8 Kas 2008

Bizim Veteran Takım




Bu resimdekiler, bir zamanlar bizleri ağlatan güldüren eski Galatasaray'lı futbolcular. Biz o zamanlar arkadaki tribünlerin betonlarındaydık. Sahaya çıkanları; Cüneytleri, Papazları, Metinleri, İlyası, Savaş'ı Cihat Aksu'yu seyrettik. Biz gene arkadaki tribünlerin betonlarındayız.
Şimdilerde Arda'ya, Sabri'ye, Ayhan'a Emre'ye gaz vermek için tepiniyoruz. Sağlığımız elverdiğince de tepineceğiz gibi gözüküyor. Bu resimdekiler bir zamanlar Galatasaray'a geldiler, oynadılar ve gittiler. Galatasaray'da esas gelmek değil gitmektir. Bir şekilde herkes oynayabilir Galatasaray'da, ama Galatasaray'lı gibi gitmek herkese nasip olmaz. İşte bu Galatasaray'lı gibi gidenler daha sonraki yaşamlarında örnekleriyle bu takımın bir futbolcusu olmakla övünürler. Gururla çıkarlar sahaya. Kiminin adım atacak hali yok, ihtiyarlamış ama olsun Galatasaray Veteran'ı onlar. Başka takımlarda olmayan şeydir bu arkadaşlık, birlik dayanışma.
Yarı resmidir takım. Yurt dışına giderlerken haraç ödemezler. En kral yerlerde en kral takımlar tarafından ağırlanırlar. Maçın kalibresine göre teşkil edilir takım. Çok kuvvetli takımla oynarlarsa ona göre onlarda kuvvetli çıkar. Kimse ben niye oynamıyorum diye kızmaz. Milli takımda oynayabilirsin ama bu takımda oynamak öyle her babayiğit futbolcunun harcı değildir. Galatasaray'lı gibi gidemeyenler bu takımda oynayamadıkları zaman başlarını taşlara vururlar. Tanju Çolak'ın neler çektiğini ben bilirim. Fatih Akyel misal bu takımda oynayamaz. Misal Emre Belezoğlu'nuda almazlar aralarına.
İçlerinden biri çok yakın arkadaşım, bir keresinde benide çıkardı Ali Sami Yen'e onlarla beraber. Sayesinde soyunma odasınıda gördüm. Bildiğim kadarıyla sponsor babalığını Alp Yalman yapıyor, tüm ekipmanlar, organizasyonlar gönüllü bir tarafından yapılıyor.
Aslında bu takım, şu anda oynayanlara gelecekteki hayalini gösteriyor. Galatasaray'lı gibi gidin kardeşlerim. Sabri , Arda, Hasan Şaş.....Galatasaray'lı gibi geldiniz,Galatasaray'lısınız, Galatasaray'lı gibi bırakın. O zaman bu forma sizi asla yanlız bırakmayacaktır.

Hiç yorum yok: