8 Eyl 2008

Eski Takıma Saygı


1983-84 kadrosu; Haydar, Eser. Ali Çoban, Fatih Terim, Raşit, Ahmet Keloğlu, Ahmet Ceyhan.

Cüneyt,Bülent Alkılıç, Mustafa Denizli, Adnan Esen, Seydiç, Büyük Metin. Hosiç, Sinan, Birol, Mustafa Ergüçü. Toplam 17 kişi bütün sezon oynamış



2007-08 kadrosu;Aykut, Orkun, Sabri, Uğur, Serkan, Barış, Boızit,Servet,Emre Güngör, Song,Volkan, Hakan Balta,Barrusso. Hasan,Ayhan,Barusso, Linderoth, Topal, Lincoln, Arda, Carusca,Mehmet Güven. Hakan Şükür, Nonda, Ümit Karan. Eğer unuttuğumuz adam yoksa geçen sezonu 25 kişi oynamış.



25 sene önce, sahaların çoğu toprak, çamur. Ayağı kırılmadıktan sonra, atılmadıktan sonra bankoysan bankosun her maç. Doktor yok, hastane yok acaba o yüzden mi kimse sakatlanmıyordu. Şimdi cillop gibi sahalar, yedek kulubesinde futbolcudan çok doktor var. Düşen kalkmıyor, en ufak bir darbe alan 5 hafta yok. Ödem olşuyor, kası yırtılıyor. Bizde oynadık karınca kararınca zımpara gibi sahalarda belkide yırtık kasıkla oynadık. Demek şimdilerde takımlar 17-18 kişi olsa sezonun ortasında maçlar 7 şer kişilik olacak.Çokmu çalışıp kasları değişime uğratıyorlar nedir. ben iki sene önce Konya'da Aydın'ı gördüm, zayıf, çelimsiz ufak defek biriydi. İnsan bu kadarmı büyür iki senede, sanki 10 yaşında çocuk gibi büyümüş.



Sadece bizde değil, bizim doktora yükleniyoruz. Fenerde 2 senedir Appiah sakat, Deivid, Deniz nerde hastanede. İnsan azmanı Edu bile sakatlanmış. Top oynatıcaz diye başka bir yaratık halinemi geliyor futbolcu acaba. Bu kadar modern ortamda bu kadar uzun sakatlıklara aklım ermiyor. Bu işlerde bilgi sahibi olan varsa biz cevap yazsın.

4 yorum:

aşkın dedi ki...

Uzman değilim tabii ama o zamanın temposuyla şimdikini karşılaştıramayız.
İş sade tempoda da bitmiyor topçunun bir an önce kuvvetlenmesi isteniyor.Misal çelimsiz Aydın kısa sürede irileştiyse tabiat marifetiyle değil kas geliştirici yüklemesiyle.Onun da bir marazı olacak aynen Brezilyalı Ronaldonun dizlerinin o kas gelişiminin getirdiği fiziksel yükü kaldıramayıp iflas etmesi gibi.
Bu işin sonu kötü, evladını topçu yapmadan önce iki defa düşünmek lazım.

Adsız dedi ki...

Gökmen Özdenak o yıllardaki tempoyu anlatırken "Biz haftada 2 gün antreman yapardık" demişti. Bugün haftada 5, bazı günler de çift antreman yapılıyor.

Adsız dedi ki...

Makinaya ne kadar yüklenirsen o kadar yedek parça tedarik etmen gerekir. Otomobil bile belirli kilometreden sonra parça parça yenileniyor. Sürekli ağırlık kaldırırsan fıtık olursun, 12 yaşından itibaren top peşinde koşturan adamların da kasığıydı, lifiydi,iki de bir arıza vermesine şaşmamak gerek.

Bir de oynanan oyun çok daha hızlı.

Adsız dedi ki...

Formalarda ispanyol takımlarınınki gibiymiş. Bu formayı bulsam alırım