1 Haz 2009

Türk'lerin Laneti

Macera Fierantino ile başladı. Yılların ilk 8 takımı Fatih Terim geldikten sonra iflah olmadı. İlk yıl bir gazla kupa almışlardı sanırım. Sonrasında başladı sürünüş yılları. Bir belaya çattılar ki, kimse ne olduğunu anlayamadı. Birimiz geldi bir kuyuya taş attı, iflas ettiler, battılar yok oldular. Başlarına kurşun döktürdüler, Kırk antrenör getirdiler, laneti üzerlerinden attılar 4 senede 4 küme çıkardılar. Bir daha mı tövbe dediler, turist rehberi Bilgin Gökberk'i bile kovdular, Floransa'ya sokmuyorlar şimdi.

Real Sosiedat Nihat Kahveci'yle tarihinin en büyük derecesini yapmıştı. Kovaçeviç'le beraber nasıl oluyorsa bizim Nihat'da atıyordu. Ben Nihat'ın iy oynadığı bir maçı seyretmedim henüz. Tosıak Hoca pisliğinde boncuk bulunan bir Türk'ü kakaladı. İkinci sene küme düştüler. Bir taraflarına yılan kaçtı Nihat'ın eski takımının, daha çok leylek ararlar. İkinci ligler tarihi daha ne çok sosyete takımı görecekti sayemizde. Yetmezmiş gibi yetiştirdiğimiz en lanetli futbolcuyu aldılar. Necati varken sizin burnunuz pislikten kurtulmaz yeşil beyazlılar.

Tuncay Şanlı, şampiyonluk Denizli'de kaçtıktan sonra bağlasan durmadı. Sanırsın ki Dünya'nın en büyük takımına transfer oldu. Türkiye'nin en sansasyonel takımından İngiltere'nin sıradan bir takımına giderken aklı sıra akıllık yapıyordu. Zavallı Middlesbrough iyi kötü kendi çapında Premier Lig'te oynuyordu zaten. Ne işiniz var kardeşim lanetlenmiş, hellaleşmemiş, dualarla, marşlarla yollanmamış beddualı Türk'le. Beter olun, bunca Fener'lin kötü enerjisi varken sizi Tuncay'mı kurtaracaktı?

Türk Memet'in hikayesi bambaşka. Özkan Sümer, sokaktan bulup ayda 1000 dolar maaşla işe başlamıştı Trabzon'da. Yanında bir iki kişi daha vardı galiba. Onlar dikiş tutturamadı, Ağırolla ağır işçilik yaptı Karadeniz'de. İstanbul'a sefer görev emri çıktı, Kadıköy'de her topa o koştu. Cebi dolar gördü, ben seyretmiyordum ama iyi oynuyor diyorlardı seyredenler. O sırada yeni bir devir(kapı) açılması gerekiyordu. Ağırolla'ya Milli Marşı öğrettiler, Molla Memet yaptılar. Her maç oynuyordu, oynatıyorlardı, hem Milli Takım'da hem Fener'de. Menegarler kakaladılar, nereye mi? Real Betis'e. Mütevazi bir La Liga takımıydı. Türk Memet olmayıpta Brezilya'lı Aurello olsaydı, eminim ligte kalırlardı en azından. Türk Memet'te beddualarla gitmişti, küs ayrılmıştı takımından.

Helalleşerek ayrılanlar da vardı elbet. Ümit Özat'ın, Mondragon'un gittiği Köln, Bundesliga'ya çıktı. Fener'lileri bilmem biz hiç birimiz Mondi'ye küfür etmedik, beddua etmedik, Köln sayemizde eski günlerine dönüş yaptı. Başlarındaki Daum'a sadece lanetlenmemiş Türk futbolcuları aldı diye teşekkür edebilirler.

Bakın Premier Ligin en sıradan takımı Blakburn Rovers'e 8 yıldır Tugay'la başlarına bir halt geldi mi? Bu sene takip edin kesin küme düşecekler. Tugay'ın ve bizim hayır dualarımızla, evliyaların yüzü suyu hürmetine ligten düşmeyen Blakburn'un uçurumlara gittiğini sizler görünce, ben dememişmiydim dememek için şimdiden diyorum. Emre'li Okan'lı İnter Seri A'da sürünürken, onlarsız şampiyonluklara abone oldu. Milan, Fatih Terim'den sonra Dünya şampiyonu oldu.

Ey Türkiye'den futbolcu transfer etmek isteyen Avrupa'lı takımlar. Bakacağınız tek şey futbolcunun takımından nasıl ayrıldığıdır. Omuzlarda, ağıtlarla, türkülerle yollayacaksak alın bizden, hayrını görün. Misal Arda Turan'ı alacaksanız gelin bizle helalleşin. Yok yüreğimizde yara açarak kopartırsanız bizi bizim delikanlıdan, milyonlarca Galatasaray'lının iki milyonlarca eli yakanızda olacaktır.

En iyisi mi? bizden uzak durun, bizden size fayda gelmez. Sizler sırça köşkünüzde oturun, taş atmayın bizim gecekondumuza. Lanetimiz korkunçtur.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

5 yorum:

Cem Kalay dedi ki...

"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" sözü tam yazına göre olmuş Nazmi abi. Eline sağlık.

Adsız dedi ki...

fatih terim'e bok atıyoruz iyi güzel de bir şeyi unutmayalım. fatih terim kendi isteğiyle ayrıldı fiorentina'dan. cecchi gori (fiorentina'yı batıran eski başkan) fatih terim'i tutamadı diye taraftarlar basmıştı klubü. firenze (ya da floransa) halkı halen daha imparator'u sorarlar, ararlar.

bizde taraftar adam göndermeye basar klüpleri. tüm taraftarlar fatih terim tur atarken "kal bu sene kal bu sene alınacak çok kupa var bu sene" diye yırtınırken demek ki bazılarımız bağırmamışlar. adam giderken kimse basmamış klubü "dur ulan bu klup bizimdir bırakmayız bir yere" istikrarsızlık için, nefs tatmini için, bağırmak kolayken, koşulsuz destek palavraları tatlı namelerin gaza getiren tınısıymış.

Adsız dedi ki...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]when did adobe buy macromedia, [url=http://firgonbares.net/]microsoft money software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] buy adobe software for office enterprise 2007 update fails stalls
xp oem software [url=http://firgonbares.net/]adobe creative suite 4 collection price[/url] buy cheapsoftware
[url=http://firgonbares.net/]nero dmc[/url] buy macromedia flash 8
[url=http://firgonbares.net/]buy used adobe software[/url] academic and collegiate software
accounting office software [url=http://firgonbares.net/]kaspersky internet security 2009 activation code[/b]

Adsız dedi ki...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]order indigo rose software, [url=http://sunkomutors.net/]kaspersky work space security reviews[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] Acrobat Pro 8 Mac cheapest software to
kaon softwares price comparison [url=http://sunkomutors.net/]buy adobe photoshop[/url] selling software programs
[url=http://sunkomutors.net/]software at discounted[/url] cheap children's software
[url=http://sunkomutors.net/]Readiris Pro 11[/url] Mac Readiris Pro 11
cheap microsoft office student [url=http://sunkomutors.net/]line software store want[/b]

Adsız dedi ki...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]academic software and, [url=http://murudobaros.net/]office 2007 enterprise download[/url]
[url=http://murudobaros.net/]to buy used software[/url] carlo gabriel nero software store template
sell trade software [url=http://murudobaros.net/]purchase discount software[/url] kaspersky anti-virus/security software
[url=http://murudobaros.net/]downloading software[/url] where to buy pc software
[url=http://murudobaros.net/]buying software company[/url] downloading software
Acrobat 9 Pro Extended [url=http://murudobaros.net/]windows xp internet explorer problems[/b]