23 Oca 2009

Güzel Kokan Kaka'lar


Arkadaşım Altan Tanrıkulu anlatmıştı. Alex'in alındığı sezon Kaka'yı Fener alacakmış. Aziz Yıldırım Altan'a sormuş nasıl alalımmı gibisinden. Kaka henüz o zamanlar güzel kokmuyordu. Fener'e kokmayan bir Kaka alınacağına kısmen tanınan Alex'in daha uyugun olacağı görüşüne varmış ulema. Doğru tecih yapmışlar.

Kaka'nın bir ufak muz cumhuriyeti ülke bütçesi paraya takım değiştirmesi teklif edildi. Futbol borsası ayağa kalktı. Milan taraftarı depresyona girdi. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük 5 takımından birinde oynuyordu oysa. Gideceği takım belki büyük Arap sermayesiyle, bir iki sene zirvede kalabilirdi. Amma ve lakin Milan kim, Manchester City kim. Her şey para değil dedi Kaka. Kulubünde kaldı, taraftarlarını onurlandırdı. Ve bizim gibi, sanayi futboluna karşı olan taraftarlarıda sevindirdi. Kaka kokmaya devam edecek, takım sevgisiyle oynayan futbolculara yol gösterecek. Paranın padişahlığına boyun eğmeyenlerin sembolü olacak.

Taraftar için ne büyük gurur ve sevinçtir. En sevdiğin futbolcun ne olursa olsun takımdan ayrılmam diyor. Arda, Galatasaray'dan başka takımda oynamam dedi. Hakan Şükür'de aynı şeyi söylemişti. Kolayına sembol futbolcu olunmuyor. Taraftarlar formaya aşıktır. O formanın içinde kim varsa sevgiler onadır. Birde takıma aşık futbolcular vardır ki onlar formanın içinden çıktıkları zamanda sevilirler.


Arda'lar, Sabri'ler, Hasan'lar.....Kaka'lar, Raul'lar, Gerard'lar........

Ne güzel böyle güzel kokan futbolculara sahip olmak. Ne güzel böyle futbolcuların taraftarı olmak.

3 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
City must focus on other kind of players to build a balanced team and later it will have time to buy these kind of players.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

aksilaz dedi ki...

abi bide kolpalar hakkında detaylı bi yazı yazsan.mesela ben semih yuvakuranı merak ediyorum.neden satış yaptıda gitti?

Jordi Metal dedi ki...

Nazmi Abi ellerine sağlık gerçekten dokunaklı bir yazı olmuş. Emrecik'e selam olsun :)