın gibi şeyler sölerler nasrettin hocanın cevabı ise yav dostlar bu hırsızın hiçmi kabahati yoktur der. şimdi soruyorum lincoln iidide sorunsuzduda karakterliydide galatasaray ona sahip mi çıkmadı yok efendim bülent'e boğdurdu yaw arkadaş bülent neki adam kiminle dalaşmadı lincoln ü bülent mi yaktı ii araştıran şunu bilir bu adam shalkedeykende sorunluydu ordadamı bülent vardı bir futbolcunun sadece futbolunun ii olması hiçbir değere sahip değildir kanımca birazcık profesyonellikde gerekli bunun gereğinin içinde de disiplin yaşam şekli gibi birçok şeyde dahil elbette bislerde ilk geldğinde sevindik ancak galatsaray'a artık zarar vermeye başladı lincoln konusnda katıldığım tek nokta gitmesinden dolayı elanonun gelişidir cimbomun bu krtik noktaya gerçekten ii bir transfer yapamsı gerekiyordu nitekim dileğimiz gerçek oldu ve bunun için tşk etmiyorum lincoln'e keşke en baştan adam olsaydıda bis hagi gibi onu bağrımıza basıp efsane olarak ayakta alkışlasaydık.

Adsız dedi ki...

"Lincoln'le tek ortak noktamiz Brezilyali olmamiz"- Elano Blumer.

Braveheart'i seyredenleriniz hatirlayacaktir Kral Edward Longshanks'in tek oglu vardir, Edward, kendisinden sonra tahta cikacaktir, zorla Fransiz Prenses Isabelle'le evlendirilir, zorla diyorum cunku Edward hemcinslerinden hoslanan bir totosdur. Efemine hareketleri ve kiritmasiyla Lincoln'un 800 yil evvelki halidir.
Liglerin baslamasina 1 hafta kala hala Lincoln'den bahsetmek basta Elano olmak uzere yeni transferlerimize buyuk haksizlik oldugunu dusunuyorum.

Saygilar.

D.Peker