21 Oca 2009

Kayseri Atatürk Stadı


İkinci ligin en büyük maçlarının oynandığı stadın son hali. Alışalım diye koydum buraya. Seneye bu vakitler bizim Ali Sami Yen'de böyle olacak. Kayserili hemşehriler neler hissetti acaba yıkımda. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onlarında ne hatıraları var o karizmatik stadyumda. En azından kanlı Sivas maçını seyredenler ne yaptılar. Tarihimize en büyük futbol kaybı olarak geçmişti Kayseri- Sivas maçı. 10 larca kişi ölmüş, yıllarca iki komşu şehir düşman kesilmişti. Yıllarca 2. ligte aynı guruba vermediler iki takımı.
İnsana, gecekondusu bile yıkılsa, yerine modern binalar da verilse baba ocağından vazgeçmek koyuyor. Kayseri Atatürk stadı ne de olsa sadece kendi dar çerçevesindeki stadyumdu. Ali Sami Yen, evrenseldir. Cehennem diye nam salmıştır. Nice büyük mağrur Avrupa takımlarının leşi vardır çimlerinde. Bizim tribünlerinde geçirdiğimiz bir gençliğimiz vardır. Feda ettiğimiz, helal ettiğimiz yıllarımız vardır.
Yönetimin Ali Sami Yen yıkılırken, bizim gibilere iyi bakması lazım. Her birimiz değişik travmalar geçirebiliriz. Artık doktorlarmı, psikologlarmı, profesörlermi bulurlar ne yaparlar bilemem, bir şeyler yapmaları gerek. Büyük bir cenaze töreni, ya da unutulmaz bir bayram günü. Ali Sami Yen adına yakışır bir şekilde kalkmalı ortalıktan.
Kayseri Atatürk Stadı sessiz sedasız tarihe karıştı. Ali Sami Yen yıkılırken kıyameti koparacağız. Adı CEHENNEM olan stadı, ancak bir kıyamet günü elimizden alabilir.

4 yorum:

Osman dedi ki...

Abi okurken icim ürperdi... Bugüne dek 4 günlük bir Istanbul görmüslügüm var, be o 4 günde ancak Ali Sami Yen'in yanindan gecmek nasip oldu... Cehennemde tek bir mac bile görememis olmak ne aci...

Oz dedi ki...

çok güzel bir yazı. tebrik ederim.

jose dedi ki...

ASY'nın yıkıldıgını dusundumde bugun ıcın fena dokundu.

Adsız dedi ki...

her gün evden cıkınca biraz yürüdukten sonra kafamı kaldırır stada bakardım "kayseri ATATÜRK stadına" ama şimdi yok o kadar boslugunu hissediyor ki insan hele bide tribün tozu yutmus bir insansa o kişi . eminim ki benim gibi kaç kişi vardır stad yıkılmasın biz masrafsız seyirciyiz kardeşim kar kış olsun geliriz üstü kapalı tribünde istemıyoruz diyen . ama nerdee futbol endüstrileşiyor :(