3 Ağu 2008

Aşağılık Kompleksi Olmayan Adam


Usta spor yazarı Hıncal Uluç, bugünkü köşesinde sarı-kırmızılı takımın aşağılık kompleksinden bahsetti. Bu kompleksin karşılıklı olduğunu söyleyebiliriz herhalde. Galatasaraylıların çoğunluğu ’Fenerbahçe şampiyon olmasın da kim olursa olsun’ anlayışında!.. Var var. Senelerdir yazıp söylüyorum ben. Galatasaraylılarda aşağılık kompleksi var.

Fenerbahçenin ilk resmi maçında asılmış pankart. '' Emre'yi aldık sıra Arda'da.'' Fenrbehçelilerde aşağılık kompleksi asla yok. Bizi 6-0 yendikleri sezon Avrupa Kupalarına gidememiş, tarihlerinin en en kötü sezonlarından birini geçirmişlerdi. Ama olsundu kendileri şampiyon olmasa da Galatasaray da olamamıştı. Üstelik en ağır yenilgiyi tattırmışlardı Galatasaray'lılara. Aşağılık kompleksleri yoktu. Neden olsundu, kendileri en zengin, en büyük, en sevilen, büyük başlar tarafından en çok tutulan takımdı.

Galatasaray'lılar hiç bir zaman Fenerbahçe forması giymiş biri bize gelsin diye kemik duasına çıkmazlar. Yöneticilerin, hocaların bir anlık gaflet veya hiyanetiyle gelseler bile oynayamazlar, taraftar lanet eder, oynattırmaz.( Revivo, Baliç, Abdullah....)

Bu neyin, kimin kompleksidir. Eğer sende aşağılık kompleksi yoksa ve sen her şeyi yazabiliyorsan sıkıysa Fenerlilerde aşağılık kompleksi var diye yazsana. Yoksa yokmu onlarda. Sadece bize özgümüdür. Evet bizler Fenerbahçe Dünyada kiminle oynarsa oynasın istisnasız Fener'in oynadığı takımın kazanmasını isteriz. Bu kompleksimizden değil Fenerbahçe'ye duyduğumuz yoğunlaştırılmış nefrettendir. Ancak yarışma içersinde, şampiyon Fenerbahçe olmasında kim olursa olsun demeyiz. Biz Şampiyon olamazsak eğer, Fenerbahçe de olamasın o da olamıyorsa kim olursa olsun. Beşiktaş dahil.

Daha ligler başlamadı, şimdiden yalama basın her sene olduğu gibi Fenerbahçe'ye kupa aramakla meşgul. MTK yı elediler ya-ki inşallah elerler Partizan maçında bir sürprizimiz olacak- Artık hangi takımla final oynayacaklar hesap yapmaya başladılar. Emre'yi aldılar ya istediklerini alırlar. Arda kimmiş canım bastır parayı satsın Galatasaray'ı.

Parasıyla her şeyi satın alacaklarını sananların her şeyi satılıktır oysa.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

abi, hıncal'ı fenerlilerden başka kim ciddiye alıyor ki, o da hep bize salladığı için zaten, boşver...

o malum pankart için de yazdığın son söz tam kapak olmuş:
Parasıyla her şeyi satın alacaklarını sananların her şeyi satılıktır oysa

eyvallah...