1 Mar 2009

Konya'da Balık Tuttuk; Konyaspor 0- Galatasaray 1




Son 3 sezonda ilk defa Konya'daki maçta yoktum. Belalı şehir bizim için, oynadığımız maçlar hep kışa denk geldi. Perşembe günkü savaştan sonra maçın çok kötü geçeceğini bekliyordum. Saha çok ağır, hava soğuk ve yorgun takım. Kaptan takımı değiştirmedi, artık ne düşündü bilemiyoruz. Lincoln'ü ağır kış sahalarında cezalandırdı belki de çıkarmayarak.


Galatasaray'ın maça hangi formayla çıkacağına kim karar veriyor acaba. Bu beter sahada beyaz formalarla çıkıp görüntü kirliliğine sebep oldular. Bu Konya stadı şu anda Türkiye'nin en kötü stadı, tribünler sahaya çok uzak, burada iyi futbol oynamak imkansız. Bizimde usta ayaklarımız toptan sakındılar, haklılar geçen sene bu sahada verilen gazi daha iyileşemedi.


Maç için ne yazmak gerek bilemiyorum. Bu spor yazarlarının işi bayağı zor, kötü bir maçı nasıl yazacaksın. Arda bu maçı da aldı geliyor işte kısaca. Defansımız hiç güven vermiyor, kale allaha emanet. Savunmacı Kaptan bir yolunu bul artık, follaş olduk. Meira bidonu bir maçı daha saklanarak bitirdi. Sabri perşembe günü aldığı abdestle daha çok namaz kılar artık. Emre Aşık bir kere topu sektirdi az daha giriyordu. Sonrasında toparlanıp hava toplarında geçit vermedi.


Mahşerin dört atlısını sahada görmeyi hepimiz istiyoruz istemesine de ortada Barış ve Ayhan fazladan ikişer kilometre daha koşuyorlar. Gönül iki santraforla oynayalımı da istiyor ama maç 11 kişi. 13 kişiyle oynansa bizi kimse yenemez herhalde.


Kaptan kenarda her an oyuna girecekmiş gibi duruyor. Her saniye içeri komut yağdırıyor, bir hafta önce kenardan en ufak bir ikaz almayan futbolcuların kulakları Kaptan'da. Galatasaray galip geldiği maçları en az iki farkla bitirmişti, açıkçası ben son saniyeye kadar tırstım.


Biraz Ümit Karan'a takılıp noktalayacağım. Ümit futbolu unutmuş sanki. İkinci yarı oyuna girerken gol atar diye umut etmiştim de gole çok uzak noktada oyunu tamamladı. Bir gol atarımda tekrar banko oynarım neme lazım der gibiydi.


Rakiplerin 3 puan aldığı haftanın son maçında puan kaybetsek işlem tamam olacaktı. Bu ağır deplasmanı kayıpsız atlattıktan sonra taraftarın önünde oynanacak maçlar rahat geçilir ve havaya girilir. Baştan dedim ben havaya giremedim, yazdığım yazıyı da beğenmedim. Arda çıkıp Mehmet Güven girince maç maç olmaktan çıktı zaten. Bu futbolcumuzun görevi nedir anlamadım. Ne zaman sıkışsak Mehmet Güven girdiğine göre vardır bir hikmeti.


Takım aynı, sonradan oyuna girenler bile aynı. Skibbe kovuldu, Kaptan geldi, demek sorunumuz sahada değil, sahanın dışında. Bu kadar sıkıntı içinde birde son dakika golü yeseydik ne yapardım bilemiyorum. Geçmiş olsun hepimize, kötü oynarken kazandığımıza şükredelim.
Konya'daki taraftara bir teşekkür edelim ve Arda Turan'ın golde yediği yumruğa rağmen golü Topal'a hediyesine şapka çıkaralım.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi yapma Meira bugün fena oynamadı, bir topa kayarak girdiğini bile gördüm:)

drvenom dedi ki...

Hayırdır abi Kaptanı mı savunduracaksın bana? =) savunayım. lucescu gelsin (allah korusun) onu da savunurum. mehmet güveni de açıklayayım. mehmet topal yok servet yok emre güngör yok linderoth yok uğur uçar yok. kenarda bekleyenler belli adamlar. forvet hattı... aydın bir de mehmet güven. alternatif 11 yok. sen de ben de maçtaydık perşembe günü. benim boğazım daha iyileşmedi. bu adamların ki de can sonuçta. bana biri ne olur mehmet güvenle mehmet topalın farkını söylesin ya da barış'ın. yemin ederim bu yorumcular bir cacıktan anlamıyorlar. hepsi savaşıyor hepsi top kesiyor top kullanmaya gelince hepsi kazma. hücuma katkıya gelince hepsinin pası dağlara taşlara. mehmet topalın biraz bacakları uzun daha fazla top topluyor. ama hepsi ayhan'dan çok güzel öğrenmişler top ezmeyi. top ezmediklerinde de pas hatası yapıyorlar. ilk yarı oynanan gençler maçında biraz mehmet güven pas yaptı o da oynamaya oynamaya unuttu pas yapmayı. zaten zemin malum. çıkamadık yine. eh çıkamıyoruz arda'nın da canı çıktı herifler de tipik anadolu gazıyla yardırallah geliyorlar üçledi önliberoyu. söz meclisten dışarı skibbe yapsa olay olurdu. bunun teknik direktörle ruhla falan ilgisi yok. yapılacak hareket imkanlar dahilinde belli. ama şunu derim bülent korkmaza inandığım için: takım daha fazla ikili mücadeleye giriyor ve daha fazla top kazanıyor. mücadele kesinlikle artmış durumda. iyice dinlenseler de şu bursa'ya geçirsek. 3 takım düşsün diye sorsalar bursa antalya bir de kocaeli derim. öyle sinirim bunlara.

sevgiler Nazmi abi.

Onur.

drvenom dedi ki...

unutmadan ayhanın hakkını vermem gerek. bugün hiç top ezmedi normalin aksine bordo maçında da ezmemişti. daha fazla hücuma aktif olarak katkı yapıyor daha fazla sol kanada bindiriyor. bülent'in buna payı %100.

hadesperado dedi ki...

evet Nazmi abi bidonumuza haksızlık etmişsin, topa kayarak müdahale etti dün akşam, çölde bir vaha gibiydi... :)

maça gelince denizli hariç uzun zamandır deplasmandan mutlu dönemiyorduk, umarım artık kayıp olmaz..
sabri akıllanmış görünüyor, bordo maçından sonra ona laf etmeyeceğimi yazmıştım, beni zor durumda bırakmadı :)
mehmet güven konusunda düşüncem net, yetersiz. iyi bir yedek olmadığı da kesin, ama bu eksikliği görmesi gereken yönetim ve skip be'ydi. yönetim işini yaptı devre arası bursadan mustafa sarp alınacakken skip be karşı çıktı. katlanmak zorundayız...

Arda "the next level" Turan

Mario Jardel dedi ki...

1-0 olsun bizim olsunluk maçtı işte. Tamam şampiyonluk uzak ihtimal ama galatasaray'ın olduğu yerde umut hiçbir zaman bitmez. Sezon sonunda kimse iyi oynayan takımı şampiyon etmiyecek, gönüllerin şampiyonu yazmayacak istatistiklerde.. O sebepten yendik ya o yeterli bizim için.

Sadece mehmet güven değil ben aydın yılmaz'dan da ümidi kestim. Zaten 4-1'lik maçta deivid'in formasını aldığı gün bitmişti ya.. Daha ne kadar bekleyeceğiz o sıçramayı ? alenen belli ki mehmet güvenlerden, aydınlardan bir şey çıkmayacak.. Bizim alt yapımızda irfan başaran, cem sultan gibi süper gençler var.. Hele hele cem sultan bomba gibi geliyor..

hadesperado dedi ki...

bidonumuz meira yolcu gibi, bu adamdan para kazanacağımızı hiç düşünmezdim... mücadele ve defansif anlamda hiç faydası olmadı, gerçekleşirse hayırlı uğurlu olsun...

Adsız dedi ki...

Büyük Kaptanımızla zaferler yaşamak istiyoruz inşallah KADIKÖY DE FİNAL OYNARIZ.