5 Kas 2008

Futbol Camiasının İmalat Hatası; Altan Tanrıkulu


Taşları bağlamışlar, köpekleri serbest bırakmışlar ne yazık. Egemen sınıflara, egemen görüşe biat etmeyene yaşama hakkı yok. Dürüstçe, mertçe, yiğitçe direnenler ekmek mücadelesinde şu ya da bu şekilde engelleniyor. Hep yazdık bu sütunlarda, hangi kanalı açsak, hangi gazeteyi okusak midemiz bulanıyor. Etraf leş gibi kokuyor. Görüntü kirliliği ortalama bir futbolseveri canından bezdiriyor. Gözümüzü dört açtık, olanca objektifliğimizle acaba bir adam yokmu içlerinde diye seyrettik bunca kanalı. Paçavra gazetelerini okuduk, dilencisi olduk bir tane adamın. İmbiklerden süzdük seni Altan Tanrıkulu.

Kapı komşum, arkadaşım, kardeşim olduğundan yakından tanıdım. Hiç kimselerde olmayan zekanla, sisteme olabildiğince muhalif duruşunla, ailenle, işinle, görüşlerinle sevdim. Biliyormusunki Fenerbahçe'li olan tek dostum sensin. Ve ben Fenerbahçe'li olupta senin gibi birini nasıl yaşatıyorlar bu alemde onu da anlamıyorum. Gerçi ne kadar yaşattıkları da tartışılıyor ya. Vaktiyle Aziz Abi'ye saldırma cesaretini gösterdin. O zamanlar bu işin en büyük makamlarındaydın. En büyük bir gazetenin spor müdürüydün genç yaşında. Ürküttün kurbağaları be Altan'ım. Sanamı kalmış, dürüst olmak, bildiğini yazmak.

İftira attılar sana da. Aziz'in Passat'çılarından dediler. Diyen de, dedirtende Aziz'in kendisiydi. Seni sildiler, seni yanlız bıraktılar en kötü günlerinde. Sen hep savaştın, en beter durumlarda bile umudunu kaybetmedin. En kötü kanallarada gittin, en büyüklerine de. Altın çamura düşmeyle değerini kaybetmez. Sen çamurun içindesin Altan. Etrafın kirli, satılmış, hokkabaz, yalancı, riyakarlarla dolu. Sen futbol camiasının imalat hatasısın. Ezdiler seni bu alemde, sen ezildikçe güzel koktun. Fesleğen gibi, kekik gibi...

Eşin fanatik Galatasaray'lı. Tribünlerden gelme, sıkı bir ultrAslan. Beraber tanıdık sizleri, gereğinden fazla iyi insanları. Keşke be Altan Tanrıkulu sen Galatasaray'lı olsaydın. Ya da ortalığın biraz daha güzel kokması için her Fenerbahçe'li senin gibi olsaydı. Ne çok isterdim bir, iki ve daha fazla Fenerbahçe'li ile dost olabilmeyi. He şey göğe doğru büyür Altan. Salkım söğüdün dalları istisna, her zaman sende büyü ,bizden tarafa.

Futbolun daha bir güzel, daha bir seyredilir olması için keşke her Galatasaray'lının senin gibi bir Fenerbahçe'li arkadaşı olsaydı.

4 yorum:

scapula dedi ki...

Abi inan ki aynısını ben yazacaktım; yine de yazacağım. Genç yaşında çok büyük işler başarmış bir adam. Bildiğim anladığım kadarıyla çok çalışkan. O eski dergileri okurken her seferinde "Helal olsun." diyorum. Bugünkü yazılarında, yorumlarında her zaman tarafsızlık görüyorum.

Eline sağlık.

Mario Jardel dedi ki...

Sahi ben pek rastlamadım ama son zamanlarda televizyona da pek çıkmıyor.

scapula dedi ki...

Fox Tv Spor Müdürü olsa gerek hâlâ.

Ama ne yalan söyleyeyim, Fox'taki dönemini de çok başarısız buluyorum. İlk duyduğumda ne güzel, spor haberlerine güvenebileceğimiz, spor programlarını izleyebileceğimiz, spor açısından ciddi bir kanal geliyor derken, Ercan Saatçili Verkaç programı ve şimdiki abudik gubidik reyting amaçlı çirkin programlar beni hayal kırıklığına uğrattı.

Tabii çark böyle, düzen böyle, eminim ki Tanrıkulu da memnun değildir. Keşke burayı okuyor olsa da açıklasa diyeceğim ama okuyorsa da ne açıklayabilir ki... Mecburiyet, muhtemelen.

Ben 15 sene önceki Tanrıkulu'yu da, hâlâ köşe yazan Tanrıkulu'yu da seviyorum. Ama güzel şeylerin yanında bunu da belirteyim dedim.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

15 sene önceydi, köprülerinin altından çok sular geçti Türkiye'nin, sisteme direnebilseydi atarlardı, bugün olmayacaktı, diğerleri gibi muktedir kimse ona yalanmayı seçti. Geldiği nokta, azılı Galatasaray düşmanı, Fenerbahçe nefret ettiricisi, ne yazdığı okunur, ne söylediği dinlenir. İmalat hatasını tornadan geçirmişler, o da diğerleri gibi aynı tekerin kestiğidir. Yazık olmuş.