2 Haz 2008

Paranız Çoksa Bunlarıda Alın


Bu arkadaşlarda futbolcu. Profesyonel, ekmeğini futboldan kazanıyor. Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı 1475 sayılı iş kanuna tabi. Geleceğini ve ailesini düşünmek zorunda. Üstelik sabıkalı adamlar, her zaman aynı parayı kazanamazlar. Serde Galatasaray'lılık olduğundan bazen profosyonelliği unutup tribüne çıkarlar. Ana avrat söverler bazen. Ceza alırlar, atılırlar. Maç başı para aldıklarından para kaybederler. Akılları kıttır, ekmeğini sadece Galatasaray'dan kazanma yolunu seçmişlerdir. İki Adnan'dan biri kapıyı gösterse, aileleri aç kalır. Emre kadar para kazanamazlar. Emre daha evlenmeden, ailesini, çocuğu yokken çocuğunun geleceğini düşünmek zorundayken şu bizim geri zekalılar! paralarını sokağa atarlar. Florya'dan başka mekan bilmezler. Kapıdan kovuludu Sabri, bacadan girdi. Her sene yerlerine transfer yapılır, bir bakarsın bir kaç maç sonra sahadalar.
Ey serveti nerden geldiği belli olmayan büyük Fenerbahçe Başkanı; İş parayla değilmi? bastır paralarını al bu arkadaşlarıda. Sudan ucuz Emre'nin yanında. Üstelik bu arkadaşlarda parayla alınıp satılamayacak sizlerde olmayan beş okka taşşak var. Bakarsın başka zengin çıkar Emre'ye senden çok verir senide satar gider. Peki bu arkadaşlarının taşşağını satın alabilecek bir para varmı ki dünya üzerinde.
Ne yaparsanız yapın, ne kadar şerefsiz iyi futbolcu varsa doldurun Boklu Dereye. Dün kara dediğiniz şeye bugün ak deyin. Emre'nin atacağı bir aşırtma golü bekleyin. Unutursunuz size gösterdiği kol böreklerini. Küfür edenler tapınmaya başlar yakında. Hani yazmışınız ya büyüklüğümüz kupayla değil başka bir şeyledir diye. Bizimde büyüklüğümüz başka. Bizim büyük futbolcularımız başka. Biz futbolcunun oyunculuğundan çok, yüreğini kontrol ederiz. Onun içindirki taşağı ağır basan futbolcular, büyük rakam yazılı renkli kağıt parçalarını cebe indirmeyi değil, sarı kırmızılı parasal değeri düşük formaları giymeyi tercih etmişlerdir. Onlara saygılarımızla,

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Baliç?
Revivo?
Abdullah?
Sergen?

Hadi bir de değişik olsun, Okan Buruk?

İmkanınız olsa Tuncay'ı da almassınız zaten.

Geçiniz.

Adsız dedi ki...

bu verdiğin örneklerle bu yazının ne alakası var?

Dobrowski dedi ki...

böyle giderse adnanlarıda satın alcak adam. adnansız kalcaklar.

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bu saydıklarınızda 3 kurusluk taşak olmadığı ıcın oynatmadık samı yende. Onları alanda şerefsizin imparatoruydu zaten.

ultrasArtiglio dedi ki...

Usta döktürmüşün gene parmaklarına sağlık ....

Cakko dedi ki...

Mükemmel yazı.

Baliç'le Revivo demiş arkadaş...

Bakıpta paranın hiçbişeye yetmediğini görenler her zaman en büyüğü tercih ediyor.

Bizde forma onlarda sadece yeşil renk aşkı var.

nokta.