9 Ara 2008

5 Dakika Bi Susun Ya


İki gündür kaçabildiğimiz kadar kaçtık. O güzelim şovu anlatabilmişler mi diye aradık nafile başka mecralarda. Taraftar sitelerini taradık, taraftar bloglarını. İyi bir şey yazanı yakalayan varmı diye. Yok bulamadık maalesef. Yalan dolan, riyakarlık devam ediyor hala. Bizimde bunlara saldırımız.

Maçı seyretmeyen taraftar varsa eğer, bunları da seyretmiyordur muhtemelen. Büyük olasılıkla bu güruhun amacı, suyu bulandırıp, maçı seyreden başka takım taraftarlarına umut dağıtmak olmalı.

İlk yarı, hatta 60. dakikaya kadar gol pozisyonu olmamış. Haklılar, Arda'nın yerde yatan Ankaragüçlü'nün koluyla girdiği verkaçtan sonra Lincoln'e uzattığı topu, Lincoln'ün tavana asarken kalecinin kafasına çarpıp girmemesi mucizesini saymazsak. Baroş'un Ayhan'a al bir de sen at ayağının içiyle diye çıkarıp, Ayhan'ın az farkla yukarı vurması pozisyon bile değil. Kewell'in gol olan pozisyondan daha kolay yerden vurduğu topun yandan avuta çıkmasını sayma bile. Gökhan'ın bazukasının kale direğini eğmesini görmezden gel. Maksat yalan yazma zemini hazırlamak olunca böyle oluyor. Emre Belez'in golünü haftanın en güzel golü seçtiler, tek bir kişinin teknik bir vuruşla attığı golü. O golün girmesi için Emre'den başka futbolcuya ihtiyaç yok. Emre haftanın en iyi 11 indeymiş. Barış yok, niye olsun ki oraya zoraki Lincoln'ü koyacaklar. Seyretmedim, belki iyi oynamıştır Emre'leri. Nafile uğraşlar bunlar Emre'yi futbolcu yapamayacaksınız. Dede yakında kovar onu.

5 dakika oynamış takım. Dünya da örneği varmı acaba peki. 5 dakikada asist hat triki yapan. 10 pastan sonra 11. gol vuruşu yapan takım kaç tane acaba. Bu golleri Fenerbahçe atsa, ayağa kaldırmazmısınız lan futbol alemini. Lincoln topukla atmak istemiş, saldırıya devammış. O pozisyonda o hareketi düşünmek için usta olman lazım zaten. Kazma futbolcu eline yüzüne bulaştırır, döner, takılır, vuramaz. Kendisi topla kale arasında kalmış en kısa yoldan topa topukla dokunabilir zaten. Denedi, iyiki girmemiş, girse bu hafta sahaya çıkarmazlarmış Lincoln'ü.

Buraya yazıyorum demedi demeyin. En kısa zamanda Lincoln'ü sakatlayacaklar. Belki adam geçen sene de yapacaktı bütün bunları ama yol vermediler.

Hiç birinin önemi yok. Galatasaray'ın futbolu şovu Galatasaray taraftarı içindir. Galatasaray taraftarının memnun olduğu olaylara başkalarının da memnun olmasını beklemek saf dilliliktir. Medyada gözüken Galatasaray'lı sandıklarımızın eleştirileri ise kıskançlıktır, satılmışlıktır. Onların orada durabilmelerinin sebebidir. Hakan Ünsal çıksa yaşa Lincoln dese, o akşam son akşamı olur.

Biz takımdan son derece memnunuz, olması gereken bu bile değil aslında. O 5 dakikaları, 50 dakikalara çıkaracakları maçlar yakındır. Bu hafta ekmeklerine biraz bal çaldık. Kewell'i revire yolladık. Sevinsin garibanlar 3 gün. 3.gün sol tarafta Arda'yı seyretmek mecburi görevleri var. Kewell fıtık ameliyatına gitmiş, Arda sen de bu hafta televizyoncuları fıtık edersin herhalde.

1 yorum:

McDennis dedi ki...

Galatasaray'in guzeL futboLunu cekemeyenLere, ve LincoLn'u zorLa sakatLatacak oLanLara en iyi cevap, yazinin en can aLici noktasi;

"Galatasaray'ın futbolu şovu Galatasaray taraftarı içindir. Galatasaray taraftarının memnun olduğu olaylara başkalarının da memnun olmasını beklemek saf dilliliktir."

Abi, seni okuduk sonra, uzerimden formayi cikartmak istemiyorum!!