26 Ağu 2009

Kara Şimşek


Yiğit lakabıyla anılırmış. En sevdiğim şeydir birine takma adla hitap etmek. Lakaplar doğaçlama bulunur, oturur ve gerçek isimden daha çok tanınır. İster sevilsin ister sevilmesin yapışır adamın üstüne lakabı. Artık o adla anılacaksın başka yolu yok.

Takımda bilinen lakap pek yok. Ayıboğan Servet taraftar tarafından benimsendi. Servet sever sevmez ancak bundan böyle bizde kaldığı sürece Ayıboğan'dır. Nonda'ya Manda Yiyicisi dedik. Bizden fazla bu lakabı tanıyan yok, Nonda'nın da haberi bile yok.

Keita taklayı atınca farz oldu bir adla hitap etmemiz. İşimiz kolaydı kara adama ad bulma konusunda. Sevimliydi, hızlıydı, ahtopot gibi bacakları vardı. Kapalı kutuydu ne çıkacak belli değil içinden.

Bizim çekirdek tayfaya açtık konuyu. Aslında Hadesperado kardeş güzel ad bulmuştu. Çoğu tarafından benimsenmiş bir ad. Kara Jilet dedi, yararak oynuyordu. Benim favori ismim de Kara Jilet di. Kara Aslan da güzel bir lakaptı Keita için. Cim Bom da oynayan her futbolcu doğal olarak zaten aslandı, kara isen de Kara Aslan olacaktın tabiki. Bu arada iyiki Fenerbahçe blogcusu değiliz. Ne diyeceğiz, Kara Kanarya. Hadi Kara Kartal cuk oturur, kimse bir laf söyleyemez ama Kanarya'dan lakap olur mu ya?

Kara Tren yazmayı unuttuk, olabilirdi. Ancak Kara Tren tamam sevimli Cumhuriyet taşıtıydı ancak yavaş gidiyordu. Güçlü, kuvvetli fakat yavaş. Nonda'ya belki daha çok uyardı.

KaraYılan bence en çok uyan lakaptı. Hatta maçtan sonra bu konu gündeme geldiğinde, Karayılan koyalım mı diye etrafa sordum. Yılan gibi kayıyordu, nereye kıvrılacağı, kimi sokacağı belli değildi. Ancak Kandil'i hatırlatıyordu Karayılan. Dağdaki Karayılan, çimlerdeki Karayılan'la mukayese edilir, belki hoş olmayan şeyler yazılırdı.

Uzak ara Kara Şimşek çıktı anketimizden. Eskiden bir televizyon dizisi vardı Kara Şimşek adında. Kara bir araba, katlanır, takla atar, hızlanır, konuşur, bağırır, kızar, sever. Her girdiği mücadeleden muzaffer çıkardı. Bizim Keita'ya çok uygundu. Şimşekler çakacaktı artık bizim sağ kanatta. Katlanarak adam geçilecek, hızlanılarak adamlar sollanılacak, Şutlar çeklecek, taklalar atılacak.

Şov zamanı, her gün yeni bir sürpriz, Her maç her şeye gebe. Hiç olmadık sayıda pas yapılabilir, hiç atılmamış goller atılabilir. Her maç bir futbolcu sivrilebilir.

Kara Şimşek bir kere daha hoşgeldi, çakmaya devam.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun,
nazar değmesin, şimşek gibi çarpsın :)

robinho32 dedi ki...

Allah nazarlardan korusun

Adsız dedi ki...

hayirlisi olsun umarim sans getirir.Nazmi abi bu bi bok sandiklarimiz arasinda hasan sas var mii ? artik girmeli bencee bu ara cim bom iyiy giderdeken neden konusur bu eski tüfekler anlamam neden düsmnlik yaparlar adamin 2 lafinadn biri fenev öve öve bitiremiyor,rejkarti da elestiriyor cok bilmis hasan efemdi neymis baska hic bir takimda basarisi yokmusss nazmii abii hasan sasa dikkat etmeni rica ederim selamlarrr..