11 Ara 2008

Aşk Olsun Be Kral Sana


Her şeyinle efsane oldun bu alemde be kral. En unutulmaz golleri sen attın, en değerli ödülleri sen aldın, en güzel kadınlarla sen yattın. En kral arabalara sen bindin. En güzel ateşi sen ettin. En güzel voltaları sen attın, en ağır kitapları sen okudun. En güzel hapisleri sen yattın. Mertliktendi bunca savaşın. Fener'e gittiğinde kockoca bir camiayı ağlatmıştın, zor da olsa döndün. Önce veteran takımına kabul edildin sonra bizim aileye döndün yeniden. Her ortamda delikanlıydın, Galatasaray'lıyım diye bağırdın seni Florya'ya almadıkları zamanlar da bile.

Topu en kral golcüden daha iyi mi bileceklerdi. Kanaltürk'de yorumlarını dinliyorduk merakla. Ah be Tanju, sana işe girerken tembih eden olmadı mı. Eski Galatasaray'lı arkadaşlarında mı tüyo vermedi sana. Galatasaray'a sövmeyene ekmek varmı sanıyorsun televizyonlarda. Hadi sövmek bir tarafa dursun, sana mı kaldı Galatasaray'ın hakkını vermek. Hakkında doğruyu söylemek. Şöyle okkalı bir küfür de sen patlatsaydın Lincoln'e. Kewell sakat deseydin, Baros'ta golcümü ben tek bacağımla atardım onun attıklarını diye kıçını yırtsaydın.

Olmadı kral, cami duvarına işedin ve kovuldun.Biz de seni akıllı bir futbolcu sanıyorduk. Hakan Ünsal kadar bile olamadın, yazıklar olsun sana. Çok kısa mesafe koşabildin bu uzun koşuda. Ama olsun kral, en güzel yüz metreleriydi koştuğun. Bizim için kendini yaktın sağolasın, aşk olsun be kral sana kral aşk olsun.

8 yorum:

selaminko dedi ki...

Tanju Çolak ağzıyla kuş tutsa dahi benim gözümde bir hiçtir. Çocukluk kahramanımdı benim. Tanju ben olacam diye kavgalar ederdim arkadaşlarımla. FB'ye gittiğini ögrendigim gün hüngür hüngür agladım. Kimse bana maval okumasın yok paraydı yok ilgilenmediler diye. Tanju Colak bizi sattı. hemde oyle boyle satmadı. Giderken hayallerimizi yıktı. Avrupa'ya gidecekti o. gururlanacaktık onunla. Ama ne yaptı. BİZİ SATTI. NE YAPARSA YAPSIN BENIM GOZUMDE HICSIN TANJU COLAK HIC.

Dobrowski dedi ki...

kovmuşlar mı bunu :/ hakan ünsal gibi bi mal bile yorumculuk yapabiliyo ya a.q

sembolist dedi ki...

Tanju bence herşeye rağmen Galatasarayı hiç bir programda ezdirmedi,elştrlmesine izin arayın kesin vermedi... Rıdvan bugün kü yazsında Galtasarayın kesin puan kaybetceğini yazmış bu hafta... Rıdvan eziklerin maçından sonraki yüz ifadeleriyle tarafsız olmadığını
net biçimde ortaya koyuyor..

Adsız dedi ki...

tanjunun emre belözden hiç bir farkı yoktur gözümde "bana değer veren bir kulüp" diye bahsediyodu fenerden yıllık ücretimi arttıran demeye götü yemiyodu tabii ama en azından galatasarayı futbolculuktan sonra satmayıp koruması bile galatasarayla tanju kelimelerini aynı cümlede kullanmamıza yeter rıdvan bence tanjudan daha delikanlı en azından aşık olduğu takımı hiç satmadı ama o takım fener işte

Adsız dedi ki...

Tanjuyu programa koyan da kabahat tanju napsın. bu kadar embesili az bulunur.

Adsız dedi ki...

hani kovulmustu? televizyonda yine bır bır konuşuyor işte..

Mario Jardel dedi ki...

Galiba artık pazar günleri yayınlanan telegol'de çıkmıyor.

hadesperado dedi ki...

http://www.timeturk.com/tanju-gercegi-18-yil-sonra-acikladi--51496-haberi.html

Avrupa gol kralı unvanlı eski milli futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olmasının perde arkasını 18 yıl sonra açıkladı...
Avrupa gol kralı unvanlı eski milli futbolcu Tanju Çolak, Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olmasının perde arkasını 18 yıl sonra açıklayarak, "Kulüp Başkanı Alp Yalman, beni takım kaptanı yaparak, 3 milyar transfer ücreti vereceğini söyledi. 3 gün sonra Bülent Korkmaz ile aynı parayı vermek isteyince Galatasaray'dan ayrılmak zorunda kaldım" dedi.

Avrupa gol kralı unvanlı eski milli futbolcu Tanju Çolak, Adana'da Erkan Eğitim Kurumları'nda düzenlenen söyleşide öğrencilerle buluştu. 1991-1992 sezonunda Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olmasının başarılarla dolu futbol kariyerinden daha fazla konuşulduğunu hatırlatan Çolak, "Ben aslında Galatasaraylıyım. Şu anda da Galatasaray'ın kongre üyesiyim. Ancak Fenerbahçe'ye mecburen gitmek zorunda kaldım. Fenerbahçe'ye gidişim çok kötü ve çirkin oldu. Dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Alp Yalman beni yanına çağırarak, 'Sen bu takımın kaptanısın' dedi. Daha sonra transfer için 3 milyar liraya anlaşarak el sıkıştık. 'Pazartesi de gel ödeme planını çıkartalım' dedi. Her şey çok güzeldi, takımın kaptanı da olmuştum. Ancak daha sonra bir anda her şey değişti. Pazartesi günü kulübe gittiğimde Bülent Korkmaz ve Erdal Keser vardı. Bülent Korkmaz ve Erdal Keser, içeri girerek 2'şer milyara anlaştılar. Ben içeri girdim. Ama o Cuma günkü hava gitmiş buz gibi bir hava var. Yönetim kurulundan 10 kişi oturmuş. Bir tane sandalye boş, ben de oraya oturdum. 'Tanju, sana bir iyi, bir kötü, iki haberimiz var' dediler. Önce sana iyi olanı söyleyelim. 'Seni Fransa'nın Marsilya takımı istiyor' dediler. Ben de 'Bana Galatasaray'ın takım kaptanlığını verdiniz. Ben Marsilya'ya gitmem' dedim. İkinci haber ise 'Biz düşündük taşındık senin paranı 2 milyar liraya düşürdük' dediler. Şok oldum. 'Sayın başkan biz seninle Cuma günü konuştuk. Bana bugün ödeme planını söyleyecektin' dedim. Bana Yalman 'Dün dündür, bugün bugündür' dedi ve ben yıkıldım" dedi.

Kendisini bir defans oyuncusu, 18 yaşındaki bir futbolcuyla aynı kefeye koyduklarını ifade eden Çolak, "Bülent henüz 18 yaşında bir bebeydi. Daha çok tıfıldı, onunla bana aynı parayı verdiler. Ben geçmiş sezonda 25 gol atmışım, Erdal Keser 4 gol atmış, onunla da aynı parayı verdiler bana. Ben bunda bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Başkana seslenerek 'Bana düşünmem için 1-2 saat izin verin' dedim. Başkan bana 'İstediğin kadar düşünebilirsin' dedi. Ben peşinat 1.5 milyar lira diye düşünürken, transfer ücreti 2 milyara düştü" diye konuştu.

Galatasaray ile anlaşamadığının ortaya çıkmasıyla birlikte Fenerbahçe'nin devreye girdiğini söyleyen Çolak, Fenerbahçe Başkanı Metin Aşık'ın kendisini aradığını ve 4.5 milyar lira karşılığında transfer teklifinde bulunduğunu, ancak kendisinin Fenerbahçe'ye gitmek istemediğini, Hıncal Uluç, Mehmet Ağar, Ergün Gürsoy gibi isimleri arayarak yardım istediğini anlattı. O dönem Galatasaray Teknik Direktörü olan Mustafa Denizli'yi arayarak durumu anlattığını vurgulayan Çolak, son saniyeye kadar Galatasaray'da kalmak için çırpındığını söyledi.

Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Yurdeşen Karahasan ile görüşerek, Galatasaray'ın kendisine daha önce söz verdiği 3 milyardan vazgeçtiğini ve fiyatı 2.5 milyara çektiğini söylediğini ifade eden Çolak, "Ben Galatasaray'dan ayrılmamak için fiyatı aşağı çektim. Biraz da siz yardımcı olun dedim. Bu arada Fenerbahçe sürekli arayıp duruyor. Saat 21.30 gibi Metin Aşık aradı. Karahasan bunu görünce çok şaşırdı. Hemen Alp Yalman'a ulaşarak 'Bu çocuk blöf yapmıyor, Fenerbahçe çok ciddi olarak Tanju'yu almak için uğraşıyor' dedi. Yalman, Karahasan'ın yanında olduğumu bildiği halde beni telefona istemedi. O gün telefonu beni isteyip, yarın 'Kulübe gel, anlaşırız' deseydi, Fenerbahçe'ye gitmezdim" diye konuştu.

Galatasaray'dan gitmemek için çırpındığını söyleyen Çolak, "Son olarak Mustafa Denizli'ye ulaşmaya çalıştım. Çünkü o, 'Benden habersiz bir şey yapma' demişti. Mustafa Denizli'ye ulaştım. Hocam bunlar böyle yapıyor, ben fiyatı 2.5 milyara kadar düşürdüm, bir şeyler yapmasını istedim. Ancak Mustafa hoca, 'Ben hiçbir şey yapamam' dedi. Ben telefonu kapatarak Can Tanrıyar'a 'Fenerbahçe'yi ara' dedim ve gittim. Ben gitmek istemezdim, ama zorla gittim" dedi. Tanju Çolak, bu yıl Galatasaray'ın şampiyon olamaması durumunda Trabzonspor ve Sivasspor'un şampiyon olmasını istediğini belirterek, Sivasspor'un gönüllerin şampiyonu olduğunu, oynadığı futbolla herkes tarafından beğeni kazandığını sözlerine ekledi.