14 Şub 2009

Deli Orkun; Kendini de, Bizi de Yaktın


Takımın Konya'da gazi olduğu maçta vardım. Uğur Uçar sahalara dönemedi daha. Leverkusen maçına dinlenemeden çıktınız. Olsundu, takım Galatasaray'dı. Nam salmıştı Avrupa stadlarında. Biz efsane sürüyor zannediyorduk bütün iyimserliğimizle. Ali Sami Yen'deki ilk maçta yatırıp işi bitirememiştik. Sıçan gibi oynamıştı Leverkusen. Tek kale oynadık, golü bulamamıştık. Almanya deplasman değildi, nitekim olmadı. Tribünlerin büyük bölümünün rengi sarı kırmızıydı. Bu Leverkusen Alman'ların sıra takımıydı. Başında kim var kim yok kimsenin dikkatini bile çekmiyordu. İsmini bile bilenimiz yoktu. Ve maç başladı.

Ah Deli Orkun ah, geleni içeri aldın. Kenardaki Alman Hoca'yı gösteriyordu televizyon yediğin gollerde. Adam şimdikinden bile donuktu. Muhtemelen inanamıyordu nasıl gol attıklarına. Tarihi hezimetlerimizden birini gördük sayende. Yetmedi, geldin Kasımpaşa'lıdan 40 metreden bir dayak yedin ve iptal oldun.

Bizim Adnan'gillerin beyinlerinde şimşekler çaktırdın. Tamamdı, yaşı geçmiş, işi bitmiş Kalli'nin yerine gelecek Hoca bulunmuştu. Koskoca Galatasaray'ı elemiş, fark atmış bir Hoca'yı şimdi Avrupa'nın mağrur takımları kapışacaktı. Ellerini çabuk tuttular, söz aldılar. Birde baktık sezon başında milyonlarca Galatasaray'lıya sorsalar tek bir kişinin bile ismini vermeyeceği çaylak, demir attı Florya sahiline.

Gelir gelmez ilk seni yedi. Halbuki aldığı paranın yarısını sana vermesi gerekirdi. Hatta ilk 11 de devamlı seni oynatmalıydı. Adama o maçta cebi sen diktin, sonra da Eurolarla doldurdular Alman ırgatının cebini. Nereye geldiğinin farkına bile varamadan bütün turnuvalardan teker teker iptal olmaya başladık. Üst düzey futbolcuların aldığı bir kaç maçtan sonra acabamı diyenler oldu. Sonunda kıydılar takıma göz göre göre. Erim erim erimeye başladık. takımın ruhu kayboldu. Atılan gollerde bile coşkulu sevinç yok. Maç riske girdiğinde, saçmalıyor. Geriye düşüldüğünde çevirecek planı yok. Ali Sami Yen'de taraftara emanet, dışarda evliyalara.

Orkun yaktın kendini ama bizim günahımız neydi. 5 lik olmasan Türkiye'ye tatile bile gelemeyecek yaratık, sayende başımıza bela oldu. Bizi de yaktın kendinle beraber, seni affetmem artık!

2 yorum:

Onrggc dedi ki...

hharbiden ya hic böyle düşünmemiştim bunu:) kendini de bizi de yaktın be orkunum ...

kapalıtayfası dedi ki...

Deli Orkun kuyuya bir taş attın.Kırk akıllı çıkarmak için uğraşıyor şimdi