30 Tem 2009

Orantısız Güç, Netonya 1- Galatasaray 4


Oynadığımız takımın adını eve gelene kadar unuttum. Yanlış yazmış da olabilirim, doğrusunu öğrenmeye bile üşendim. Daha açık yazayım, 2-1 den sonrasını istemedim bile. Öyle ya biz haftaya ne maçı seyredeceğiz çocuklar. Elano'ya hoşgeldin, Keita'ya iyi ki geldin, Leo'ya selam, Arda'ya şükran maçı olur bu maç. Ayrıca , istatistik istatistiktir Avrupa Kupası maçlarında yeniden galibiyet sayımız, yenilgi sayımızdan fazla olacak.


Hazırlık maçları tamamlanmak üzere, kaldı bir maçımız daha, sonrasına bakacağız. Kadere bakın ki Avrupa diye maçlarımızı Asya'da oynuyoruz, ne Avrupa'sı. Birde Moşegiller zengin geçinirler, hangi maçta dolduracaktınız o stadı? Merak ettim acaba tarihiniz boyunca Galatasaray'dan daha büyük takım geldi mi?


Leo'dan başlayalım önce. Kritik bir kaç top geldi, duruşu güvenliydi, topları oyuna elle soktu, bir keresinde gelişigüzel vurdu. Adı güzel, Arjantin'li, fiziği iyi bir büyük takım kalecisi olduğuna şüphem yok. Adnan Polat bu sezonu Arda üzerine kuracağız kararını aldıktan sonra, teori pratiğe şimdiden geçmiş durumda. Arda Turan en büyük transferimizdir. Gün geçtikçe futbolu büyüyecektir. Galatasaray tarihine adını yazdırmıştır. Ne kadar övsek, ne kadar övünsek azdır. Yüz yılda bir gelecek futbolcudur, ilk 100 yılımıza Metin Oktay mühürü vurduysa hiç tartışmasız ikinci 100 yılımızın en büyük futbolcusu Arda Turan olacaktır.


İsrail takımının Kazak takımından eksiği fazlası yoktur. İkiside bir birinden beter takımlar, aradaki fark Galatasaray'daydı, kafa futbolcuların oyuna ismini koyması yeter de artardı bile. Maç 40 derece sıcakta oynandı, tabela erken kopmasa bizimkiler biraz sıkıntıya düşse kaza bela olabilirdi. Galatasaray gol yediğinde, en ufak bir kuşkuya düşülmedi, hatta bir gol daha yesek bile sonuç değişmeyecekti. Bir angarya maç daha seyredeceğiz, ancak başta yazdığım futbolcuları ve Surinam'lıyı canlı seyretmek için bırakın maçı antrenmana bile gidilir.


Maça maç diye bakmadığımdan eleştirecek bir şey göremiyorum diyeceğim ama Manda Yiyicisi'ni yazmadan geçemeyeceğim. Bir maçta bana bir şey yazdırma be adam. Girdin 10 dakikada 3 ofsayt, iki yüzde yüz gol kaçırma 4 top kaptırma, bir ayılıkla tamamladın maçı. Hatta maç bittiğinde sana gelen topta bile ofsayttaydın. Sen ne zaman hazır olacaksın? 4 gol atılmış maçta bile bir halt yiyemiyorsan yürü git, bu kadar pahalı yedek futbolcuyu taşıyacak durumumuz yok.


Sabri'nin attığı muhteşem gole eyvah diyen Galatasaray'lıların sayısı sevinenlerden eminim daha fazlaydı. Olsun, Sabri'nin kredisi kolay kolay bitmez, Galatasaray'lı kontenjanından her zaman yeri vardır bu takımda. ne kadar kızsak, ne kadar sinir olsak çıkar bir büyük maçta çektirir üçlüyü herşey unutulur gider. Hangi takımda var böyle futbolcular.


Neticede siklet farkı olan iki takım seyrettik. Orantısız güç kullandık, farklı yendik. Fakat anlayamıyorum, hadi Kazak'lar futbola yeni dadandılar bir kaç sene sonraya yatırım yapıyorlar, Bu İsrail takımlarına ne demeli. Dünya'daki bütün parayı yönetenler, bir takım kuramıyorlar mı? En iyi oyuncuları da Gazze'den firar etmiş Gaza'ydı. İsrail'den iyi tefeci, iyi kumarbaz çıkar da demek futbolcu çıkmıyormuş.


Biz Arda'mızı ve onun önündeki hücüm mangamızı seyretmek için gün sayalım. Elano, Keita, Baros, Kewell, Arda bu ne ya, bu takımın oynayacağı futbolu seyretmek için Ali Sami Yen yeterli gelmeyecek. İyi ki kombineyi almışım, iyiki sözümde duramamışım. Ben bu sene taraftarlıktan seyirciliğe emekli olmak istiyorum çocuklar. Doya doya seyredeyim onları.

2 yorum:

Büyük Beyaz dedi ki...

abi,
evet adam kötü mötü ama yine de şu adama manda yiyicisi demesen:)
en azından zamanında fener' e çakmış, şampiyonlukta biraz olsun payı olmuş bir adam.

Adsız dedi ki...

sevgili galatasaraylilar lütfen klübe destek verelim bu zor durumda bile transferler yapilmis takima,nazmi abi bi kampanya baslat arkandan yürüsüsun herkes hep destek tam destekkk sami yen dolsun formalar satsinn artik fenerliler kadar olamyioruzz artik bizde degiselimm sözde taraftar olmayalimm,.....saygialrrr