28 Ağu 2009

Gazoz Maçları Bitti; Levadia 1- Galatasaray 1


Aslında maçı yazmayacaktım, seyredemediğim maçın nesini yazayım. Malumunuz üzere angarya maçları yayınlayan kanalın çözücüsü yok bende. Deli dana gibi televizyon aradım Caddebostan'da. Muhtemel kafelere sordum hangi maçı yayınlayacaksınız diye. Pişmiş kelle gibi hepsi Fenerbahçe maçı dediler. Fener maçını kafede izlemek 70 lira, 500 metre ilerde canlı izlemek 20 lira. Maksat kıllık yani, hiç birinin maçla alakası yok, giymişler sarı lacivert formaları dostlar Cadde'de görsün hesabı. Hani hakikaten buralar Fener'li kaynıyormuş be. Acep aynı şey Florya'da oldu mu? çok merak ediyorum. Aynı saatlerde orada maç izleyen biriniz varsa bana yazsın. Yani biz Galatasaray maçı seyredecez kardeşim diyen çıkıyormudur.


Cadde'nin tek Galatasaray'lı mekanı, bizim çocukların takıldığı kafe. Sahipleri deli maççılar, orada bile bana yer yoktu varın siz anlayın gerisini. Adamlar müşteriye saygıdan her iki maçı da seyrettirdiler millete. Ayrı ayrı hat var demek. Bizde yer bulamadık, dışardan yancı olarak bizim maçı seyre daldık.


Ses duyulmuyor, kimin oynadığı belli olmuyor. Dandik bir maç, hiç bir yorum getiremeyeceğim maçla ilgili. Ancak, madem yılın kelimesi rotasyon, madem maç bitmiş zaten İstanbul'da, hocalar bir rotasyon da kendilerine yapamazmıydı. Ne işi var orada bu gazozuna maçı yönetmek için Surinam'lının, Neeskens'in. ne güzel olurdu, Haldun Üstünel'e bırakıp kendileri burada kalıp dinlenselerdi.


Maç 1-1 bittiğine göre iyi oynamadık. Kadrolara baktığımızda da Aydın'ı, Serdar'ı gördük. Bu çocuklar da beklenen oyununu oynayamadılar. Biz Aydın'dan umudu kesmiştik de, hocalar oynattığına göre vardır bir bildikleri. Alpaslan sol bekte, ulan son maçınızı oynuyorsunuz belki de, insan bu genç yaşta bu futbolu mu oynar? Demek gerçekten sizlere ihtiyaç olsa, bir ölüm kalım maçına sürülseniz, rezil edeceksiniz koskoca Galatasaray'ı.


Maçı değil de Elano'yu seyretmek istedim aslında. Motivasyonsuz büyük futbolcu, motivasyonu olmayan maçta ancak böyle oynayabilir. Yine Manda Yiyicisi'ne golü attırdı. Puan hesabı yapıyorduk, galibiyet serisine bu dandik maçla limon sıktırdılar.


Bu maç bizlere gösterdi ki işimiz sakat. Ali Sami Yen'deki maçlara gidiyoruz sorun yok, ancak dışarda ki maçları rahat seyretmemiz için bir yol bulmamız lazım. Toplu yerde Galatasaray maçı seyredilmiyor, kazara gol yediğimizde biri sevinse ne yapacağımızı henüz test etmemişiz. Böyle bir olay olmadı şimdiye kadar. Bundan sonra da olmaması için gayret edeceğiz.


Haydi hayırlısı diyelim, yarın öğle vakti bizim kuzucuklar belli olur. Bakalım hangi takımlara nasip olacak Sami Yen cehenneminde maç yapmak.

3 yorum:

hadesperado dedi ki...

kuzu çevirme olacak:
Pana, D.Bükreş (abi bu senin kontenjandan) ve Sturm Graz :))

maçı izledim, Alparslan için değil tabi :) Elano için...

pasları, şutları ve özellikle "selef"ini düşününce farkı ortaya çıkan mücadelesi beni memnun etse de henüz zamana ihtiyacı var, ondan beklentilerim çok yüksek... umarım yanıltmaz... bu maçta da yine etkisi fark yarattı, ikili mücadelede ayakta kalıp asistini yaptı...

topal da henüz hazır değil, sarp'ın mücadelesini onda göremedim.

barış her zamanki gibi, üstüne %99'luk pozisyonda topa bastı :))

yalnız yediğimiz gol canımı sıktı, kayserinin attığı gole çok benziyor, Rijkaard duruma el koyacaktır... :)

gençlere gelince, düşüncelerini paylaşıyorum, biraz Serdar hariç Alparslan ve Aydın böyle bir maçta hayalkırıklığı oldu...

Adsız dedi ki...

Rıdvan Dilmen'den SALVOLAR:
1)Lyon, Baros'tan kurtulmak istiyordu,GS 5 milyon euro verdi..(Saçma bir transfer ve ya transfer hatası muhabbetine söylüyor hazretler)
2)Brezilya milli takımında Kleberson sakatlanınca Elano oyuna giriyor('yedek futbolcuya bu kadar para vermek sknadaldır' a getiriyor sözü)
Rıdvandaki bu GS nefreti o kadar yüksek ki,ülkede en doğru transferi yapan GS'i elştrmek için götünden bahaneler üretiyor kendisi..Aziz Bşakanını 12 yıllık başkanlık döneminde isim vererek tek kez eleştiremeyen bu şahıs, tafasızca(?) yorumlarıyla başkanının gözüne girme konsunda son derece mahir.Maldonado ve Josico skandallarını Baros ve Elano transferleriyle aynı kategoriye koymak gibi aptalca bir yorumu bu akşam esigemedi bizden.Azize selam çaktı('bak ben feneri üstü kapalı eleştrirken,GS'i de çok güzel eleştriyorum' mesajını cümle cihana ilan etti!Aferin,senin gibi tetikçiler Aziz'e lazım..

kapalıtayfası dedi ki...

Nazmi abi Bostancı istasyon etrafındaki cafeler gel.Her zaman Galatasaray maçını veriyorlar.Fener -Galatasaray derbilerinde bile fenerliden fazla Galatasaraylı oluyor.