8 Kas 2008

Fener Maçı Bileti


Para verip alınamıyor, Karun kadar paran olsa ne fayda. Bu bilete sahip olman için yürek lazım, emek lazım, yoğunlaşmış takım sevgisi lazım, Fenerbahçe stadındaki kafeste çok ağır şartlar altında saatler geçireceğini bilerek takımına ölesiye katkıda bulunmaya gönüllü olmak lazım. Futbolsever değil, taraftar olabilmenin saygı doruğuna erişen 2500 kişiden biri olmak için 5 okka taşşaklı olmak lazım.
Nasıl ki Fener'e gol atmayan Galatasaray'lı sayılamayırsa, Fener stadında şu resimdeki bileti almayanada ben Galatasaray'lı taraftar demem. Geceden girildi kuyruklara, deseler ki 5 gece bekleyeceksin yine bekleyeceklerdi. Vakti olmayanlar yerlerine vakti olan Galatasaray'lıları gönderdiler. Parası olmayanlar haftalardır para biriktirdi.
Bu bilete sahip 2500 kişi Galatasaray'ın milyonlarca taraftarının kalbidir. Öncü birliğidir, intihar komandolarıdır. Her biri Galatasaray için herşeyi yapabilecek durumdadır. Bizim delikanlılığımızda bu taraftarlara hasta taraftar denirdi. ''Hasta Galatasaray'lı'' ne güzel bir sıfattı. İroninin kralıydı. Ne varki en sağlıklı Galatasaray'lılar bunlardı.
Ey büyük Galatasaray'lı 2500 kişi. Muhtemelen geçen sene, ondan önceki sene, hep siz ordaydınız. Ve hep başınız eğik ayrıldınız bu stadyumdan. Fakat mutlak bir maç ölümüne sevdalandığınız takım büyük bir hezimete uğratacak Fenerbahçe'yi. İşte o zaman istiklal madalyası alacaksınız hepiniz. Belki Kadıköyde galibiyet göremeyenler var içinizde. Biz çok gördük. Yılların birikimi nitel bir patlamaya dönüşecek ve tarihe geçeceksiniz.
O gece orda olmak vardı anasını satayım.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kadıköyde İlk galibiyeti 02.11.1983 te Öner Kılıç ve Seydiç'in mermi golleri ile almıştık.Orta 3 öğrencisiydim hafta içi erteleme lig maçıydı maçı el radyosundan matematik dersinde arka sırada dinlerken Seydiç sonlara doğru koyunca gooolll diye bağırıp hocadan ceza almıştık.Sonrasındaki tüm kadıköy zaferlerinin ve hü
sranlarının hepsinde oradaydım.Yarın maalesef şehir dışındayım ve yokum.Haydi aslanlar 90 dk susmak yok.