24 Oca 2009

Temeltepe Hatırası; Sivasspor 2- Galatasaray 0


En kötü mevsimde Sivas'dayız. Yer buz, hava ayaz, Sivas lig lideri. En zor maç yani. Bu maça çıkarken her zamanki gibi takım sakat kaynıyor. Fakat bir şey varki Galatasaray artık takım oldu. Kim oynamazsa oynamasın farketmiyor. Ben Meira ceza aldığında sevinmiştim. Bu takımın bu seneki en kötü stoperi Meira ve iyiki Sivas'ta yok. Emre Güngör sakatlıktan yeni çıktı. Cezalı olmasa bile ne oynayacağı belli değil. Stoper askerimiz Emre Aşık sahadaysa güven içindesin demektir.

Gündüz maçı oynanıyor Temeltepe'de. Takım saha çıkabileceği en iyi 11 le çıktı. Eğriler doğrulara denk geldi ve ilk yarı boyunca Emre Aşık- Hakan Balta kusursuz oynadı. Almak için yalvardığımız Yiğido Mehmet sahada gözükmedi bile ilk yarıda. Galatasaray bu ağır sahaya rağmen şişirmeden ayağa paslarla oynadı. Orta saha Sivas'lılara ilk yarı boyunca nefes aldırmadı. Topla oynama yüzdesine bakmadım ama mutlak bizim lehimize oldu. Etkisiz eleman yok, gol pozisyonu olmasa da deplasmanda bu ağır koşullarda Sivas'a karşı çok iyi bir ilk yarı çıkardık. Maçın gidişatı biz bu maçı alırız.

Tam ilk yarı iyi futbolla kapanıyor derken yan hakem yaptı yapacağını. Ders almış ya hakem seminerinde, insanlık rafa kalkmış. Buzun üstüne yığılan Ümit hışımla suya tekme attı. Ne varki Ümit bu sene bahtsız bedeviydi. Bundan sonra suya tekmeye de kırmızı kart çocuklar dikkat edin. Oynamasına müsade etmediler. Bu haksız atılma diğerlerine nasıl yansıyacak göreceğiz. Büyük takım refleksini oyuna, tabelaya yansıtmalarını bekliyorum.

Yazdığımızı değiştirmeyeceksek devam edelim. Beklediğimiz olmadı, ilk kaleye gelen top kurtarılamaz yere gidince geriye düştük. Artık saldırmayı bıraktığım Hocamız, Baros'un yerine Yaser'i içeri gönderdiğinde önce ben teslim oldum sonra takım beyaz bayrak çekti. Bu ağır koşullarda 10 kişiyle geri dönüş yapamadık. Takım 10 kişi kalınca ikinci yarıya hızlı Balili ile başladı Bülent Uygun. Bizimkisi takımı ve oyunu küçülttü. 6 puanlık maçtı, geçmiş olsun. En zor maçı en ağır şekilde atlattık. Yenilsende yensende tarftarın seninle diyecek, kupa maçına bakacağız.
Bu arada komplo teorisi üretip Sivas'ın, Mehmet Yıldız'ın aklını transferle karıştırarak galip gelecek diye ödü kopan Hakan Ünsal'a bu mağlubiyeti hediye ediyorum. Kına yaksın.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Yapma Allah aşkına... Suya/buza tekme savurduğu diye değil, tekme savurduktan sonra hakeme dönüp (bence bok herif gibi bir şey söyledi) ettiği laf nedeniyle gördü kartı. Ben öyle anladım ağız hareketinden. Başka bir şey de demiş olabilir. Zaten anladı başına gelecekleri o laftan sonra, durgunluğu o yüzdendi... Yedi maçı resmen...

Nazmi Hasdemir dedi ki...

hakem görüntülerde kart için formasını işaret etti, su geldi dedi. Küfür etmedi. bende cok kızdım atıldığında ama haksız atıldı.

hadesperado dedi ki...

eksiklikleri hissettik bence. Lioncoln bu sahada çok rahat oynardı, Servet defansı kitlerdi, Emre Güngör de (kupada saçmasapan kart görmeseydi) bişeyler yapardı en azından Balta gibi asist yapmazdı. bu tür takımlarla, böyle sahalarda, bu kadar eksikle oynamak bizim için çok zor. bir de 10 kişi kalınca... pahalıya mal oldu. umarım İstanbul'daki kupa maçını güzel futbolla, 3-4 farkla alır şu mağlubiyeti biraz olsun unuturuz... sezon sonundan şüphem yok. itici bülent yine avcunu yalar.

@Adsız, şimdi bişey diyeceğim, şu ortama ayıp olacak... 10 kere ağır çekimde oynattılar, Ümit Karan buzun içine düşürülmüş, faul vermemişler sinirinden suya tekme atıyor, hakem umrunda bile değil ve sadece "ayıp oluyor" diyor. ne küfürü ne lafından bahsediyorsun...

neyse önemli olan bu değil... gitti 3 puan. carlos hakeme şişe atar, ses yok. kedu top atar idareten sarı kart. hay ben böyle Türk hakemliğinin....

Mario Jardel dedi ki...

maç bittiği andan itibaren zaten düğmeye basılmış olan ümit karan'ın başını yeme operasyonu iyice hız kazanmaya başlandı.. ümit'i bu kadar çabuk yedirmeyelim şu satılmış medya organlarına, aziz'in çanağını tutanlara. Adam o pozisyonda ağzını açıp hiçbirşey demedi.. Eğer o kırmızı kart ise aynı y.y. maç içersinde onun çok daha kabasını yapıp elinin tersiyle resmen siktir git hareketi yapan ayhan'a neden kart göstermedi ? Böyle içten pazarlıklı, böyle sinsi bir hakem bu işte.. Ümit karan'ı atarak son bu operasyona kendince çok büyük bir katkıda bulundu bir oyuncu ancak bu kadar incir çekirdeğini bile doldurmayacak bir bahaneyle oyundan atılır..

Bu yunus yıldırım denen hakemin garezi sade galatasaray'a değildir benim kanımca. İstanbul takımlarına karşı ciddi bir garezi var bu hakemin.. Anadolu takımlarını büyük takımlara karşı ezdirmem diyip anadolu takımının 12. oyuncusu olarak başarıyla formasını terletiyor. 3 büyüklere mutlaka bu tarz vukuatlarda bulunmuştur. Ama şunu açıkça kabul ediyorum ki galatasaray'a olan kini diğer iki takıma göre daha fazla.. Geçen sene bir ankaraspor maçında lincoln'ün bacağını koparırcasına giren hakan bayraktar'a nerdeyse teşekkür edecekti.. O kadar antipatik bir hakem işte..

Birde sivasspor'da sezer ismindeki arkadaşla ilgili bir şeyler demek istiyorum. Bu arkadaş geçen sene şampiyonluğa giden sondan bir hafta önceki maçta da attığı golden sonra ''nasıl geçirdim ama'' gibilerinden son derece tahrik edici ve resmen müstescen bir hareket yapmıştı. Bu günde golden sonra iyice dötü kalktı gitti emre'ye falan diklendi. Ciddi bir galatasaray düşmanlığı var bu adamda.. Aziz başkanına göz kırpmak için akıllıca bir strateji uyguluyor.. sezer kardeş o hareketleri ali samiyen'de de bekleriz senden..

Adsız dedi ki...

yunusun garezimidir bilemeyeceğim ama internet sitelerinde yazıyor hakemin açıklaması. yardımcı hakem, ümit karan küfür etti kötü söz söyledi demiş kulaklıktan. hakem de yardımcı hakeme güvenmek zorundayım demış açıklamasında. gerçekse yalan haber değilse açıklama da şöyle:

Pozisyondan sonra yardımcı hakem arkadaşıma küfür ettiği için bu kararımı verdim. Bu küfürü etmediğini söylüyorlar ve itiraz ediyorlar. Ancak ben o an hakem arkadaşıma güvenmek durumundayım. Kurallar ne gerekirse onu yaptım. Önemli olan bu saha şartlarında sakatlık olmadan maçın tamamlanması sevindirici..
Kulaktan bir konuşma geldi. Yanına giderken ileşitim bozukluğu oldu yanına yaklaştığımda tekrar küfür ettiğini arkadaşım söyleyince ben de Kırmızı Kartı gösterdim..


gerçekten ettiyse halt etmiş ne diyeyim. oyunumuz da iyi değildi ama 1 dakika daha tutsaydı çenesini belki her şey farklı olurdu... şu emrenin geri pası da tam rezillikti. 3-4 farka gidecekti maç...

Adsız dedi ki...

eğer zaten ümiti ceza sahası dışında kanatlarda gibi oynatacaksa daha bugünden gitsin ümit külübümüze para girsin adam ceza sahası adamı gidiyor kanat gibi oynatıyor böle bi yetenegi yok ümitin hakemlere zaten laf yok hepsi OROSPU ÇOCUGU yeter lan ipneler herşeye ragmen GALATASARAY

makduman dedi ki...

bence buzda kayıp düştükten sonra küfür etti. ben olsam ederdim. ama küfür hakeme değil kesinlike saha şartlarınaydı. hakem de 'küfür etti' diye oyundan attırdı Ümit'i. haksız yere atıldı orası kesin.

Bolat dedi ki...

Gercekten o tekmeden dolayi üzerine su sicradi diye attiysa hakem ümit i yaziklar olsun. Umarim öyle degildir, umarim dönüp birseyler söylediginde hakeme küfür etmistir. Yoksa gercekten cok yazik.

@hadesperado

kizginligini anlayabiliyorum ama bu kizginliginin faturasini neden durduk yere Fenerbahcelilere cikartiyorsun. Söylediklerinden söyle birsey anlasiliyor, Fenerbahce mütemadiye kollaniyor, Fenerbahce'nin futbolcularinin yaptiklarina sesini cikartmayan hakemler sistematik birsekilde Galatasaray'i biciyorlar.

Hakikaten böyle mi düsünüyorsun? Samimiyetle sunu söyleyebilir misin; "Galasaray, hic olmayacak sekilde, lehlerine yapilmis hakem hatalariyla mac kazanmamistir" bunu söyleyebilir misin? Birkac hafta evvel Delgado'nun aptalca bir sari kart karariyla oyundan atilmasini yasadik. O macta Besiktas'in rakibi kimdi; Fenerbahce mi? Gecen sene kupa macinda Gökhan Gönül yine ikinci sari karttan atildi. Kac ligte o durumda sari kart verilir?

Su gercek; hakemlerimiz iyi degil. Cok hata yapiliyorlar, her takimin mütemadiyen cani yaniyor. Kimisi biraz az kimisi biraz daha fazla. Ama ortada Galatasaraylilarin, artik yillar öncesinde kalmasi gereken "Fener'i kolluyor bu ibneler illaki sampiyon yapacaklar" mizmizlanmasina neden olacak bir dengesizlik yok ortada.

muhder dedi ki...

Galatasaray yazısı üzerinden olayı Fenerbahçe'ye yaklaşmak Fenerbahçe antipatinizin Galatasaray sempatinizin önüne geçtiğini gösterir ki bu tehlikeli bir duruma doğru gider, futbola ihanet olur. bunun tersi de geçerlidir pek tabi yani x üzerindeki olayı y'ye bağlamak bazı şeyleri gözden geçirmeyi gerektirir. servet elle gol attığı zaman birileri ses çıkarmıyorsa, antepte 3 metreden ofsaytı es geçiyorsa bir Fenerbahçelinin kalkıp bunu kendine mal etmesi de densizliktir. herkese oluyor böyle şeyler, bunu söyleyen ben değilim beşiktaş maçı sonrası adnan polat.

hadesperado dedi ki...

neredeyse Ümit'le aynı pozisyon olduğu için Carlos ve Edu'yu yazdım, ne var bunda ayaklanacak, carlos yardımcı hakeme su şişesi atmadı mı? edu topu hakemin suratına fırlatmadı mı? yalan mı söyledim? sonuç ne oldu? böyle kolay(!) kart göstermek yemedi, paçaları sıkmadı... hadi bu ikisi bilmeyerek(!) yaptı, Ümit'in pozisyonunda ne bir küfür var ne bir kasıt, en azından carlos ve edu kadar yok... benzer pozisyonları bozüyük-nazilli maçlarında mı gördük?

mızmızlandığım falan da yok, hakemlerin ne b.k olduğu da ortada... geçiniz.

muhder dedi ki...

son cümlenize itiraz edecek kimse yoktur sanırım, hakemlerin ne mal olduğu ortada. ancak canı yanan sadece gs değil, şimdi yapılan hataları dökecek olursak çıkamayız içinden ve emin olun en az canı yakan istanbul'un 3 şımarığıdır...

hadesperado dedi ki...

Muhder ben hakemler şu takımı kolluyor demedim zaten yorumlarım yukarıda... ama önceki yorum yazan bunu dediğimi düşünerek konuyu bambaşka bir yere çekti...

itirazım; standart yoksunu mal gibi Türk hakemliği, aynı hareketlere karşı gösterilen farklı tepkiler, başka birşey değil...

Adsız dedi ki...

küfür ettiği kabul ediliyorsa keşke almanca etseymiş. fenerin carlosu 2 maçta hakme orospu hakem diye ispanyolca küfür etti. hakem de carlosun suratına bakıp gülümsedi. bir de niye kıyaslıyorsun diyorlar. ne yapacaktık. bu pozisyonu neyle kıyaslayacaktık. hakemin suratına su şişesini boşalttılar, hakemin suratına top attılar, hakeme küfür ettiler sarı bile görmediler... aynı yardımcı hakem belki kıllık yapmak için ofsaytı da vermedi maçta. ilk gol ofsayttan oldu...

muhder dedi ki...

hadesperado
aynı sorunlar var aslında objektif pencereden bakınca. yani tamam kimi zaman fenerbahçe'nin kimi zaman galatasaray'ın mütemadiyyen beşiktaş'ın canı yanıyor. ama inanın asıl sorun altliglerden başlıyor, hakemlerin ne kadar eyyamcı olduğunu görmek istiyorsanız herhangi bir altlig maçını seyredin. e doğal olarak oradan öyle yetişen adam büyüyünce tetikçi oluyor

aksilaz dedi ki...

bu tezgahları görüp ona göre oynamalıyız artık.ilkyarı top bizdeydi ancak pozisyonumuz yoktu.

mehemt topal artık sadece top kapmakla olmuyor.aldıgın topla bi hücuma cık verkaç yap pozisyona gir bişeler yap artık.pısırık oyun oynamandan sıkıldım

bir sözümde digiturke.bu hafta butun onemlı pozısyonların tekrarını vermedıler.böyle bir yayıncılık olamaz.