22 Haz 2009

Hasan; Uyan Artık Uykudan Uyan




Şu Galatasaray tarihinde en sevdiğim futbolcular içindesin Hasan'ım. Ben de kredin hiç bitmez. İki oda bir hol olup ta elendiğimiz maçı kurtarmak üzere oyuna girdiğinde bile kızmadım sana. Ki tribünlerde topa ilk dokunduğunda homurdular kopmuştu.




Hasan'ım sen büyük Galatasaray devriminin oynayan son devrimcisiydin. Bir nesil seninle birlikte tarih oldu. Taffarel'li Brezilya'ya gol attıktan sonra namın Dünya'ya yayıldı, mazlum ülkeler futbolseverleri duvarlarına senin de resmini astılar.




Ve Hasan'ım duyduklarım umarım yalan haberdir. Galatasaray'dan alacağın 1.milyon doları alabilmek için kapımıza haciz gönderecekmişsin. Hani haber doğru bile olsa meraklanma seni silmem, ama insan sevdiğine sitem edermiş. Sadece sitem ederim sende mi Hasan'ım derim? Sürekli lanet ettiğim endüstri futboluna, sürekli küfür ettiğim futbolcu satıcılarına basarım kalayı olur biter.




Hasan hatırlıyorum bundan 3 sene öncesini. Felaket bir sezon geçirdikten sonra malum rakipten bile teklif gelmişti sana. Adana'lı, Karataş'lı, Galatasaray'lı Hasan'ımızı yollayacak değildik. Daha çok işimiz vardı seninle. Sen olmasan kim dalaşacaktı Kadıköy'deki soytarılara, maç uçurumlara giderken kim forseleyecekti oyunu? Sen sahada topla harman dalı oynayacak, kendine bile çalım atacak, biz tribünlerde halay çekecektik daha. Görecek günlerimiz vardı Hasan seninle. Nankörlük etmeyelim gördük de. Kayseri'yi yenip Denizli'den haber beklediğimiz 16 dakikanın baş efsanesiydin. Klasiklere girdi üstün çıplak başın kel, gök tanrıya yakarış fotoğrafın.




Ve Hasan Şaş'ım sen bu son üç sezonda toplam 38 maça çıkmışsın haberin var mı? Haberin varmı Karataş'lı geçen sene sadece 10 maça çıkmışsın, kaç maça sonradan girdin, kaç maçı tamamladın saydın mı? Hasan bu sene ne zaman sakatlandın, çoğu torpille 8 maçta oynamışsın. Sonunda da yuhalanmışsın. Kısaca Hasan'ım, benim sevdiğim Hasan'ım son transfer paranı haketmemişsin. Adana'da acılımı yedin? göbek yapmışsın.




Ne yapsaydık Hasan, Surinam'lı Bülent değil ki nazımız geçsin. Bir sene daha kıyak yapsın sana. Galatasaray'ın Başkanı Sultan Süleyman değil'ki sen kulübede esnerken cebine para doldursun. Elini vicdanına koy, bu takımda oynayabilirmisin. Biz Linderoth'a kaptırdığımız paraya yanarken içimizden birini nasıl domine edeceğiz? Hepiniz senede 2 ameliyat geçirdiniz, burası futbol kulübü mü, hastane'mi belli değil. İş futbolcuya kalsa demek bizim kalede hala Turgay Şeren vardı. Hakan Şükür, Bülent, Ergün, Arif hepiniz takımdaydınız. Hiç biriniz Hagi olamadınız yazık. Son maçta tribünler ağlayarak yolladı Hagi'yi. Yalvardılar Romanya'da, bir sene de burada oyna diye.




Ergün kulübeden emekli oldu. Bülent Korkmaz kulübenin tozunu aldı son sene. Sen bırak kulübeyi revirden emekli oluyorsun. Hakan Şükür son maçta gol atarak gitmişti, kendi gitse ne güzel olacaktı. Bir de bu takıma vefasız diyorsunuz, ne vefası be çocuk? Daha ne yapacaklardı?




Benim bildiğim Hasan Şaş, son sene aldığı bir para varsa Florya çalışanlarına bağışlar, aslanlar gibi ayrılır ve istediği zaman gelir. Ya haber doğru çıkar da, icra marifetiyle hak etmediği parasını alırsa ne olacak. Bilmiyorum çocuklar, Hasan'ın ihanetine dayanamam.

6 yorum:

Nazmi Hasdemir dedi ki...

kulüpten habere yalanlama geldi, rahatladım.

hadesperado dedi ki...

son günlerde yalan olmasını en çok istediğim haberdi... gerçi boyalı basın hala kurcalıyor ama yemezler...

hadesperado dedi ki...

Gökhan Cam'ı almışız...
gelişi Servet gibi oldu, sonu da ona benzer inşallah...

galatasaraylı dedi ki...

agabey biz galatasaraylı kardeşlerin gökhan zan transferimiz hakkında yazını bekliyoruz.

Jordi Metal dedi ki...

Naazmi Abi Zan'ın transfer stratejik bir transfer Milli takımda Servet'in partnerini aldık. Olaya birde bu yönden bakmak lazım. Sakatlıklar konusuna gelince evet hepimiz seninle aynı kanaatteyiz

Osman dedi ki...

Nazmi abi, ukalalik olmasin, ama Hasan o golü Taffarel'li Brezilya'ya degil, Marcos'a atmisti...