3 Mar 2009

Kaptan İlk Dersten Geçer Not Aldı




Yalan doğru bilmiyorum, bir kaç gündür bizim Kızılderili'ye kısmet çıktı diyorlar. Hem de iki durdurucumuz sakatken, gündeme transfer haberi düştü. Haydi hayırlısı, ben bir adamı silmişsem mümkünü yok, durmaz buralarda.



Fernando Meira, Song Baba'nın boşalttığı mekana yerleştiğinde ne çok umutlanmıştım. Song'un kesiciliğinde bir şey diyemiyordum da, topun Popescu'dan sonra oyuna gelişi güzel sokulmasına itirazım vardı. Portekiz Ulus Takımı'nın durdurucusu mutlak teknik biri olmalıydı. İlk sahada gördüğümde, uzun boyuyla, uzun saçıyla, karizmasıyla, tekniğiyle tamam dedim. Frank De Boer'in maymuna çevrilip gönderildiği periyodu saymazsak, büyük Galatasaray, Popescu'suna kavuşmuş sanmıştım.



Hatırlayın ilk maçlarda kaleci topu Meira'dan içeri sokuyordu. Son zamanlarda vazgeçtiler, kalecimiz topu göklere dikiyor, santrayı zor geçiriyor, zaten top da çoğu zaman rakipte kalıyor. Bir anlam veremediğim, topu bile bile rakibe vermek sonrada deli dana gibi koşup tekrar kazanmaya çalışmak. Uzun zamandır gözüm Meira'da. Ligin en fazla gol yiyen takımıyız neredeyse. Yedekleri, kalecisiyle hepsi milli takımlarda oynayanlar, çuvalla gol yiyorlar, anlaşılır değil.



Yalvara yalvara Skibbe'yi kovdurduktan sonra, Büyük Kaptan'a kavuştuk. Büyük Kaptan defansa hayatını vermişti. Ondan en azından gol yememeyi öğreneceklerdi. Ve bu Meria'ya bakalım ne yapacaktı?.



Bu kadar eksik varken takımda, gitmesine ağlamayacak olan Kaptan, bana göre ilk sınavını kazanmıştır. Bu Meira'dan savunmacı olmaz arkadaşlar, bize yar olmaz. Belki başka takımlarda çok daha iyi oynayabilir, ama bize uymadı işte. Toptan kaçıyor, basamıyor, kaleciden topu almıyor, gol atamıyor, kafa topu alamıyor. Son maçta iyi oynadı dedi bazılarınız, demek iyi oynayan stoper görmemişsiniz siz. Her pozisyonda topu taca atabilen bir futbolcuya iyi dediler.



Şimdi Kaptan'dan operasyon bekliyoruz. Yeni birini sahalara sürmesi gecikmez. Şöyle gözünü budaktan sakınmayan Emre Aşık gibi vardır elbet Florya deposunda.

4 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

satmıyorlarmış, haldun üstünel böyle bir teklif yok demişte külahıma anlatsınlar.. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.. Büyük ihtimal defansçılar sakat diye göndermiyorlar meira'yı.. Kaçırdık 7 milyon euro'yu.. Sezon sonu 3 milyon euro'ya satsak iyi

Adsız dedi ki...

az ihtimal veriyorum ama bakarsınız kaptan ölüyü diriltir, her işte bir hayır vardır derler ya, umalım da elimizde kalması iyi olur. şu an için düşünecek başka bir şey yok.

ama bu adam bursa maçında da mantara bağlarsa hamburg maçına defansta bir sürpriz görebiliriz gibime geliyor.

hadesperado dedi ki...

Meira, Lincoln'ün defans oyuncusu versiyonudur... ancak bu kadar olur... stuttgartta nasıl kaptan olmuş, nasıl yüksek ortalamalarla oynamış şampiyon olmuşlar anlamıyorum.

sakatlıklar yüzünden veremiyorlarmış, yöneticimiz böyle dedi.
bazı futbolcular vardır, bu durumlarda kafa allak bullak olur, gitmek ister bırakmazlar iyice dağıtır. bidonumuz Meira'dan öyle bir korkum yok, bundan daha ne kadar kötü olabilir ki?

Mario Jardel dedi ki...

bidonumuz gitmiş.. hayırlı uğurlu olsun..