2 May 2009

Futbola Lanet Ettirenler; Onlar Kendilerini Biliyorlar








Ne çok sevinmiştik, Skibbe kovulurken, geçen yıl Feldkamp kovuldu diye bizi 5 leyen Leverkusen'e teşekkür bile etmiştik. Kocaelispor 5 lik yapınca kapalıdan haykırdık, ''Çaylak istifa'' Sevindik, ancak gitti diye sevindik. Hagi'yi bekliyorduk en azından, ya da en azından geçen yıl ki gibi 5-10 maç idare edilecek futbolcu-yönetim-taraftar üçlemesine güveniyorduk. Geçen seneden eksiğimiz vardı, Hakan Şükür yoktu, Hasan Şaş iyileşmiş, yuhalanmak için gün sayıyordu. Keşke Hasan'ın sakatlığı geçmemiş olsaydı.




Bülent Korkmaz'ı getirdi Monşer'ler. İpleri elde tutmak esastı, bu tezgahta. Tezgahta demişken, tezgahın kralını tezgahlayanlar hedef saptırıp tezgaha getirildik diya ağlıyorlardı. Ne tazgahı kardeşim, senede 3 hocayla çalış, iki maç üst üste aynı takım çıkama, sıra takımlarına elen, küme düşen takımlardan hezimet ye, futbolcu al, sat komisyonu indir. Tezgah diye kıçını yırt. Kimseyi kandıramadığını yakında anlayacaksın. Dua et takım cezalı, bu hafta da yırttın.




Bülent Korkmaz'ı biz efsane belledik. Hayatını Galatasaray'la geçirmiş, en büyük maceralarda kupa kaldırmış kaptan, sonsuz kredisiyle, Adnangiller'in imdadına yetişti. 17 defa süper ligte bir takımın başında maça çıkmış, takımı küme düşürmüş, allahı var estergon kalesi taktikleriyle büyüklere kök söktürmüş Avrupa tecrübesi olan, vizyonu geniş, Galatasaray'ı 2050 lere taşıyacak çakma Guardialo geldi takımın başına!



Saldık çayıra koskoca Galatasaray'ı. 3. gol görülmedi henüz. 2. gol tek bir maçta görüldü. 20 pasla atılan goller unutuldu gitti. Takım 3 pas yapamaz duruma geldi. Bu kadar üstüste bu kadar kötü oyunu hiç bir taraftar görmemiştir. Geçen hafta son dakikada Ankaraspor'lu futbolcu kaleciyle karşı karşıta kalınca hepimiz ''at lan'' diye yalvardık. Bu hafta Hacettepe 2. golü erken bulsun diye totem yaptık. Gol gelince sevindik hepimiz, en azımız üzülmedi yediğimiz gole. En kötüsü de bu işte artık yenilgiye üzülmüyoruz. İşi bok edenler iyi bilsinler, bizi takımdan soğutmaya kimsenin gücü yetmez. Seneye de maça gidecek olanlar bizleriz, ancak futboldan soğuttular hepimizi. En güvendiğimiz futbolcular bile iğrenç oynuyorlar, daha dün gırtlağımız parçalanana kadar tezahürat yaptığımız sembol futbolcularımızı yuhalıyoruz.




Ne yapıyorlar acaba, ne yediriyorlar. Sezon ortasında gelen klasik hoca yorumu yapılıyor. ''Enkaz devraldım, takımı çalıştırmamışlar''. Mutlaka eşşekçesine idman yaptırıyorlardır, yetmedi 1 saat önceden çıkarıp katır idmanı sonra dermanı kalmıyor futbolcuların. Uyum yok aralarında, neticeye gidecek futbolcuların yanlarında her maç değişik adam oynuyor. Bir önceki maç banko olan bir sonraki maç kadroya giremiyor. Değişiklikler kurayla yapılıyor sanki. Sonuç maça gidenleri, maçı seyredenleri canından bezdiren futbol.



Bu gece El Clasiko var, maçların anası var. Onların oynadığına futbol diyorsak eğer, bizim oynadığımıza ne diyeceğiz. Seyredin bakın, oynanan oyunu, futbolu. Rıdvan Dilmen hafta arası iki Galatasaray'lı futbolcuya, bu hafta maçınız kimle diye sormuş. İkisi de bilememiş. Soğuduk, lanet ettik futboldan sayenizde, teşekkür ederiz.



Tek tesellimiz Fenerbahçe'nin bizden beter olması.


2 yorum:

kapalıtayfası dedi ki...

Bülent hocanın her yaptığını sineye çekerim.Ama Hasan Şaş'a yaptığı kötülüğü asla.Adam'ın en az 10 kilo fazlası var,top oynayacak durumda değil,ne diye sahaya sürersin,taraftara yuhalatırsın.Ne kastın var Hasan'a be adam.Hasan'a yapılanların hiç tasvip edilecek yanı yok ama futbolda dünde yok.Hasan Şaş Galatasaray'a geldiğinde 6 yaşında olan çocuklar şu anda 18 yaşında.Geçmişi hatırlamamaları normal.Bizde kapalıya ilk çıktığımızda takımın başında İviç vardı.Kadroda yaşlı vede çok yeteneksiz futbolcular vardı(Ayhan Akbin v.b) ama hiç bir zaman toplu olarak küfür etmedik.Dün havaalanında takıma gösterilen tepkiyi normal karşılıyorum.Biz zamannında Derwall gibi hocanın idmanını basıp futbolculara hesap sormuştuk.Bülent Korkmaz Derwall'in yanında kim oluyorki,tepki almayacak

Sacit Tekin dedi ki...

Nazmi Abi,

Sen hakettin bunları. Skibbe'ye azı saydırmadın, al işte beterin beteri.

Yaser'i skibeb boşuan mı oynatmıyor muş ya da Volkan'ı, varmış adamın bir bildiği.

Ankara'da halı saha turnuvasında şov yapan biz değil miydik ard arda? Ne eksiği vardı dünkü takımn, bir tek Arda yok.

Neyse dedim ya Skibbe'nin ahını aldın ne yazık ki:)

Neyse, Hakan Şükür konusunda bir komplo teorim var meselenin 2008 Şubat ayından beri ağızlarda sakız edilmesi ve GS yönetimin yapmacık teklifini artık Hakan GS den ayrılacağım dedikten sonra yapmasının üstüne :

Adnan Polat’a seçimde destek veren bazı kesimler oy verme şartını düşüncesi ve hayatı ile tepki çeken Hakan Şükür’ün takımdan uzaklaştırılmasına bağlamış olabilir.