1 Ağu 2009

9 Numaralı Forma


Lincon'ün feda edilme kararı verildiği an, bir büyük futbolcunun geleceği garantiydi. Keita'nın transeferi Galatasaray'lıları kesmeyecekti. Lincoln'ün seçeneği değildi çünkü. Sağ kulvarda oynayacaktı. Beklentimiz daha başka biriydi. Yalancı medya, her gün yeni birini yakıştırıyordu. Deco'dan, Quarizma'ya, Huntelear'dan, Hleb'e,Owen'e kim varsa piyasada Galatasaray orta sahasında virtiözlük yapacak, taraftarı coşturacaktı.
Basında ismi çıkanı ben eledim, kesin gelmeyecek olanların ismi gazetelerde geçiyordu. Zaman daralıyordu, hekes yerini buluyordu. Lincoln postalandı, artık an meselesiydi Hava alanına bir büyük futbolcunun inmesi.
Ve yuh artık dedirten bir futbolcu indi. Elano Blumer Galatasaray'da oynayacaktı. En fanatik Lincoln'cü bendenize söyleyecek şey bırakmıyorlardı. Demek Lincoln, Elano için kovulacaktı, ne güzel bir kovulma nedeniydi taraftar için.
Elano 9 numaralı formayı istemiş. İşte burada bir şeyler eksik kalıyordu bana göre. Madem 9 numara verilecekti, 9 numaranın onursal sahibi Kral Hakan Şükür vermeliydi formayı. Bu yıl genelek oldu, sözleşme yapılan futbolcunun töreninde kulüpteki eski futbolculardan biri katılıyor, hatırlanıyordu. Tamam Hakan Şükür henüz unutulmadı, unutulmayacak da, ancak sıcağı sıcağı mirasını teslim edebilirdi. Ve çok daha şık olacaktı her şey.
9 numaralı forma bu yıl, 10 numaralı formayla ne güzel görünecek. Aynı 2000 yıllarındaki gibi, Hagi'li, Hakan Şükür'lü formalar gibi mağrurlanacak yeniden. 9,10,11 yıllar sonra şova çıkıyor, yerinizi alın çocuklar. Elano Blumer, Brezilya Ulus takımının futbolcusu, aramıza hoşgeldin. Galatasaray'ı biraz daha büyüttüğün için şimdiden teşekkürler. Attıracağın, aacağın golleri sabırsızlıkla bekliyoruz.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

bence böyle daha iyi oldu...
Genç nesil, Coşkun Özarı'yı ve onun nezdinde Galatasaray tarihini okuyup araştırır belki böylece... Hakan zaten hep gözönünde...

ayrıca H.Şükür demişken,
garip bir tesadüf mü neyin nesidir...?

http://www.gazeteport.com.tr/SPOR/NEWS/GP_511855

Sabo dedi ki...

9-10-11 yıllar sonra şova çıkıyor ha... Süper olmuş vallahi,
Slogan gibi... :D

SEFA dedi ki...

İNADINA YENİ FORMAYI ALIP İLK DEFA 9 NUMARA VE HAKAN ŞÜKÜR YAZDIRACAĞIM........