5 Kas 2008

adam Sandıklarımız; Cem Papila


Soyadı bağırsağın safra kesesine bağlandığı yer olmalı. Hülasası, bağırsağa yakın zaten. Bizde bu yüzden bu sayfalara konuk ettik bu hafta kendisini. Biz kalın bağırsaktan dışarı atılan maddeyi bazen başka bir nesneye benzetiriz. Cem Papila'nın peşindeyiz.

Yakışıklı, mühendis, okumuş hakemimiz, Beşiktaş'ın elinden aldığı Şampiyonlukla adını altın harflerle yazdırdı. Şampiyonluğu verdiği camia adını unutmadı, minnettarlığını devlete yakın bir kanalda maymunluk yaptırarak ödedi. Abilerini utandırmadı Cem papila. İlk başlarda bayağı utangaçtı, her konuya balıklama atlamaz haddini bilirdi. Açıldı o da eskiler gibi. Medyada ekmek sahibi olmanın en kestirme ya da en garanti yolunu seçti.

Ekranlarda Galatasaray'a sövmeyene ekmek yok. Galatasaray'lı eski futbolcular bu işin bayraktarlığını yapıyorlar. Akılları sıra objektifler. Yalan, objektif olduklarından değil, emir büyük yerden. Peş peşe iki hafta Galatasaray'ı öv kovulduğunun resmidir.

Ben Cem Papila'yı veya diğerlerini seyretmiyorum. Dolayısıyla bi bok bile zannetmiyorum. Ama iş benle bitmiyor, seyretme bahtsızlığına uğrayan genç arkadaşlarımızı uyarmak için adını zikrediyoruz bu sütünlarda. Bu adamların hakemler hakkındaki yorumlarını dinleme bahtsızlığına uğrarsam dehşet içinde kalıyorum. Nasıl bu adamlara güvenerek maça çıkmış futbolcular. Hele televizyondan ağır çekimlerle pozisyonları süzerken sanki biz görmüyormuşuz gibi yorum yapıyorlar. Canlı maçta kimbilir neler yaptılar.

Çetele tutuluyor demekki. Hakem hataları yada hakem kıyakları hakemlerin hakemlikten sonraki yaşamlarının belirleyicisi oluyor. Bu arkadaşımız görevini çok iyi yapmış gözüküyor.

Söv ulan Cem papila, sende söv Galatasaray'a. Senin gibi adamlar överse kuşkuya düşerim Galatasaray'ımdan. Merak ettim bu hafta unutmazsam seyredeceğim senin programını. Sövmezsen şerefsizsin.

3 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

abi eline sağlık. On numara özetlemişsin bu insanı. Bu hafta fenermaçı var. Haspel kader yenilirsek sen o zaman gör nasıl sövecek galatasaray'ı gökmen ile bir olup.Hoş yensek yine sövecek ya, değişen bir şey yok. Tanju ile ziya bile bunlardan daha iyi.

Adsız dedi ki...

abi tanjuyu yazsana cidden

Burak dedi ki...

Yazı bomba olmuş,yalnız Cem Papila mühendis değil avukat. Hatta Fb yöneticisi Şekip Mosturoğlu ile de hukuk fakültesinden kankaymış.Bunu maçlara atayan da bizzat Şekipmiş. Sene başından beri ben de bunun hiçbir programını seyretmedim ama bir şekilde duyuyorsun ne dediğini.