25 Tem 2008

Birincilerin Tercihi


OKS 1. yerleştirme sonuçları açıklandı. 237 bin 376 aday okullara yerleşmeye hak kazandı. 330 bin 901 aday herhangi bir okula yerleşemedi. 97 birinci öğrenciden 32’si Galatasaray Lisesi’ni seçti.


Ah be ne iyi olurdu şu birinciler Fenerbahçe Lisesi'ni seçselerdi. Haber konusu böylemi olurdu o zaman. Bu kadar güdük mü verirlerdi haberi. 40 gün 4o gece Fenerbahçe Lisesi'nin önünde kamp yaparlardı.

Galatasaray'ın Lisesi vardı ya, hem de ne lise 500 yıllık. Fenerbahçenin de olurdu kardeşim ne var bunda. Acaba 500 sene önce boklu dere de ne vardı da böyle bir okul kurmamışlar. Fener'liler izimizden gelip lise kurdular son senelerde. Okulu bitirenlerden bi bok olan varmı acaba çok merak ediyorum.

Şimdi ne büyük paradoks ne büyük çelişki kimileri için. Adam Fenerbahçe'li oğlunu hasta fenerli yapmış. Oğlu da okul birincisi ne yapsın. Fenerbahçe Lisesi' nemi göndersin koskoca Galatasaray Lisesi varken. Lisemizde okusaydım en büyük zevkim Galkatasaray'lı olmayanların durumuna bakmak olurdu herhalde. Okulun kaldırım taşı bile sarı kırmızı.

Neyse okulumuza kaydını yaptıracak Galatasaray'lı olmayan kardeşlerimiz. Sizleri sarı kırmızı bir hayat bekliyor. Başarılar dileriz, 4 yılda ve sonrasında takımınızı değiştirdiniz, değiştirdiniz. Değiştirmezseniz de canınız sağolsun, memlekete hayırlı bir adam oldunuz en azından. Şimdi kendi babanıza okulumuzun tekerlemesini söylemenin tam zamanı.

''Okusaydın Mekteb-i Sultaniye'de, iki kişiyi götürürdün 3.5 saniyede''

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi bu basın son zamanlarda iyice sapıttı. Feneri desteklemek için o kadar saçma şeyler yapmaya başladılar ki. Ama sezon bi açılsın güzel pankart hazırlıkları var:) özellikle hürriyet denen kağıt israfı için...