3 Haz 2008

Önder Yazı Turacı


3 yıl önce Galatasarayla anlaşmak üzere İstanbul'a gelmişti. Profosyonel futbolcuydu, fizik desen, kimya desen, yakışıklılık desen hepsi mevcuttu kendisinde. İyi futbolcu olduğu söyleniyordu. Dışarda bir takımda oynadınmı işin kolay, bizde bu aşağılık kompleksi varken. Sivassporda, Kayserisporda parçalanarak oyna nafile, siktiri boktan Belçika Liginde Standart Liege'de idmana çık kendini ya Boklu Derede yada Florya'da bulursun. Önder kardeşim bir yazı tura attı boğazda balık yerken. Tura gelince doğru Boklu Dereye. Verdiği söz ne olacak. Ne sözü kardeşim , profosyonel futbolculukta söz vermek bir, dönmek iki. 3 seneye kadar kim öle kim kala. Ya verdiğin söz unutulur, ya söz verdiğin adam.

Babası ırgat Önder kardeş, dağdan gelip, bizim Angara'lı Bağ(l)cı Serkan'ı Karadeniz'e kürek mahkumu gönderince işi rahattı. Koskoca Fenerbahçe'de sağ bekte oynuyordu. Kumarı kazanmıştı, doğru yerdeydi. Araya birde Şampiyonluk sıkışmış, İşçi oğlu kardeşimiz, komprodorluğun tadını çıkarıyordu. O da ne, Gökhan Gönül denen Türkiye doğumlu, kimsenin bilmediği biri daha peyda oldu Kadıköyde sağ cenapta. Kesiverdi Önderciği, planları alt üst oldu. Dünyası başına yıkıldı. Çalışıp, çırpınıp formayı kapacağına, tilkiler dolaştırmaya başladı beyninde. Tam zamanıydı kumarın, Galatasaray orjinli Emre Fener'e giderdi de, Fenerli Önder Galatasaray'a gitmezmiydi. Bir yazı turada şimdi atardı. Üstelik şartıda varmış bey efendimizin. Eğer Zico kalırsa gelecekmiş, giderse gelmeyecek. Yazık, kaderimiz Zico'nun elinde.

Aklı sıra dolandıracak bizi, ulan şerefsiz, biz bu satırlarda 5 aydır ne yazıyoruz. Önce insan olacaksın, onurlu olacaksın. Sonra futbolculuğunda iyiyse Galatasaray'da oynayacaksın. Hadi bizim salak yöneticilerimizi kandırıp kendini Florya'ya attın. Ali Sami Yen'e nasıl çıkacaksın. Senin oynadığın yerde kimler var hangi delikanlılar var tanımıyormusun. Uğur, Sabri, Barış, Hasan, Aydın. Bunlardan birinin ayakkabısını bile vermem lan sana. Siktir git sinirlerimiz zaten bozuk. Ortalık hokkabaz, maymun futbolcudan geçilmiyor, sakın geleyim falan deme, bir de seni kovdurmak için yıkmayalım stadları bu yaştan sonra yeniden.

1 yorum:

hadesperado dedi ki...

menajerlerin b.k yemesi başka birşey değil, bugün Polat ve Sezgin açıklama yapmış "ilgimiz ve teklifimiz yok" gibisinden, olmasın da zaten...
sağ bek şart ama Önderden ne sağ bek olur ne stoper, gitsin moskovaya...