12 Ara 2008

Zaman Makinası; Gençler 1- Galatasaray 3




Zaman durdurulmuştu sanki. Saha aynı, formalar aynı, maça gidenler aynı, oynayanlar aynı. Aynı derken, Kewell ameliyata gittiğinden önde Nonda, Ayhan cezalıyken orta sahada Mehmet Güven.


Kadrolar açıklanıp sürprizin kimler olduğunu öğrendikten sonra telefonlar çalıştı. Mehmet Güven ve Nonda bu sezon taraftarların sevmediği futbolculardı. Bende elimde not tuttum bakalım Mehmet Güven ile Nonda ne yapacak diye. İlk yarıyı yazıyorum şimdi, 27 kere topla buluşmuş 27 kere olumlu kullanmış. Sahanın en iyi futbolcusu ilk yarıda. Umarım taraftarla barışır. Nonda ise mehteran futbolcusu. Olumsuz bir yığın top kullandıktan sonra Lincoln'ün acıyıp bir de sen at diye önüne yuvarladığı topu, ben formsuzum şimdi Kewell'e imrenip yaradana sığınıp vuracam, gecekondu tribününden alacaklar topu neme lazım diyerek, gerilerden kısrak başı gibi uzanan Arda'ya uzattı. Arda bir kaç maçtır sıkılıyordu, gündemdeki 3 lüden. Ben niye yokum aralarında der gibiydi. Muhteşem bir teknikle topu ağlara gönderdi.


İkinci yarıda şovun ve gollerin devamını bekleyenler, Galatasaray'ı tanımıyordu. Kimi ezmişiz, kimi rencide etmişiz ki bu güne kadar. 8 tane atsan ne olacak, karşıdaki futbolculara taraftarlarından küfür mü yedirsinler. Aktif dinlenmeye geçtiler ve idare ederek Beşiktaş maçına hazırlanmaya başladılar.


Mehmet Güven'in ikinci yarıda da iyi futbolu devam etti. Sonlara doğru birde ben savurayaım deyip çektiği şut kasık problemini gündeme getirdi. Revire gider ilk yarıyı kapatır. Baros iki kere sarı karttan yırttı, biraz sahtekarlık kokuyor adamımızın yüzünden. Biz hakemi kandırarak alınan penaltıyı istemiyoruz Baros, elinle de oynama artık. Baktı hakem vermeyecek rica etti benim sarı kartı unutmayın lütfen diyerek kartını alıverdi.


Bir zaman makinası icat ettiler. Galatasaray'ın maçı bitecek ve biz orada bekleyeceğiz diğer maçı. Gel de şimdi bir haftayı geçir bakalım nasıl geçireceksen. Haftaya Ali Sami Yen tarih yazar, şahit olun maçı kaçırmayın. En övünülecek durum Galatasaray'ın golleri. Bir kaç kişi paslasmazsa sanki sayılmayacak gibi oynuyorlar. Beleş, dandik gol atmak yok.
Santctsiz, kurtardığı toptan sonra ki kale çizgisine yarım metre vardı gol diye elini kaldıran Gençler'li ihtiyar! kafalıyının ensesine hadi lan diyerek tokatlaması insanlık dersiydi. Hakemi aldatmaya yönelik harekette, yapan futbolcuyu utandıracaksın.


Son üç maçtır takım vites büyülttü, ürküten, rakibe korku, taraftara güven veren futbol oynuyor. Ve ben çaylaktan söz etmiyorum. Belki de birileri bekliyor benim mars olmamı. Benim fikrim aynı arkadaşlar, Galatasaray'ın oynadığı en kötü oyun oynadığı en son maçta oynadığı oyundur her zaman. Bu takıma kötü futbol oynatamazsın, oynatıyorsan işte o zaman somut büyük(ya da küçük) antrenörsün. Yoksa bırak ne yaparlarsa yapsınlar, her takımı 10 dakika top oynasalar maymuna çevirirler zaten.



Yendiğimiz maçtan sonra futbolcu eleştirmek pek adetim değil derken ben Meira'dan biraz bahsedeyim. Çok güzel bir asist yaptı, bu topu kafayla o futbolcunun önüne indirmeye karar vermek için insanın deli olması lazım. Nonda kardeşim takım 3 puanı cebe koymuş, biraz gayret edipte kendini hatırlatsan olmazmı. Bu ne ayağında demir varmış gibi.



Son bir lafımda Rıdvan Dilmen'e. Takımı, sıçan gibi oynayıp bütün turnuvalardan dip yaparak elenmiş, taraftarlarına umut satmayı ihmael etmiyor. Bu maçta puan ya da puanlar kaybetmeyen Galatasaray'ın bu günkü gollerini ben müsade ederseniz Rıdvan'a hediye ediyorum. Yılbaşı hediyeniz benden, Rıdvan ve temsilcisi olduğu yığınlar.

9 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

abi melih gümüşbıçak denen spiker bozmasına bilmiyorum dikkat ettin mi ? Ne kadar tarafsız !! bir spiker olduğunu bir kere daha gösterdi bu şahıs..

bizde kabul ediyoruz baros kendini yere attı, ikinci yarıda elle alması da sarı karttı da baros'un ekranlara geldiği her an o pozisyonları izleyicinin gözüne gözüne sokmak nasıl bir tarafsızlık anlayışı ile bağdaşır. Biz spikerleri adam kabak gibi elle alsa da, saha ortasında amuda kalksada yorum yapmayan sadece pozisyonları anlatan şahıslar olarak biliriz. Ama tarafsız!! lig tv'nin tarafsız spikerleri galatasaray'ın en ufak bir açığını yakalamayı her zaman için fırsat bilmekten geri kalmıyor. Ercan taner'de geçen senelerde çok maç anlattı bu adamın en bariz pozisyonlarda bile yorum yaptığını hatırlamam.. Şimdi ercan taner'in bu lig tv'den neden gittiği ortaya çıkıyor.. Demek illa bi taraflara yamanmak lazımmış

uA_33 dedi ki...

Haftaya Beşiktaş Galibiyetini Görmek Dileğiyle Tebrikler Aslanım

sembolist dedi ki...

Galatasaray yenildiğinde Rıdvan Dilmen:Artık büyük küçük takım yok. Anadoludan puan almak çok zor artık.
Galatasaray yendğinde Rıdvan Dilmen:Kalite ve futbolcu farkı çok bariz.. zaten maça 1-0 önde başlyosunuz..Hakem de Galatasaraya kolya kart çıkarmayınca bu skor ortaya çıkıyo..
Not:Rıdvanın suratından düşen bin parçaydı bu akşam.. Hakan Ünsala da kapak olsun.. ''Baros,Hakan şükürün bacağı olamaz'' diyip,içindeki fenerlist duyguları ortaya koyan Hakan Ünsal,yine gençlerbrlğini suçlayacaktır,mücadele etmediği için...

Burak dedi ki...

Rıdvan bu haftaki iddaa bülteninde Galatasaray takılır Fener rahat kazanır diye buyurmuştu. Malum Şampiyonlar Ligi hezimetinin üstüne biraz gündemi değiştirmeye ihtiyaç vardı.Türkiye'de futbolu en iyi bilen (!!!) adam bu haftaki daha ilk tahmininde terse yattı. Maçla ilgiliyse goller çok güzeldi hazırlanış ve bitiriş açısından. İşte Galatasaray böyle kaliteli bir takım ki 5 dakika 10 dakika yetiyor. Ben Kewell'ın yokluğunda Aydın'ı ilk 11 de bekliyordum. Skibbe Mehmet Güven'e şans verdi ki bugün beğendiğim isimlerden biriydi Mehmet Güven. Futbola lanet ettiremlerden Nonda çok şükür bugün lanet ettirmedi. Yalnız şunu belirtmem gerek ki ben Galatasaray idarecisi olsam bu Baros'a şöyle adamakıllı bir para cezası,o da olmadı kadro dışı cezası filan verirdim.Bu kadar da pislik yapılmaz ki be kardeşim.

euler dedi ki...

Sanctis maçın hareketini yaptı,Aslanım benim.
Hasstir lan ordan dercesine enseye patlattığı şaplağı mümkünü yok unutamam.....

aksilaz dedi ki...

oynadıkça büyüyoruz.ancak bu buyume skibbe katkısı 0 (yazıyla "sıfır"). dun oyun okuma yetenegi olmadıgını bır kez daha gösterdi.70 de takım ölmustu.ancak oyuncu degısıklıgı ıcın bekledı yıne.cıkart barosla nondayı al aydın-yaseri.ileride pres yapsın takım.volkan neden alınır oyuna anlamadım.arda cıksa anlardım ancak nonda-volkan nedir abi?

Adsız dedi ki...

@aksilaz

bu buyume skibbe katkısı 0 (yazıyla "sıfır") demişsin ama kardeş lincolnü kazanan kimdi hiç bişey yapmadıysa bu bile yeter

sembolist dedi ki...

Dünkü Beşiktaşın rezil futbolunu göklere çıkarıp Galatasaraya karşı motive etmeye çalışan,Sinan Enginler ve diğer BJK li yazarlar çok güzel bir kepazelik sınavı veriyorlar...

liverpoolandkop dedi ki...

Sanctis'in enseye indirmesi İtalyan mimiğiymiş, Kral dünkü programda öyle buyurdu, kaleciler gol olmayan pozisyonda gol isteyen oyuncuyla o şekilde tartışırmış saha içinde :)