1 May 2009

Şampiyon Olmak İstemiyoruz


Bu kadar kötü futbol oynanan sezonda, Bu Galatasaray Şampiyon olamıyorsa bilinki şampiyon olmak istemediğindendir. Hemen hemen geçen seneyle aynı durum söz konusu. Başkan aynı başkan, takım daha güçlü, kalan maçlar daha kolay. Şampiyon olmak isteseydiler, geçen yıl ne yapıldıysa aynısını yaparlardı. Biz nasıl şampiyon olamayızın şifresini vereli, 2 maç oynandı , gözlemlerimiz bakalım nasıl? Ne yapmışız geçen yıldan farklı.

1- Adnan Sezgin Florya'da çaycı bile olsa, bizim belimizi doğrultmamız imkansız. Ya adam hiç kimsenin bilemediği sırları biliyor, ya da hiç kimsenin yapamadığı gayri resmi işleri yapabiliyor. Şu bir gerçek ki futbolla ilgili bilgisi orta düzey bir taraftar kadar değil. Galatasaray'a bağlılığı ise Tanzanya'daki sıradan bir Galatasaray'lı kadar bile değil. Versinler parayı gider Fener'e menager olur. Bu Adnan Sezgin'i, bu Adnan Polat yanında tutuyorsa, mutlaka futbolun dışında bir nedeni vardır.

2- Bülent Korkmaz'la ilgili arkasındayız mesajı veriliyor hala. Hala, Lincoln'e saldırtıyorlar durup dururken. Hatta yakında Kewell ve Baros'a da taktıracaklar. Düşünün ki, takımın gol kralı yabancı futbolcusu banko değil. Yerine Yaser giriyor. Niye? niye olacak kazayla galip geliriz diye korkuyorlar da ondan.

3- Biz efsane futbolcuları maça beklerken, onlar hazır seyirci olmayan stadyuma, monşerleri çağırıyorlar. Dalga geçer gibi purolar, viskiler. Ne işe yarayacak Alp Yalman'ın, Mehmet Cansun'un maça gelmesi. Abdurrahim Albayrak'ı çağırsalar hepsinden daha fazla motive ederdi takımı.

4- Her maç değişik takım çıkarmaya devam edin sayın karar vericiler. Sivasspor koskoca sezonu 14 kişi oynarken siz 25 kişi oynayın. Yetmez oynayanların mevkilerini değiştirin. Kimse kimseyi tanımasın, verkaça giremesin, orta yapmasın, yapsa bile kimse topa dokunamasın. Bir birlerini tamamlayamayan futbolcular kombine atak yapamasınlar. Birden fazla gol atmayın, atarsanızda daha sonra yatın.

5- Taraftarımızın önünde oynayamayacığımız ilk maçı atlattık. Son dakikada gelen gole bozulan kimse olmadı. Kimse takımı ıslıklamadı. Adana'da oynanacak maç da inşallah! istedikleri gibi geçer de hala hesap yapıyorlarsa bile artık bırakırlar. Bir sonraki sezonun hesabını yaparlar, ne olacak canım ellerine mi yapışacak?

6-İki maç oynadı Galatasaray biz hesaba oturduğumuzdan beri. Birine beyaz formayla çıktılar, diğerine kalın çubuklu formayla. Muhtemelen bu akşamda turuncu formayla çıkartır takımı büyük kaptan. Büyük kaptan dedikte, konuşmayı bile bilmiyormuş bizim kaptan ya. Yeni öğrendik, Türkçesi yok, cümle yapısı hak getire. Kurduğu cümlenin başı sonu belli değil. Anlatım bozukluğu var. Konuşmasa daha iyi yani. Muhtemelen bulmaca çözmeyi bile bilmiyordur. Gazete kitap okuduğunu da sanmam. Taraftar sitelerini bile okusa yeter di aslında. Aman Bülent Kaptan, Metin Oktay'ı hatırlatacak bir icraata sakın girme.

7- Beşiktaş maçına kadar teslim olmaya bak. O maçın önemi falan kalmasın. Hatta Beşiktaş açısından bile maçın önemi kalmaması için ne gerekiyorsa yapmaya bak. Totem, uğur ne yaparsan yap bizi Beşiktaş maçına iddialı durumda sahaya çıkarma. O maçta hezimet falan olursa seni kimse kurataramaz Kaptan'ım.
8-Bu 7 maddelik şampiyon olamama reçetesini çok güzel uygulamaya soktuğunuz için ne kadar övünseniz azdır. Çıkmış, televizyonlara, Skibbe'yi getirmemiz hataydı diyor. O zaman parasını sen ver. Skibbe'yi getirmen nasıl hataysa Süper Lig'de o da küme düşen takımın başında 17 kere maça çıkan birini Galatasaray'ın başına getirmek suçtur, ihanettir, gelecek nesiller Galatasaray Divan-ı Harb'inde yargılayacaktır. Hadi biz sadece futbolculuğunu tanıyoruz, bir kere bile konuşmadık, kendisini dışarda görmedik. Bilgisini sınamadık, 1 ayda gördük ki PAF takımını bile yönetecek karizması olmayan Bülent Korkmaz'ı siz de tanımıyormuşsunuz.(Tabi kötü niyetiniz yoksa!) Bu kadar da dalga geçilir mi? Burası deney masasımı, doktorlar, fizyoterapistler, çaylaklar, acemiler, acemi topçular, dandik menagerler, bilgisiz yöneticiler, dolandırıcı futbolcu pazarlamacıları. Hepiniz Florya'damı eğitim göreceksiniz. Defolun lan.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aynen abi çok güzel yazmışsın bunca yanlıştan sonra zaten şampiyon olmayalım.

sarıkırmızı dedi ki...

gelenekselleşen küme düşen takıma hediye verme günü kutlu olsun...
Bülent'in de birazcık onuru varsa sezon sonunu ve kendisini düşünüp beklemeden istifa eder... Skibbe'ye sövenleri bu futbol garabetiyle başbaşa bırakıyorum, yazıklar olsun..