1 Haz 2009

Sıfırcı Hocanın Not Defteri;


Şampiyonluk kaybedildi, emeği geçenleri tebrik ediyoruz! Sezon bitti gözleri aydın olsun ve biz karnelerimizi hazırladık işte notlarımız; Şampiyonluğu kaybettirenlerin notları,

Adnan Polat; 0-
Büyük Galatasaray Başkan'ı sezona en az Şampiyonlar Ligi çeyrek finali parolasıyla başladı. Dile kolay transferler yapılmıştı, Lincoln Usta'nın yanına. Linderoth iyileşmiş, yeni transfer sayılabilirdi, Uğur Uçar düz koşulara başlamış takıma katılması an meselesiydi. Meira ve Kewell ,Galatasaray'a gelince bu kadar da olmaz dedik. İnanmadık bir yerde derken uçağa Baros'un bindiği haberi geldi. Kaleciler güven vermiyordu, İtalya Milli Takımını 3. kalecisi'de aramıza katılınca, uzak ara Şampiyonluk hesabı yapmak ta biz taraftarlara düştü. Yanlız bir şeyi atlamıştı Büyük Başkan, takım belki de tarihinin en büyük kadrosuyla maceraya başlıyordu ama başlarına bir çaylak getirildi. Ne olduğunu anlayamadan Bükreş'e çarpıldık, fazla üzülmedik. Tecrübeli olduğumuz UEFA kupasını alırdık artık, üstelik doğal motivasyonumuz da hazırdı, final Kadıköy'deydi. Başkan bizi hep kandırdı, Hocanın arkasında durdu, yenildiğimizde suçu federasyona attı. Saati gösterdi, haftaları saydırdı. Krizi yönetemedi, aldığı futbolcular cortladı, Hoca değiştirdi daha beter olduk.

Bütün bir sezon bize travma yaşattı, 29 Ekimde hazır olacak Aslantepe'de cinler cirit atıyor. Yağmurdan kaçıp doluya tutulduk, Özhan Canaydın'ı arar duruma geldik ya, bundan sonra Dünya Şampiyonu olsak ne yazar. Adnan Polat ya bu işi ben hiç bilmiyorum diyecek ve aramızdan ebediyen çekilecek, ya da benim inandığım şekliyle ve en vahimi ben yüksek bir dolandırıcıyım diyecek. İki seçenekten bir ne yazık doğrudur. Yönetime gelmeden hatırlayın televizyonlarda bir kampanya başlatmıştı, 100 bin dolarlar havalarda uçuşuyordu, balon oldu, yalan oldu. Ben Galatasaray'ın yapışık ikiziyim, ayrılamam, her kim Galatasaray'a bilerek bilmeyerek zarar verir ben onun can düşmanıyım. Adnan Polat Galatasaray'a ihanet etmiştir, orada durduğu her an ben bundan sonra onun can düşmanıyım. Küme düşmüş bir Galatasaray'ın baş sorumlusudur, yaldızlı sıfır almıştır.

Adnan Sezgin; 0-
Ben bu adamı oldum olası hiç sevmedim. İster inanın ister inanmayın tam 25 senedir tanıyorum. Burada yazamayacağım şeyler de var. Ciğeri 5 para etmez birisidir. Eğer bu adam Galatasaray'ın menfaati için bir şey yapıyorsa namerdim. Tam bir manüpülatördür, parayı kim verirse onun düdüğünü çalar, tam bir para düşkünü profesyoneldir. Mikserdir, içten pazarlıklıdır, Galatasaray'a zarar vermiştir, Galatasaray'dan ayrıldığı dakikadan itibaren en büyük Galatasaray düşmanı olacağından şüphem yoktur. Galatasaray'ın aldığı alamadığı futbolculardan servet yapmıştır, bilemediğimiz çok şeyler vardır. Bu adam eğer kalacaksa, transferlerde söz sahibiyse hayatımı ortaya koyarım ki seneye bugünleri arar durumda oluruz.

Servet Çetin; 0-
Tam bir profesyoneldir. Burnu kırık oynar, kolu çıkık oynar, tarak kemiği çatlak oynar. Maç başı para alır, ne kadar çok maça çıkarsa o kadar çok kazanır. Hangi takımda oynarsa oynasın farketmez. Arkaya dönüp bakmaz, yarın Florya'dan giderse bir daha o semte adımını atmaz. Çıkar maçını oynar, sümkürür, götünü dayar, kafasını koyar, yaslanır, topu Galatasaray 18'inden nasıl mümkünse o şekilde uzaklaştırır. Gözünü budaktan sakınmaz. Arkadaşları kavga etse karışmaz, gole fazla sevinmez, yersek fazla üzülmez. Maçtan önceki şovlara metazori katılır, kimse çağırmasa daha çok işine gelir. Oynamazsa maça gelmez, oyundan çıksa eve gider, kutlamalara gelmez, futbolu sevmez. Kendini sever,

Galatasaray'ı düşünse sakat olduğu haftalarda 1-2 maç istirahat eder, şu son düzlükte takımdaki yerini alırdı. Stopersiz ligi bitirmemizin baş sorumlusudur. Sakat sakat oynadığı maçlarda kopya çekmiş bizden geçer not almıştır. Sonunda gerçek ortaya çıkmış, en gerekli olduğu zamanlarda biz görmedik tribünde değilse nerededir. Benim sevdiğim bir futbolcu değildir, olmayacaktır. Kanaat notum sıfırdır.

Sağlık Kurulu; 0-
Galatasaray'ın bünyesinde bir sağlık ekibi varsa Hipokrat'ın kemikleri sızlamaktadır. Gata'da bu kadar ameliyat yapılmamıştır. Galatasaray'ın müşteri olduğu bir hastane 2 senede kendini amorti eder durumdadır. İki maç üst üste takımı sağlıklı olarak sahaya çıkaramışlardır. 2 hafta sonra oynar dedikleri 2 sezon, sezonu kapattı dedikleri 2 hafta sonra sahaya çıkmıştır. Yerlerine Uganda'lı büyücüler olsa, Küçükyalı'lı çıkıkçı Nimet Abla olsa eminim çok daha iyi olacaktı. Bunlar Acıbadem Hastanesi'nden komisyon almıyorlarsa Galatasaray'lılığımın hayrını görmeyeyim. Linderoth'dan bile götürmüşlerdir günahları boynuna. Eğer götürmemişlerse daha kötü, demek akademik kariyerleri tırtmış, diplomayı hileyle almışlar. Tıp fakültesi 1. sınıf öğrencisi bile Linderoth için almayın raporu verirdi. Şampiyonluğu kaçırmamızın, çocukların sakat kalmasının sorumlularıdır. Haklarında soruşturma açılması gerekir. Fakülteyi nasıl bir dereceyle bitirdiler bilmiyoruz, bizim notumuzla 1 puan etmezler, sıfır veriyoruz.

Taraftar; 2-
Sıfır veremedik taraftara, içindeyiz, insan kendi kendini ele vermiyor. Sezonu 8.000 ortalamayla oynadı takım. Son maçlarda gereksiz ceza aldı, son yılların en coşkusuz taraftarı tribünlerdeydi. Birlik içinde olamadı, Hasan Şaş'ı küstürdü, çoğu maçta gürültü kirliliği çıkardı. Bu yıl hiç bir maçı alamadı, alınmış maçı verdirdi. Deplasmanlarda geçen yılları aratır durumdaydı. Tezahüratlar içten değildi, takıma yeterli sinerjiyi veremediler. Paradokstur, anlarız, takım iyiyse taraftarda iyidir, takım kötüyse ne olacak peki. Galipken, iyi oynarken, kupalar alırken bağırmak ne kadar kolay, biz bu konuda ahkam keseriz, bu sezondan çok daha beter sezonlar gördük, bu sezonki kadar kötü bir taraftar içersinde olmadık. Kendimiz ayırmıyoruz, benimde kötü bir sezonum oldu bu yıl, formsuzdum, hiç bir maçta coşamadım. Taraftara 2 puan verdim, kendime 1 veriyorum.

Arda Turan; 3-
İnsan olmayana sitem edilmez. Sipsi'ye sitemlerimiz var. Bu sene maça gitmemizin biricik sebebi, Arda Turan'dı. Kendisinden çok büyük şeyler bekledik. Kapasitesi vardı bizce, tek başına bir takımı şampiyon yapabilirdi. Kaptan olmak istemedi, gereksiz demeçler verdi, yalandan kayıkçı kavgasının içinde oldu. Lincoln'le dalaştı, Kewell'le sol kulvar kavgası verdi. En sevdiğimiz Galatasaray futbolcusu olduğunun verdiği kuvvetle, gençliğinden mertliğinden Fener maçının sonlarında kavgaya karıştı. Öğretmenin çocuğuna kırık not vermesi hesabı, bizde kırık not veriyoruz Arda'mıza.
Ümit Karan;1 -
Koskoca Ümit Karan bir sezonu gol atamadan kapattı deseler inanmazdım. Yeterince oynamadı dersek yalan olur. Manda yiyicisi bu kadar kötü oynarken formayı alamadı, aldığı maçlarda Nonda'yı aratmadı. Sivas maçının, dolayısıyla sezonun kırılma maçının kaybedilmesinin sorumlusuydu. Kendi ofsaytı bozduğu halde bütün takımı yalandan itiraz ettirip futbolseverler nezdinde küçük düşürdü. Gece kulübü açtı, bir futbolcunun yapmayacağı bir işi yaptı. Galatasaray'a hiç bir katkıda bulunamadı, faydasından çok zararı oldu. Son maça gelmeyerek benden çok kötü bir puan alarak elveda dedi.

Milan Baros; 2-
Gol kralı oldu, Hosiç'ten sonra yabancı olarak en çok golü atarak sezonu kapattı. Kocaelispor maçının 86. dakikasında penaltı kaçırdı. O penaltıyı atsa bugün 10 puan farkla 2. olacağımıza, 10 puan farka şampiyon olacaktık. Gelenler gideneleri mumla arattı. O gün sevinmiştik, çok geçmeden Hanya'yı Konya'yı anladık. Erken öttük ibiğimizi kestiler, belamızı bulduk. Sebep oldu Baros, disiplin notu veriyoruz, kırık.

Bülent Korkmaz; 0-
Yılan, Kartal, Çakal, Kaplumbağa ormanda gezintiye çıkmışlar. Bakmışlar bir avcı ateş ederek yaklaşıyor. Kartal; kusura bakmayın kardeşlerim, ben bir el daha eteş sesi duyarsam uçar giderim. Yılan; ben şu kayanın dibine girer saklanırım benim için sorun yok. Çakal; Valla ben ateş sesi falan bekleyemem arazı oluyorum, uzar giderim. Dönmüşler kaplunbağaya sen ne yapacaksın kardeş? Kampumbağa; Ulan bende sizi adam sanmıştım, ne işim vardı ormanda tek başıma.

Seni Goardialo sanmıştık. Söylemeye dilim varmıyor ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim.

4 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

Nazmi Abi senin Servet antipatinin bilincindeyim ama ayağı kırıldı adamın el insaf sen yapma bari.

Adsız dedi ki...

Sağlık Ekibi bence devamsizliktan sinifta kalsin.

D.Peker

Sacit Tekin dedi ki...

Sezgin gitmedikçe 2 adım yol alamayız. Sezgin gitmezse, en geç Mart'da Polat da koltuğu bırakır

DAVUT UTLU dedi ki...

Artık sezon geride kaldı önümüze bakmalıyız.Sezonu erken açacağız bunun için kısa sürede hoca işini ve transfer işini bitirmesi gerekir yönetimin.İnşallah kısa sürede bunu çözerler önümüzde zaman yok.YOKSA SENEYE YİNE bunları konuşuruz.
Geçen sezon için benim söyleceğim tek bir konu var o da TARAFTAR.malesef sınıfda kaldılar seyirci ortalaması belli.Kimse demesin takım kötü neden gidelim diye.Almanya-İngiltere-İspanya...ülkelerine bakın küme düşen veya orta sıralarda oynayan takımların bile türbinleri FULL.Biz başarılı olunca stada gidiyoruz adamlar iyi günde kötü günde herzaman takımlarının yanındalar.